Wat doet deze splitter?

Ja dan kom je bij het volgende punt: Als je UTP gaat trekken door buizen dan hoor je UTP met stugge kern te gebruiken.
Dit type kabel is bedoelt om af te monteren. Deze kun je perfect door het oog van de trekveer halen.
 
Hi René,

je bedoelt deze?

Productcode: 1306091

Is dat ook wel goed genoeg qua kwaliteit en bescherming, etc? Bij deze kabel kwam ik uit vanwege de S/FTP gebeuren.

Hij kan gelukkig nog wel terug ;-)
 
Die trekveer is prima.


Waarschuwing
Nooit of te nimmer tape gebruiken, zeker niet twee kabels met tape aan elkaar maken. Die tape laat met een beetje pech in de pijp los en vervolgens kun het vergeten om er nog een kabel door te krijgen.

misschien niet zo slim van mij om dit aan een onervaren iemand te tippen inderdaad, maar ik heb zelf heel vaak een dubbele kabel via tape aan elkaar getrokken. Met goede duct-tape heel strak twee kabels aan elkaar maken en goed testen door er flink aan te trekken, maar inderdaad de trekveer via de koperen kabels aan elkaar knopen.
 
Hallo allemaal,

Een collega op kantoor gaf me ook de ducttape-tip, maar voorlopig heb ik al deze adviezen niet nodig.

Vandaag m'n eerste google wifipunt in de meterkast aangesloten, ter vervanging van de Netgear router. De tweede op zolder, gewoon in het stopcontact en volgens de app die erbij hoort, is de wifidekking in heel het huis great.

Volgende stap is een plankje op ooghoogte (of hoger nog) in de meterkast om de router op te plaatsen.

Het is jammer van het mooie design, maar voorlopig laat ik hem maar in de meterkast. Tot ik op m'n gemak een kabel heb gedurfd te trekken :)
 
Het probleem van ducttape is dat er dan ducttape in de buis achterblijft. Daar kun je in de toekomst last van krijgen als je de kabel er ooit weer uit wilt trekken. Idem geldt voor afwasmiddel als geleiding.

Als je utp kabel via de binnendraadjes trekt, zul je de twist van de aderparen beschadigen. Op zich geen probleem, als je maar een ruim stuk van het trekeinde wegknipt na de klus.

Er bestaan ook speciale trekveer-uiteinden voor utp kabel die aan de buitenmantel trekt en van de aders afblijft. Zo'n uiteinde voor een eenmalige klus kopen is een beetje duur, maar als je toch een trekveer huurt, moet het geen probleem zijn zo'n trek-uiteinde mee te huren. (Trefwoord: kabeltrekkous)
 
Laatst bewerkt:
Ik lees veel over middeltjes zoals dreft, maar anderen zweren weer bij siliconenspray.
dreft droogt uit, wordt hard en kan een blokkade creëren als je ooit deze kabel weer wilt verwijderen... met mate siliconenspray gebruiken.
 
Laatst bewerkt:
Het beste een trekkous gebruiken, er zijn trek veren waar ze standaart al aan zitten of wisselbare schoefkoppen.
(voorbeeld foto is schoefkop)

trekkous-geschikt-voor-kabels-4-6-mm.jpg
 
Die Radio &TV splitter is vooral voor oude analoge radio's nuttig. Moderne apparaten zoals de Horizon Box (Mediabox XL) kunnen gewoon het signaal rechtstreeks krijgen.
Klopt, maar nog niet zo heel lang geleden nog beslist belangrijk. Dus was de drieweg-splitter heel gebruikelijk, Internet, tv en fm-radio. En dat radio signaal is er nog steeds en nog lang niet overal buiten gebruik.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan