1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Ubee modem icm Airport Extreme

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Luinwethion, 27 mrt 2012.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Het publieke IP-adres is gekoppeld aan het MAC-adres van het aparaat dat met de Ubee is verbonden. Het kan dus niet hetzelfde zijn voor de Airport Extreme enerzijds en de Linksys anderzijds. Er is trouwens ook geen garantie dat een publiek IP-adres onlosmakelijk verbonden is met een MAC-adres -- na een reset van het modem is het mogelijk dat er een ander IP-adres komt.

    Het paar adressen 83.84.128.1 en 18 zijn inderdaad de Ziggo server en je eigen aansluiting, je kunt dit onder "Internet" zien in Airport Utility (het netmask is 255.255.254.0). Begrijp ik goed dat je deze waarden krijgt met de Airport Extreme direct aangesloten op de Ubee? Dan heeft de Airport Extreme een goede verbinding en is het lampje groen.

    Als je dan nog geen internet op je computer hebt, dan ligt het probleem op die computer. Heb je een Mac? Dan de Network instellingen in System Preferences openen en de instellingen van het Wi-Fi of Ethernet interface aanpassen tot het werkt: DHCP, eventueel een paar DNS-servers invoeren (zoals Google's 8.8.8.8 en 8.8.4.4; of de Extreme zelf Airport 172.16.1.1). Je zou er ook goed aan doen om in Advanced/Wi-Fi de network namen opnieuw in te voeren.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 28 mrt 2012


  2. Oke, ik kan dus een andere extern IP adres krijgen, dat wist ik dus niet.

    Ja klopt, ik krijg deze waarden te zien als de Airport direct is aangesloten op de Ubee modem.

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Maar de Airport Utility zelf zeg dat Internet is disconected:

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us


    Als de lampje van de Airport extreme nou groen brandt is voor mij een moeilijke vraag.... ben nl licht kleurenblind, dus dat wordt tot morgen w8 en mijn zus vragen.

    Ik zal ook morgen ochtend de instellingen van mijn computer aanpassen, Wifi is als in DHCP, moet alleen nog de dns zelf toekenen.

    Nu, (me de linksys router) zie ik dat ik 3 dns heb, 2 van ziggo en 1 is de router zelf. Ik zal het morgen kijken hoe zit het bij de Airport extreme.... maar nu bed tijd :pompom:


    Nogmaals super bedankt van je hulp. :thankyou:
     
  3. Het probleem is nu wel duidelijk! Je hebt bij het vervangen van de router dezelfde netwerknaam gebruikt. Op je computer is dit "bekende" netwerk echter nog steeds gekoppeld aan de Linksys router, en dat moet de Airport Extreme worden. Op je computer moet je dus in Netwerk instellingen onder Advanced/Wi-Fi dat bekende netwerk eerst verwijderen, en het daarna opnieuw uit de lijst met aanwezige netwerken kiezen en het password geven.

    Het is voldoende om op je computer de router zelf als naamserver te nemen, omdat de router op z'n beurt twee naamservers van Ziggo krijgt. (Maar die twee Google servers zijn ook goed.) Mijn advies om 172.16.1.1 als adres voor de Airport Extreme te kiezen blijft van kracht, zo voorkom je problemen in de toekomst. Wel ook die NAS server (en mogelijk andere apparaten) een adres in de 172.16.1.x range geven...

    Succes!
     
  4. Klopt in de begin heb ik de zelfde netwerk naam gebruikt, maar daarna heb ik een andere naam gebruikt, ook heb ik de bekende netwerken van mijn Mac verwijderd.

    Ik heb ook verbinding via kabel (lan) geprobeerd.

    Maar ik zal vanavond alles van 0 beginnen, dus rest van modem en router, en ook de wifi netwerken van mijn computer en tablet verwijderen ( ook met de iPad heb ik geen internet)


    Dank je voor alles :pompom:

    Maar ik zal dat
     
  5. Geprobeerd.... en naar een paar reset, en weer alles configureren, had ik internet :pompom: :applause:

    Super bedankt voor je hulp!!!!!! :thankyou:
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina