1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

Coax doormeten met multimeter.

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door NetJak, 10 sep 2016.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik wilde eens controleren of de coax kabels goed zijn en of de connector foutloos zijn bevestigd, dat geen draadje van de braiding de kern raakt bv.

  Een coax kabel geheel losgemaakt en vervolgens bij één connector de kern en de buitenkant van de plug verbonden met de twee pennen van een multimeter. Deze op 200 Ohm ingesteld. En keurig, geen contact: Oneindige weerstand. Kern en buitenkant volledig geïsoleerd van elkaar.

  Toen ik vervolgens de plug aan de andere kant van de kabel in een oude analoge TV stak (TV staat uit hoor), kreeg ik wél uitslag. Alsof de TV intern de binnen- en buitenkant van de coax kort sluit.
  Dit is toch niet normaal of wel? Moet ik me zorgen maken?

  Een andere analoge of digitale TV of een oude Humax irFox geven geen uitslag.
   
 2. Je hoeft je geen zorgen te maken, een apparaat kan een spoel of transformator aan de coax-ingang hebben, met een multimeter zie je dat als een kortsluiting. Als er echt een kortsluiting zou zijn zou de TV geen signaal ontvangen.
   
 3. Het valt nog mee. Er zijn oude tv's welke 110v of meer geven. Zwevende spanning tov aarde. Vandaar dat moderne tv RA stekker hebben tenzij dubbel geïsoleerd


  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina