1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

Opnemen met Humax 5200 - "KOPIEBEVEILIGD SIGNAAL"

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door tiraleigh11, 19 apr 2017.

  1. tiraleigh11

    tiraleigh11 New Member

    Berichten:
    2
    Hallo allen. Ik ben hier vandaag nieuw. Ik heb een belangrijke vraag. Ik was tot jl. 6 april een gebruiker van de Humax 9200. Zoals de meeste wel zullen weten moest je op die datum overstappen naar een mediabox hd. Dat werd in mijn geval de Humax 5200. Ik wilde afgelopen zaterdag F1 opnemen op Ziggo Select. Toen ik het knopje REC indrukte kreeg ik het volgende te lezen: KOPIEBEVEILIGD SIGNAAL. Daar baal ik dan heel erg van want bij de Humax 9200 had ik daar GEEN probleem bij. Nu is mijn hoop op dit forum gevestigd om te kijken of hier iemand is die weet hoe ik dit probleem (KOPIEBEVEILIGD SIGNAAL = Niet rechtstreeks opnemen van de Humax naar de dvd recorder) kan omzeilen. Oftewel dat ik gewoon weer een zender kan intikken in de Humax 5200 en dan weer mijn gewenste programma manueel of met de timer kan opnemen. Weet iemand dat? Ik kijk uit naar jullie, hopelijk positieve reactie met oplossing. Bij voorbaat dank.
     
  2. raovinge

    raovinge Forum Member

    Berichten:
    83
    Je kunt met de 5200 ook opnemen op de interne hdd. Dan ben je de externe recorder niet meer nodig. Via ftp kun je de opname dan kopiëren en eventueel bewerken.
     
  3. Albertos

    Albertos Forum Member

    Berichten:
    539
    Ik heb de 5100 en heb geen problemen met heb opnemen op een externe dvd recorder. Ik kan alleen van gecodeerde zenders niet nog eens een dvd maken, in ieder geval niet rechtstreeks. Via een omweg zou het denk ik wel kunnen, daar ben ik nog niet mee bezig geweest.
     
  4. tiraleigh11

    tiraleigh11 New Member

    Berichten:
    2
    Rechtstreeks opnemen van Humax naar externe dvd recorder.

    Bedankt voor je reactie beiden. Ik heb alles goed aangesloten.Wanneer ik een zender heb ingetoest op mijn 5200, en ik wil op mijn externe hd/dvd recorder (Panasonic) dan krijg ik twee woorden te zien, NO REC. Ik weet dat je van de hd van de 5200, dan kun je daarvan kopieën maken.Maar dat is toch tijdrovend?Bijvoorbeeld, ik neem elk jaar de 24 uur van Le Mans op.Eerst opnemen op je hd van mijn 5200 en daarna kopiëren naar mijn externe hd/dvd recorder..........
     
  5. Olga.P2000

    Olga.P2000 Forum Member

    Berichten:
    936
    Dit probleem had ik al in 2012. Dat is niet op te lossen. Punt. Ik kon het omzeilen door eerst op hdd van Humax te opnemen en vervolgens opname opstarten en als opname enkele seconden loopt, dan pas op record van externe dvd recorder te drukken. Intussen kan je niks met Humax doen. Want externe recorder neemt alles op wat Humax afspeelt.

    Probleem ligt in beveiliging. Die wordt aan uitzendingen toegevoegd en dvd recorders hebben van fabrieks af softwarematige reactie.

    Ik heb nog vroeger (ergens in 2013 was er een grote topic hierover) gelezen dat mensen met splitters/omvormers dat probleem hadden opgelost. Ik weet dat splitters werken voor hdmi, maar jij neemt natuurlijk via scart.

    Mijn persoonlijke oplossing was in Duitsland een blu-ray recorder van Panasonic aan te schaffen. Je hebt dan minimaal èèn ci+ module met smartkaart van Ziggo nodig (tegenwoordig een zeldzaamheid).
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 apr 2017
  6. Olga.P2000

    Olga.P2000 Forum Member

    Berichten:
    936
    Trouwens, ik had daarvoor (voor 2012), Cisco 8485. Daar werkte truk met opstarten van opname op Cisco en DAN opstarten van het opnemen op dvd recorder NIET. Ik was zo blij dat het toen met Humax WEL werkte. Ik weet niet of vandaag de dag het nog steeds het geval is. Conclusie:iedere ontvanger op een of andere manier anders met beveiliging omgaat. Dat is dus best goed mogelijk dat je oude Humax niks met die beveiliging deed.
     

Deel Deze Pagina