ACM wil kabelnetwerk Ziggo openstellen voor providers

Status
Niet open voor verdere reacties.
Dat klopt niet zijn er 3. KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en hoe ver het netwerk van Tele 2 dekkend is weet ik niet en hoe lang het nog bestaat door de fusie met T Mobile
T Mobile en Tele 2 hebben toch helemaal niet een eigen kabelnetwerk? Voor zover mij bekend zitten die op het netwerk van KPN.
 
Laatst bewerkt:
T-mobile heeft wel degelijk een eigen mobiele netwerk. Tele 2 heeft alleen een eigen 4G netwerk, wanneer er geen 4G dekking is dan wordt het 2G/3G netwerk van T-Mobile gebruikt.
De dekking van de vier 4G netwerken kan je hier bekijken: https://www.4gdekking.nl
 
Laatst bewerkt:
Gaat T Mobile ook gebruik maken van het Ziggo kabelnetwerk als het de ACM lukt om dit open te krijgen? Wat zijn de gedachten hierover op dit forum.
 
Kleine spraakverwarring, met eigen netwerk bedoelde ik kabelnetwerk. Uiteraard is dat wel per regio, want Ziggo opereert met de kabel niet in alle delen van Nederland.

Maar heeft T-Mobile eigen zendmasten, of gebruiken ze die van KPN of Vodafone? Ik zou dit in dat geval eigenlijk niet meetellen als eigen netwerk.
 
Laatst bewerkt:
Alle vier de providers KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile hebben hun eigen 4G-netwerken.

T-Mobile
T-Mobile heeft bij de laatste frequentieveiling alleen frequentieruimte in de 1800 MHz band verworven. Samen met de frequentieruimte in de 2600 MHz band kan T-Mobile een netwerk bouwen met veel capaciteit, maar T-Mobile zal wel aanzienlijk meer antennes moeten plaatsen om een landelijk dekkend netwerk te krijgen. Qua 'bereik' zal T-Mobile dan ook de komende jaren naar verwachting achterblijven op KPN en Vodafone.

Tele2
Tele2 heeft bij de laatste frequentieveiling spectrum verworven in de 800 MHz band en in de 2600 MHz band en kan daarom ook net als KPN en Vodafone in een behoorlijk hoog tempo een 4G netwerk opzetten. Tele2 heeft echter minder frequentiespectrum dan KPN en Vodafone en zal derhalve qua capaciteit nooit zo groot kunnen worden.
 
Dit las ik vandaag op een ander forum.

Hoi allemaal,

Ik heb de ACM gevraagd hoe zij denken over het ongecodeerd basispakket op de kabel, nu de kabel voor concurrentie opengesteld wordt. Ik heb zojuist hun antwoord ontvangen en dat is als volgt:

"Met de marktanalyse Wholesale Fixed Access legt de ACM voor het eerst verplichtingen op, waardoor het kabelnetwerk van VodafoneZiggo voor andere partijen wordt opengesteld. Daarbij is nadrukkelijk rekening gehouden met het gegeven dat een belangrijk deel van de televisiekanalen door VodafoneZiggo ongecodeerd worden doorgegeven. Dit komt in paragraaf 6.9.2.1 van het besluit aan de orde. Het uitgangspunt is dat VodafoneZiggo het ongecodeerde zenderaanbod ongewijzigd kan blijven aanbieden. VodafoneZiggo is ook verplicht om deze zenders door te leveren aan partijen die kabeltoegang afnemen bij VodafoneZiggo. Ook zij zullen deze zenders ongecodeerd doorgeven (mogelijk samen met gecodeerde zenders die zij aan het ongecodeerde aanbod willen toevoegen). De toetredende partij dient voor deze zenders wel zelf de uitzendrechten te verwerven bij bijvoorbeeld de NPO of RTL. Dit zou echter kunnen betekenen dat in het geval zij deze rechten voor een bepaalde zender niet kunnen verwerven, doordat de rechthebbende onredelijke voorwaarden stelt of een zeer hoog tarief vraagt, zij geen diensten zouden kunnen aanbieden over de kabel omdat het ongecodeerde zenderaanbod altijd ?automatisch? wordt meegeleverd. De ACM heeft daarom bepaald dat in dat geval VodafoneZiggo verplicht is om die zender alsnog te coderen. Daarmee kan worden voorkomen dat een toetredende partij een televisiekanaal aanbied waarvoor hij geen rechten heeft verkregen. De ACM heeft op dit moment nog geen indicaties dat dit laatste zich zal gaan voordoen. Indien dat zo blijft zal er, ook met regulering, voor consumenten niet snel iets veranderen."

Kortom, in beginsel moet een partij die diensten wil aanbieden op de kabel, ook verplicht het hele ongecodeerde pakket wederverkopen, zodat het ongecodeerde pakket in stand blijft. Dat is goed nieuws voor de mogelijkheid eigen apparatuur te blijven gebruiken. Ondanks dat ik geen kabel heb is dit een goede zaak.

Wel denk ik dat je kunt stellen, dat de mogelijkheden die concurrenten hebben op deze wijze beperkt worden: Abonnementen met puur internet zijn bijvoorbeeld niet mogelijk. Concurrenten kunnen zich voornamelijk onderscheiden met betaalpakketten en een andere internetbackbone.

Bron: https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_pid=216270&share_fid=38602&share_type=t
 
Dus als Ziggo slim is, zetten ze (voorlopig) alleen Must Carry kanalen, de regionalen, RTL5, RTLZ, SBS9, NET5, Nickelodeon, reclame kanaal Ziggo, Reclame kanaal Ziggo(die andere), MTV. Open tot aan 30 kanalen.

Bewust niet RTL4. Blijkbaar kan Ziggo wel gewoon allles coderen zoals het eigenlijk altijd was, voordat UPC werd opgeheven als naam in Nederland
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan