1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

Horizon in buitenland

Discussie in 'Digitale TV - Mediabox (XL)' gestart door Diggel, 28 jun 2016.

 1. Ja, je kunt de app gebruiken op de camping in Nederland, als je iets verder leest dan zie je dat dat in het buitenland niet werkt. Ook op de site van Ziggo staat het duidelijk: Overal in Nederland met 3G/4G en wifi van andere providers.

  Je zou het kunnen proberen via een Nederlandse VPN-provider, maar mogelijk dat Ziggo hier ook een stokje voor steekt.
   
 2. In het artikel staat toch duidelijk dat de tv apps in het buitenland niet werken!
  Mijn ervaring is dat ze met een vpn verbinding gewoon werken.
   
 3. Hoe zet je een vpn op een ipad met wifi?
   
 4. Ik ga er vanuit dat je thuis geen nas hebt. Er zijn vele aanbieders voor VPN. Waar ik in het verleden goede ervaringen mee had (en niet duur) is deze : https://nld.privateinternetaccess.com/
   
 5. Dat doe je simpel in de instellingen van de ipad (VPN bij instellingen), maar je moet wel een VPN provider hebben met een server in Nederland. Of je moet thuis een VPN server neerzetten, dat kan met sommige wat uitgebreidere NAS apparaten. Aangezien je nu al in het buitenland zit zal dat vermoedelijk lastig gaan. Wel kun je misschien eens kijken of je via een proefabonnement van een commerciële VPN dienst kunt kijken of dat werkt via een server in Nederland.

  Via elke verbinding "in Nederland" kun je de zenders bekijken waar het 3G/4G icoontje achter staat op de Ziggo zenderlijst. Als je een VPN server thuis (op je Ziggo internetverbinding) gebruikt kun je alle zenders op die lijst bekijken waar het WiFi symbooltje achter staat.

  Een voorbeeld van een commerciele VPN service die ook een server in nederland heeft en een 14 dagen gratis proefperiode geeft waarbij je alleen een emailadres hoeft op te geven en nog geen abonnement hoeft te nemen is Cloak. Geen idee of het werkt (zelf geen ervaring), maar dat zou je kunnen proberen. Info hoe je dat op de Ipad installeert en je kunt aanmelden vind je hier. Daar staat ook een uitleg hoe je kunt kiezen voor een nederlandse server in je VPN instellingen (via de Cloak app 'transporter' instellingen.
  PS: even getest en de app geinstalleerd en proefaccount aangemaakt. (alles op handmatig gezet en geen "trusted-network" gekozen) Gaat simpel en werkt met de horizon-app. Via 'germany' kan ik niet kijken, via 'netherlands' wel (naar de kanalen met 3G/4G icoontje).

  Zo'n VPN is overigens ook een goede beveiliging tegen een 'fake hotspot' die je bank- of andere inlog gegevens kan aftappen in het buitenland.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2016
 6. Gebruik thuis al PIA. App gedownload en Nederlandse verbinding gemaakt.
  Alles werkt nu als een speer :):).
  Dank voor de tips.
   
 7. Met ipvanish kan ik vanuit Turkije wel een NL VPN opzetten. Horizon Go werkt dan wel maar soms kreeg ik toch service niet beschikbaar. Dat ligt dan waarschijnlijk aan de lage wifi snelhied op dat moment in het hotel.
  Zonder VPn krijg je een melding dat vanwege rechten de zender niet te bekijken is in het buitenland.
  Voor RTLXL geld hetzelfde..
   
 8. Ik gebruik PIA, werkt perfect. Thuis en op de Ipad met de PIA-app.
  Het blijft natuurlijk wel uiterst vreemd dat je dit niet in het "buitenland" kan bekijken. Ik maar denken dat we èèn EU zijn.......
   
 9. De EU is daar ook iets aan het doen:
  http://www.reuters.com/article/us-eu-copyright-idUSKCN0YH217

  Toch nog niet zo gek die EU :eek:
   

Deel Deze Pagina