1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Analoge Radio Frequenties FM Tilburg

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hansss, 31 dec 2015.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, ik krijg op twee verschillende radiotuners (coax-aangesloten) diverse FM zenders (analoog) niet of heel slecht aangeboden. Op de frequenties die Ziggo in haar overzicht aanbiedt (analoog Tilburg), staan bijv bij de NPO-zenders frequenties die ik zelfs handmatig niet krijg ingesteld. Uitzondering is NPO Radio 4, die is krachtig en helder.

  Mijn :?: :?: ... zijn er alternatieve frequenties of moet ik het (per se) in de hardware zoeken?? Dank alvast!
   
 2. Weet je zeker dat je coax aansluiting goed is ? Als die last heeft van instraling zul je sterke etherzenders horen ipv de zenders van de kabel. Je kunt dat eventueel testen door de coaxkabel los te trekken. Als je dan nog steeds de zenders hoort komen ze via de ether binnen en zijn het geen kabelzenders.
   
 3. Dank, ga ik checken. Overigens zit er een antenneversterker tussen en als (zoals je als optie noemt) het coax signaal al niet goed via het AOP het huis ingaat dan zal dit alleen nog verder versterkt worden. Kortom, ik ga de komende dagen dat AOP eens onder de loep nemen. De antenneversterker is een spiksplinternieuwe Hirschmann (HMV 41) en de vorige was ook een Hirschmann. De aansluitingen op dat apparaat zijn gescheckt en goed. Wordt vervolgd.
   
 4. Controleer ook even of er wel "FM signaal" op de uitgang aanwezig is. Als je een internet filter tussen het AOP en je antenneversterker hebt zitten kan het zijn dat het een type is wat standaard geen "radio" signaal doorgeeft. Je moet dan een klein schakelaartje wat op dat filter zit omzetten. Je merkt dat als je rechtstreeks op het AOP wel FM ontvangst hebt en na je filter niet of slecht.
   
 5. Ok, helder. Ik heb een ETU-01 die inderdaad tussen het AOP en de rest (*) in zit. Heeft die "iets schakelbaars"?

  (*) AOP -> ETU-01 -> (1) modem
  en ETU01 -> (2) RTV (gecombineerd). (2) gaat naar antenneversterker.

  Ik ga er over een paar dagen mee aan de slag maar ter voorbereiding...is die ETU-01 "schakelbaar"? Zo niet, is er een goed alternatief?

  Dank!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 jan 2016
 6. De ETU-01 is niet schakelbaar, op de RTV uitgang staat altijd het radio signaal en een alternatief is dus niet nodig volgens mij, je storing word niet door dit filter veroorzaakt.
  Maar de ETU is al vrij oud en toen ze hem bij mij plaatsten lieten ze gewoon het tweegats AOP zitten en sloten de ETU aan op de tv uitgang, internet werkte, maar je hebt dan dus geen radio signaal na je ETU.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jan 2016
 7. Ok, ik ben eruit! De schakelaar achterop de UMU-01 stond inderdaad nog op AAN; die heb ik op UIT gezet en probleem opgelost! Topontvangst van de audio tot op de zolder, geen beetje ruis meer te bekennen. Dank aan Cees en Paul :thumb up:!

  Als dit niet had gewerkt dan had ik de ETU-01 eruit gegooid maar zoals gezegd, alles werkt nu prima.

  Situatie was en is:

  (1) AOP/UMU-01 -> Modem (Data) -> Router/LAN

  (2) AOP/UMU-01 -> ETU-01 = TV/RADIO -> Hirschmann HMV41 -> TV's en Radiotuners (*)

  (*) is dus een gecombineerd TV/Radio signaal via Coax dat pas bij de einddozen wordt gesplitst naar TV en Radio (Hirschmann EDC1000).

  :pompom:
   
 8. :thumb up:
   
 9. Waarom een UMU én een ETU ? De ETU was de voorganger van de umu en het zijn allebei filters voor je modem , dus een van de twee kan/moet er zowiezo tussen uit.
   
 10. Etu-01

  Inderdaad paulvw heeft volkomen gelijk, was me overigens niet opgevallen toen ik gisteren naar je werkende schema keek.

  Je installatie zoals op het schema is volledig retourgeschikt op de ETU-01 na, dus dan zou ik die er tussenuit halen.
  Voor het geval dat je in de toekomst bijvoorbeeld een Samsung Horizon box er bij wilt plaatsen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina