1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

signaal verschil digitale radio en analoog

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Jomabifi, 28 jul 2015.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedendag allemaal.
  ik vraag mij af of er een oplossing mogelijk is om de fase verschuiving tussen het digitale signaal van de kabel en het analoge signaal over de gewone antenne op te lossen?
   
 2. Fase verschuiving? Wees eens iets duidelijker.
   
 3. Ik neem aan dat je de timing bedoelt, dus dat het audio via de ene manier eerder komt dan via de andere manier ?

  Nee, dat is onmogelijk. De etherzenders worden in principe allemaal onderling tijdsynchroon gehouden omdat het anders heel erg vervelend luisteren wordt als je autoradio steeds omschakelt van zender. Nu merk je daar niets van als je rond rijdt. Maar om dat te kunnen doen is behoorlijk wat techniek nodig. Toen de Radio/TV toren in Smilde ingestort was een paar jaar geleden stonden er diverse noodzenders die niet gesynchroniseerd waren en dat was vervelend.

  Wat je doet door digitaal op de kabel te luisteren is het decoderen van een datastroom. Afgezien van het feit dat het op de kabel 'later in tijd' kan zijn dan wat je op de analoge radio hoort, heb je ook nog een variabel tijdverschil wat veroorzaakt wordt door de ontvanger die van de digitale datastroom een analoog audiosignaal maakt. Die tijdvertraging kan per ontvanger iets anders zijn. Als je 2 ontvangers naast elkaar zet van verschillende merken kan daartussen ook al een klein tijdsverschil zitten.

  Een analoge radiozender haalt zijn audio ook binnen via een glasvezel of vanaf satelliet of andere dataverbinding. Al die 'feeds' hebben een verschillende vertraging en als deze niet tijd-gesynchroniseerd worden zul je altijd tijdverschil houden variërend van een paar miliseconden (galm) tot seconden (echo).

  Zelfs als je het verschil weet weg te werken door één bron te vertragen, loop je nog kans dat het op een ander moment dan weer 'uit sync' gaat lopen. Je kunt het dus alleen oplossen als alle ontvangers gesynchroniseerd zijn en dat bestaat technisch niet voor de consumenten oplossingen die jij noemt.
   
 4. Signaal verschil

  Bedankt Cees
  Dan kan ik stoppen met deze oplossing te zoeken:)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina