1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo en Xs4all moeten The Pirate Bay weer blokkeren

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Zeeburgia, 22 sep 2017.

diet-bronze
 1. De voorzieningenrechter van Den Haag heeft Ziggo en Xs4all bevolen binnen tien werkdagen The Pirate Bay weer te blokkeren voor hun klanten. De blokkade moet in ieder geval in stand gehouden worden tot er een vonnis is in de bodemzaak bij de Hoge Raad.
  In zijn uitspraak stelt de voorzieningenrechter van Den Haag Brein in het gelijk met de claim dat een eerder vonnis van het Gerechtshof Den Haag uit 2014 achterhaald is. Bij die uitspraak werd de eis voor een blokkade ongedaan gemaakt omdat deze niet proportioneel zou zijn. In het kort geding is nu bepaald dat Ziggo en Xs4all de toegang tot de domeinnamen, subdomeinnamen en ip-adressen van The Pirate Bay weer ongedaan moeten maken voor klanten, op straffe van een dwangsom van 10.000 euro, die verhoogd wordt met 2000 euro voor elke dag dat de overtreding voortduurt.
  De internetaanbieders krijgen tien werkdagen om aan de eis te voldoen en moeten de blokkade in ieder geval in stand houden tot de Hoge Raad een vonnis heeft geveld in de bodemprocedure in de zaak. Tim Kuik van antipiraterijstichting Brein is verheugd met de uitspraak: "Een voor onze cultuur zeer schadelijk tijdperk waarin dit soort sites vrij toegankelijk waren ligt nu gelukkig achter ons."
  Begin 2012 oordeelde de rechtbank van Den Haag al dat Ziggo en Xs4all The Pirate Bay moesten blokkeren, maar in 2014 werd dat vonnis vernietigd. In november 2015 werden onderdelen van die beslissing onjuist geacht en ook het Europese Hof van Justitie zorgde sindsdien voor nieuwe uitleg die invloed heeft op de zaak en de weg heropenende voor een blokkade. In juni besliste dat hof namelijk dat het aanbieden en beheren van een onlineplatform voor het delen van bestanden gezien moet worden als een 'mededeling aan het publiek'. Daarmee is The Pirate Bay aansprakelijk voor de inbreuk.

  bron: Tweakers
   
  Laatst bewerkt: 22 sep 2017
 2. Tja het gerechtssysteem is en blijft 1 grote grap hier in Nederland. Het is maar net welke rechter je het vraagt en of die vriendjes is met, en met welk been hij deze morgen uit bed is gestapt.
   
  Laatst bewerkt: 22 sep 2017
 3. Nou via een VPN verbinding is alles weer te omzeilen. Dat raad ik iedereen aan als je met Torrents download.
   
 4. Link naar artikel... wat gewoon als bron toegevoegd had moeten worden: bron @ Tweakers.net
  Inmiddels aangepast.

  VPN is een uitkomst. Draait hier ook op de server met torrents.
   
  Laatst bewerkt: 24 sep 2017
 5. Ja inderdaad als je nog torrent wil doen is het toch al verstandig een VPN te gebruiken of een virtuele servertje ergens in het buitenland.

  En die pirateproxy's schieten straks weer als paddenstoelen uit de grond.
   
 6. De server heeft max. 100Mb/s tot 'zijn' beschikking... zulke volumes zonder VPN is gewoon vragen om problemen.
   
 7. Ag heeft ook veel nut het blokkeren van, kwestie van andere dns of proxy server en je kan weer op de site komen.

  Maarja meeste die op dat soort sites komen gebruiken al vpn dus het zoals gewoonlijk niet helpen.
   
 8. Ziggo en Xs4All moet dit doen.
  Andere providers niet?
  Of blokken die nog steeds?
  TPB, bestaat dat nog?
   
 9. Dat dacht ik ook.
  En werkt dit niet averechts? Nu worden mensen misschien weer nieuwsgierig, schijnbaar valt er nog steeds iets te halen.
   
 10. Of TPB nog bestaat is waarschijnlijk minder belangrijk. Dit zijn lang geleden opgestarte rechterlijke procedures die ooit tegen Ziggo en XS4all opgestart zijn. Als er eindelijk een definitieve uitspraak ligt, kan die snel naar andere providers en torentsites uitgebreid worden.
   
diet-bronze