1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

TV reageert op de bediening van mijn verstelbare bed

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door wil.konemann, 18 apr 2017.

 1. wil.konemann

  wil.konemann Forum Member

  Berichten:
  10
  Ik heb op mijn slaapkamer een Philips TV gekoppeld aan een Humaxontvanger 5050C. Werkt allemaal prima. Maar sinds kort schakel de TV uit als ik het bedieningshulpstuk (niet draadloos) van mijn verstelbare bed (staat er al jaren) gebruik. Dus bed omhoog, TV op zwart. Ik moet dan de Humax uitzetten en opnieuw starten.
  Wie weet raad?

  Wil
   
 2. Benno

  Benno Forum Member

  Berichten:
  11
  Dan is het niet je tv maar de Humax die reageert
   
 3. rabartels

  rabartels Forum Member

  Berichten:
  79
  Misschien een andere frequentie kiezen voor de afstandsbediening. Je kan 4 verschillende kanalen kiezen. Ik heb thuis ook meerdere humaxen op elkaar. En zo reageren de afstandsbedieningen niet op elkaar
   
 4. wil.konemann

  wil.konemann Forum Member

  Berichten:
  10
  Hoe doe je dat?

  Zou de bedieningsschakelaar de afstandsbediening in gang zetten of rechtstreeks de Humaxontvanger besturen? Wat me ook bevreemd is dat de Humaxbox er al jaren staat, evenals het bed en dat het probleem nieuw is. De TV is wel recent vervangen. Zou het zin hebben om een nieuwe afstandsbediening voor de Humax te kopen. Dat is te overzien.
   
 5. rabartels

  rabartels Forum Member

  Berichten:
  79
 6. paulvw

  paulvw Forum Member

  Berichten:
  909
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo

  Ik zou de HDMI kabel van de Humax naar de tv verdenken aangezien je bed niet draadloos werkt, kan dus niets met de afstandsbediening van de Humax te maken hebben....
  Ik denk dat de motor van het bed bij inschakelen een stoorpuls veroorzaakt waar de Humax of de verbinding tussen de Humax en de tv op reageert.
   
 7. wil.konemann

  wil.konemann Forum Member

  Berichten:
  10
  Modus van de afstandsbediening gewijzigd. Bed vier keer op en neer gedaan zonder problemen. Nu verder de zaak uitproberen. Kijken of het stand houdt. Laat weten of het afdoende is. Zo niet dan ga ik met de kabel(s) aan de slag. Dank voor het meedenken.
   
 8. Jan B.

  Jan B. Forum Member

  Berichten:
  108
  Als ik de modus wil veranderen, waar zie ik dat de AB dat kan, moet de TV bv aanstaan.
   
 9. tichel

  tichel Forum Member

  Berichten:
  950
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Nee, de TV hoeft niet aan te staan, al zie je dan geen bevestiging.
  Druk tegelijk op 'OK' en '0' tot het PVR ledje knippert, en kies dan een cijfer van 1 t/m 6, en wacht tot het ledje weer uit gaat.
   
 10. wil.konemann

  wil.konemann Forum Member

  Berichten:
  10
  Ik heb de instructielink van rabartels (zie hierboven) gevolgd. TV-beeld aan op okay en 0 tegelijk drukken, dan verschijnt het to do op het scherm.

  Overigens is het probleem toch niet opgelost. Gisteravond schakelde de Humax bij het naar beneden zetten van het bed toch weer uit. Ik zag ook kleine storingsblokjes in op het beeldscherm. Ik zal nu de kabel van de T V naar de Humax maar vervangen. Kijken of dat helpt. De motor van het bed afschermen zou ook nog een optie zijn. Nog meer suggesties?
   

Deel Deze Pagina