1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

twee telefoons op doorlus stekker

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Pjottervmr, 23 feb 2016.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik moet twee telefoons aansluiten op 1 aansluiting.
  Ik heb vanaf het mode een kabel naar een aansluitdoos gemaakt waar dus een standaard telefoon stekker in kan. Ik heb 1 telefoon aangesloten daarop en dat werkt prima. Nu wil ik een tweede toestel aansluiten op dezelfde stekker (doorlus stekker) dan werkt het tweede toestel niet. Als de twee draden (rood en blauw) hetzelfde zijn aangesloten met het toch werken?
   
 2. Ja je kunt de telefoons gewoon 'parallel' zetten. (ik ga er vanuit dat het geen hele oude telefoon zijn die de lijn teveel belasten, met elke redelijk moderne telefoon geeft dit geen problemen)

  Weet je zeker dat de telefoons los van elkaar wel werken, dus als je alleen de tweede in de contactdoos doet ? Als dat zo is, dan blijft eigenlijk alleen de doorlus-stekker over die niet goed 'doorlust'.
   
 3. Bedankt voor je snelle reactie, Parallel moet inderdaad lukken maar toch is het een probleem. 1 telefoon werkt nu prima de tweede is een probleem ook als ik die als eerste er in plaats. Vreemd is dat alles gewerkt heeft tot ik de kabels ging opruimen. (was een rommeltje maar het werkte wel) Ze waren alle 3 gewoon met draadjes aan elkaar geknoopt en werkte prima. 1 telefoon die perfect werkte doet het nu niet meer als ik hem aansluit met de twee draden (rood en blauw) op de stekker doos met een stekker. Zelfs de telefoon met R21 stekkers meteen op het modem aansluiten werkt nu ook niet meer? Moet een andere telefoon meenemen maar is vreemd dat 2 telefoons het nu opeens niet meer doen. Krijg af en toe dan een korte toon en een lange toon als storing indicatie.
   
 4. As tonen hoort, betekent dat automatisch dat alles goed is aangesloten.
  Heb je je modem al even gereset voor de zekerheid?
   
 5. Ik ben er inmiddels achter, Modem is prima geen probleem. Probleem zat in het doorlus toestel daar zat een kabel verkeerd......
  Uiteindelijk kwam ik er achter was doordat er veel verschillende kleuren waren en kabels die verlegt waren waar ik de mist in ging ..:)
   
 6. Mooi dat het weer werkt ! :thumb up:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina