Ziggo zenderaanbod - Nieuwe en gewijzigde zenders

@CreativeS Zenderbazen kijken naar de onderstaande dingen;
aansluiting + klantaantal --> zin om erin te investeren --> JA of NEE.
In Nederland is eigenlijk de standaard aansluiting de coax kabel.. ook kijken bedrijven naar klantenaantal.. Ziggo is daarin de grootste.
Zenderbazen volgen ook de media en dus ook rechtszaken en de rechters hebben MEERDERE malen toegekend dat woningstichtingen schotels mogen verbieden en dat is ook al aantal keer gebeurd.
Hierdoor heeft Ziggo in weze wel een monopolie.. het is geen oud nieuws of geheim dat de zenders SyFY, 13th street en TNT zijn weggegaan omdat ze geen akkoord kregen met Ziggo.
Om het hard te maken citeer ik het volgende;

Ziggo blijft grootste tv-aanbieder
In meer dan de helft van de Nederlandse huisgezinnen wordt traditionele lineaire tv via Ziggo gekeken. Het kabelbedrijf blijft dus de grootste tv-aanbieder van Nederland.

bron: https://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-blijft-grootste-tvaanbieder/
bericht van datum: 8 juni 2018

Dus jouw verhaal is helaas gevallen ;-)
Vergeet btw niet dat TV wel via ADSL kan, maar dat je verplicht internet erbij MOET nemen, hierdoor blijft Ziggo het grootste want het gros van de klanten kan totaal NIET overstappen.
Omdat KPN bijvoorbeeld te lui is om de kabels te vernieuwen (heb zelfs beloofd dan klant te zullen worden) blijven veel snelheden op te lage kanten staan tot aan de 1 Mbit/s upload speed aan toe.
Omdat TV zenderbazen wereldwijd dit soort nieuwtjes weten.. is de investering voor UHD niet aan de orde.
 
@Sample ... mijn verhaal is niet gevallen. Misschien in jouw straatje... maar dat gebeurt wel vaker met jouw opvattingen. Grootste TV-aanbieder staat niet gelijk aan monopolist. Ruim 47% aandeel moet voor een gezonde zender genoeg markt zijn. Plaat beton? Dat SyFy/13th Street liet zich maar mooi kennen. Niet winstgevend genoeg in NL? Mooi excuus om de mislukte onderhandelingen als smoesje te gebruiken en te stoppen. Gebrek aan durf... of aan bluf? Maar goed: bijna elke klant kan overstappen. Alleen bevalt het alternatief vaak niet. Te lage snelheid, bla, bla. Nogmaals... niet kunnen òf niet willen?

Maar... ik heb me weer bemoeit met iets wat mij totaal (nog) niet interesseert... UHD.
 
@CreativeS Velen kunnen NIET overstappen, en schotel is vaak GEEN optie.. daar heb je steeds vaker goedkeuring van de gemeente/woningstichting voor nodig.
Daarnaast blijft Ziggo de grootste aanbieder, dus de monopolist.
47% is GEEN winstgevende markt btw.. adverteerders zullen veel minder geld eisen om reclame uit te mogen zenden.
 
Maar het is zo makkelijk om iedere keer dat excuus erbij te halen (plaatsing schotel)... valt mij nog mee dat je de bejaarden er nog niet bij hebt gehaald. Hou toch op. 47% dekking is voldoende voor een gezond mediabedrijf. Let op: gezond! En dat waren ze dus niet, want zonder het marktaandeel van Ziggo hadden ze geen bestaansrecht. Altijd maar meer, meer, meer. Net als in de natuur... zwak? Dood. Dus je kan lullen als brugman met je cijfertjes... het ga je goed!
 
@CreativeS Op die manier zal jij NOOIT een topman worden.. je hebt wel bereik van 47% maar wat zijn dan de kijkcijfers.. die zijn dan automatisch stukken lager.. en dat breekt de inkomsten.
Hoe minder kijkers --> hoe minder $$$$$ adverteerders betalen.. die $$$$$ worden dan getallen van $$$.
47% marktaandeel zonder kansen op ook maar 1% groei is onhaalbaar voor ieder mediabedrijf, tot slot willen bazen altijd meer, meer, meer... jij niet dan?
Ook de aandeelhouders willen meer, meer, meer... en de baas weet dat... en die weet ook dat de aandeelhouders die CEO met gemak kunnen ontslaan.
 
Om de discussie te beslechten. De definitie van een monopolie: "1. De situatie dat iem. als enige iets kan of mag verkopen. 2. Uitsluitende bevoegdheid tot iets: machtsmonopolie (bron: vandale.nl)." Ziggo is niet de enige die TV kan of mag verkopen. Evenmin is Ziggo uitsluitend bevoegd om TV aan te bieden. Zullen we nu weer on topic gaan?
 
Laatst bewerkt:
13th Street en co hadden via KPN en andere aanbieders met gemak nog winst gehad. Zoveel kosten die zenders niet qua uitzenden. Het was puur hun keuze om te stoppen. Een monopolist is alleen als je geen keuze hebt. Via ADSL en glasvezel kan je ook via KPN en co nog tv kijken. Er is dus nog keuze. Excuus voor de offtopic maar wilde het nog even kwijt.
 
Terug
Bovenaan