1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo verhoogt internetsnelheden en introduceert Internet + Bellen-abo's

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door CreativeS, 6 sep 2017.

 1. Ziggo gaat de snelheden van zijn Internet Complete- en Max-bundels verhogen. Het snelste abonnement krijgt een downloadsnelheid van 400Mbit/s. Ook introduceert de provider internetabonnementen die zijn aan te vullen met telefoniemogelijkheden.

  Ziggo komt met drie nieuwe bundels: Internet Start + Bellen, Internet Complete + Bellen en Internet Max + Bellen. De nieuwe bundels kunnen echter alleen worden aangevraagd door bestaande klanten die al internet of telefonie van de provider afnemen. Voor klanten die alleen televisie afnemen, is de bundel niet beschikbaar. De abonnementen staan sinds 4 september in het aanbod, maar zijn tot op heden niet op de website vermeld. Tweakers ontving de informatie van een betrouwbare bron.

  Vanaf 2 oktober verhoogt Ziggo de snelheid van verschillende internetbundels. De snelheid van het Internet Complete-abonnement gaat van 150 naar 200Mbit/s en Internet Max gaat van 300 naar 400Mbit/s. Ook bij gebruikers die bij de prijsverhoging van Internet Max vorig jaar ervoor kozen om bij 200Mbit/s te blijven, wordt de snelheid verhoogd. Die kunnen per 2 oktober met 250Mbit/s downloaden. Over de uploadsnelheden wordt nog niets vermeld, maar vermoedelijk blijft dit bij elke bundel tien procent van de downloadsnelheid. De prijzen van de bundels blijven ongewijzigd.

  Een prijsverhoging komt er wel voor het Internet Start-pakket. Hiervan gaat de prijs van 39,95 euro per maand naar 43,50 euro per maand. Dit is echter enkel van toepassing bij nieuwe klanten. Mensen die dat abonnement voor 4 september al afnamen, blijven 39,95 euro betalen.

  Tot slot verandert Ziggo de naamgeving van enkele hardwareproducten. De Connect Box wordt hernoemd naar Ziggo Connectbox, het Extra Wifi-punt gaat voortaan Ziggo Wifibooster heten, Extra Internetpunt wordt veranderd naar Ziggo Extra Internetpunt en WifiSpots gaan voortaan als Ziggo Wifispots door het leven.

  Tweakers heeft contact opgenomen met Ziggo voor commentaar. Een woordvoerder van de provider bevestigt dat de informatie klopt. Er is nog geen informatie bekend over eventuele wijzigingen in de internetsnelheden van de alles-in-1-pakketten. Ziggo brengt het nieuws binnenkort zelf officieel naar buiten.

  BundelMaandelijkse prijs
  Internet Start + Bellen€44,50
  Internet Complete + Bellen€52,50
  Internet Max + Bellen€61,45
  InternetbundelOude snelheidNieuwe snelheid
  Internet Start40Mbit/s40Mbit/s
  Internet Complete150Mbit/s200Mbit/s
  Internet Max (legacy)200Mbit/s250Mbit/s
  Internet Max300Mbit/s400Mbit/s
  Bron: Tweakers.net
   
  Laatst bewerkt: 14 sep 2017
  Flow vindt dit leuk.
 2. Nu alleen de upload snelheid nog, daar lopen ze heel erg achter op de concurrentie.
   
 3. Ja dit zal zoals in tweakers bericht zijn 10% van je download snelheid zijn. dus 40/4 200/20 250/25 400/40.
   
 4. oke beter, alleen jammer van upload
   
 5. Waarom start ook niet verhogen, rare jongens die van ziggo.
   
 6. Alles-in-1-Basis, Connect & Play Start en Internet Start staan al een tijd op 40/4. De prijzen hiervan zijn ook verhoogd. Dus tijd dat de internetsnelheid van deze pakketten ook een keer omhoog gaat.
   
 7. Geen informatie bekend over de alles-in-pakketten, staat er in de laatste alinea.....lijkt me sterk dat die niet mee veranderen?
   
 8. Ik heb liever dat ze de prijs verlagen dan de snelheid verhogen. Ik vind het snel zat. Anders neem ik wel een ander pakket.
   
 9. Je neemt het laagste internet abonnement. Dan kan ik me voorstellen dat ze er vanuit gaan dat je niet meer nodig hebben, tegelijkertijd promoten ze zo ook de hogere abonnementen. Zo rare beslissing vind ik het niet.
   
 10. Ze promoten de hogere abonnementen om nog meer geld binnen te harken, althans zo zie ik het, het wordt allemaal maar duurder en duurder omdat er geen concurentie is op de kabel, lekker makkelijk toch zo.