1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

Ziggo Bapp via netwerk??

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Zonnetje8, 3 mrt 2015.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dus als ik het goed begrijp..........is dat Restricted bedoeld dat je Apps niet op de achtergrond aan het werk zijn.
  Geen dataverkeer gebruiken, en ook onnodig je accu leegtrekken?
  Want dat is ook een ramp, dat de accu snel leeg is.
  Ik probeer er een beetje inzicht in te krijgen.
  Wil graag weten hoe het werkt, zodat ik er ook gebruik van kan maken, natuurlijk in mijn voordeel in het gebruik van mijn mobiel.
  Dus als je Wifi gebruikt, dat die App geen data gebruikt ondanks dat je
  Wifi gebruikt, zo is het toch??
   
 2. "Dus als je Wifi gebruikt, dat die App geen data gebruikt ondanks dat je
  Wifi gebruikt, zo is het toch??"

  Zo is het niet helemaal.
  Zodra je een WiFi-verbinding hebt, gaat er geen enkel verkeer over je dataverbinding. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.
  Door 'restricted' of 'beperkt' aan te vinken, schakel je uitsluitend achtergrondverkeer over de dataverbinding uit. Als er een WiFi-verbinding is dan blijft er daarover achtergrondverkeer mogelijk.

  Er zijn heel wat apps die in de achtergrond actief zijn en achtergrondverkeer genereren en in de meeste gevallen is dat nuttig of zelfs noodzakelijk. Zo wordt je er op geattendeerd dat er updates zijn. De app van de NS geeft je een seintje als het treinverkeer weer eens plat ligt. Als je iedere dag met de trein reist is dat wel handig. Als je het nieuws op de voet wilt volgen dan geeft bijv. de Volkskrant je een notificatie dat er iets belangrijks aan de hand is, kabinet gevallen of zo. Enzovoort, enzovoort.
  Je moet je alleen realiseren dat dit gemak ten koste van je databundel gaat als je op stap bent en geen WiFi hebt. Iedereen moet daarin uiteraard zijn eigen keuze maken.

  In het geval van Ziggo Bapp is er echter iets vreemds aan de hand. Die app is er expliciet voor bedoeld om te bellen via WiFi, met name als je buiten Nederland bent. Over je dataverbinding werkt het niet, terwijl jij dat wel super zou vinden. Super als je bij Ziggo onbeperkt kunt bellen. En toch zit Bapp in de achtergrond iets te doen op je dataverbinding en daar zie ik zeer beslist niet het nut van in. En daarom heb ik dat uitgeschakeld.

  Voorts betwijfel ik of Ziggo het ooit mogelijk zal maken om Bapp via de dataverbinding te laten werken. Ze verkopen nu immers ook abonnementen voor mobiele telefoons, via Vodafone als ik het goed heb, en dan zouden ze zichzelf te kort doen.
  Ziggo is nu in handen van Liberty Global en er is een gerucht dat Vodafone er op uit is om dat bedrijf over te nemen. Leuk he, al die zakelijke verbanden?

  Achtergrondverkeer gaat primair ten koste van je databundel, die extra activiteit trekt natuurlijk ook je accu een beetje leeg, maar dat gebeurt toch al als WiFi en/of data aan staan. Mijn telefoon moet iedere dag aan de lader, maar als ik in het buitenland ben zet ik data meestal uit en ook WiFi als dat toch niet beschikbaar is en dan gebeurt er een klein wonder: ineens gaat de accu wel 5 dagen mee. Net alsof ik mijn oude Nokia van 15 jaar geleden weer in handen heb, maar dat was geen smartphone. Een smartphone is een kleine computer die energie vreet en waarmee je ook nog ouderwets kunt bellen en sms-en.
   
 3. Heel erg bedankt vd info. Heb het bij Ziggo Bapp uitgeschakeld.
  Heb het bij meerdere apps uitgeschakeld.
  Zal wel heel veel schelen met de accu ook, ja.
  En het klopt ja, als je je mobiele gegevens alleen aanzet,
  als je deze gebruikt, scheelt dat echt wel voor je accu.
  Soms ook lekker rustig, trouwens.................:):)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina