ad.zanox.com links

  • Onderwerp starter Sparco©1963
  • Startdatum
Adblock plus houdt waarschijnlijk alleen het tonen van de advertenties zelf tegen. Die Adblock plus plugin voorkomt dan niet dat je eerst even via hun website gaat. Zanox heeft dan de mogelijkheid om javascript code aan je pagina toe te voegen, voordat ze je doorsturen naar de Ziggo site. En gezien hun agressieve methodes die ze elders laten zien, kan het zijn dat ze vrij ver gaan om je browser te infecteren.

Of ze laten je een pagina met een formulier bezoeken. Als je in de browser ingevuld hebt om dergelijke paginas automatisch in te vullen, dan hebben zij je adresgegevens. (Ik hoop maar dat iedereen zon browserfunctie uit laat)
 
Laatst bewerkt:
Ik vind ook dat Zanox in december 2015 op de vingers getikt is door het ACM (=Autoriteit Consument & Markt) voor het versturen van spam. ACM-zet-volgende-stap-in-aanpak-spam.
Ze worden nu hopelijk beter in de gaten gehouden, maar je wilt gewoon niet dat je gegevens in zulke handen vallen. Dat soort firma's zal altijd de randen van de wet opzoeken.
 
Bepaalde links worden inderdaad omgezet in zogeheten affiliate links. In dit geval gaat het om ziggo.nl links.
Als je met de muis op zo'n link gaat staan verschijnt er ook de text 'Dit is een gesponsorde link'.
Elke klik op zo'n link wordt weer gemeten, dat is de tussenstap naar Zanox. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar Ziggo.

De links worden door deze site vervangen, er is dus absoluut geen spraken van malware of kwade opzet.
Verder is het ook niet zo dat er hierdoor persoonsgegevens in verkeerde handen zouden komen.

De constateringen van Briolet herken ik absoluut niet en beschouw ik als bangmakerij. We werken al jaren naar volle tevredenheid samen met Zanox en hebben nog nooit iets gemerkt van agressieve methodes of ongeoorloofde vormen van injectie, laat staan malware door dit bedrijf.

Veiligheid en privacy zijn twee zaken die hier altijd bovenaan staan.

Dat gezegd hebbende is iedereen natuurlijk vrij om te blocken wat hij of zij wil.
 
Ik maak al jaren gebruik van deze site en nooit gebruik gemaakt van blockers.
Maar ik ben nog nooit iets tegengekomen wat me doet twijfelen aan de privacy en veiligheid.
 
Terug
Bovenaan