1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opheffen 4 themazenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Belmij, 2 mrt 2012.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Maak de Nederlandse publieke omroepen ook commercieel, laat ze hun eigen broek ophouden,geen staatssteun meer,ook ons geld niet,redden ze het niet dan gewoon een zender minder... nu doen ze hun best ook niet om beregoeie programma's te maken,er staat immers niets tegenover.
   
 2. Smaken verschillen, hier staan de commerciëlen nooit op, alleen publieken.
  Dus van publieken commerciëlen maken is een slecht idee.
   
 3. Nee,dat vind JIJ een slecht idee,dat is wat anders.
  Misschien niet in de huidige vorm,en niet met de programma's die de commercielen al hebben,dat schiet ook niet zo op want dat is alleen meer van hetzelfde,maar het is nu zo versnipperd,omroepen wegwezen,3 zenders,wat meer reclame en wat meer eigen regie, geen zender coordinators die gaan bepalen wat welke omroep op welke tijd mag uitzenden,geef de netten wat meer vrijheid ipv omroepen, zend eens een leuke film uit, elk jaar wordt het format weer veranders want hey, de kijkers zijn er niet.
  Er zijn geen 16 miljoen mensen bijgekomen en de commerciele zenders draaien goed, dus is een blijkbaar substantieel deel van de kijkers overgestapt naar de commercielen.
  Er moet bezuinigd worden,maar er moeten miljoenen overheidsgeld in de p.o. gestoken worden,de p.o. mogen omroepgidsen maken,hebben betalende leden, de commercielen niet (behalve Veronica omdat die zogenaamd Nederlands is.) maar die houden toch hun broek op.
  De p.o. kan het niet,dus doen ze toch iets verkeerd, als het gewone bedrijven waren,waren ze allang opgedoekt of hadden ze een andere strategie gekozen.
  En nu weer 4 themazenders weg,maar wel miljoenen uitgegeven aan het decor van het journaal zodat dat er wat mooier uitziet in HD,en als ze per ongeluk 5 seconden teveel reclame maken krijgen ze ok nog een boete van het CvdM... en nu klagen ze dat ze het niet meer redden, tja,dan toch niet ?
  Zo gaat het overal.
   
 4. Leuk stukje voor je als PO-basher: http://zappen.blog.nl/publieke-omro...omroep-838-miljoen-budget-525-miljoen-voor-tv

   
 5. We hebben in Nederland één van de goedkoopste publieke omroepen van alle Europese landen, en ook de programma's zijn kwalitatief een stuk beter dan de dertien-in-een-dozijn bagger van de commercielen (zoals de zoveelste talentenjacht of 16 uur per dag Tel Sell en Stoute Meiden TV). Het lijkt me dus vrij duidelijk dat de PO zijn geld meer dan waard is. :thumb up:
   
 6. Jammer dat je feit en mening op een hoop gooit.

  De grootste besparing die mogelijk is bij onze PO zou hem wel eens kunnen zitten in het brengen van alle omroepen onder de papaplu van de NOS.
  Weg met al die losse omroepen met al hun back office personeel en kaderfuncties. Allemaal dubbelingen die eruit kunnen. Meer geld voor waar het om gaat: programma's en faciliteiten.

  Ons zuiltjessysteem dateert uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Toen er 1 radiozender was en het woord "pensioen" amper bestond. (Laat staan "onkostenvergoeding" en "afvloeiingsregeling ".)
  Niet meer van deze tijd, dat malle ledensysteem dat al lang niet meer functioneert.:cry:
   
 7. Valt me wel op dat het hier kennelijk bon ton is om heel stoer en elitair te zeggen dat je 'nooit naar die pulp van de commerciëlen kijkt'.

  Gek dat dan kennelijk de forumbezoeker hier zo afwijkt van het landelijk gemiddelde: als je sommige forumbezoekers hier geloofd bestaan Ziggo klanten voor de overgrote meerderheid uit mensen die kwaliteitsdocumentaires willen zien van de publieke omroep, liefst nog in het Duits of op regionalen. En dat is natuurlijk onzin als je de kijkcijfers of martktonderzoeken bekijkt. Ook de Ziggo kijker kijkt met name naar de kanalen 1 tot en met 9, en veelvuldig naar met name RTL4. En is dus exact als de gemiddelde Nederlander (niet zo gek aangezien de helft van de Nederlanders Ziggo klant is zo ongeveer).

  Kortom: wees niet zo elitair voor de bühne en geef toe dat commerciële programma's kijken toch echt wel lekker ontspannen is.
  Of geef toe dat je gewoon nooit TV kijkt, dus ook niet naar die 'kwaliteitsprogramma's'.
  Maar ga niet je kwaliteitsoordeel aan de rest hier opdringen met opgeheven vingertje.

  Wat trouwens die publieke omroep betreft: kan best zijn dat die relatief goedkoop zijn internationaal gezien. Maar a) als iedereen in de sloot springt doe jij dat dan ook? b) al die absurde aparte verenigingetjes verteld mij dat er nog een behoorlijke efficiencyslag gemaakt kan worden zonder aan kwaliteit in te boeten. Dus opheffen van al die absurde zuilen levert gewoon geld op die je of kan bezuinigen of weer in al die fantastische PO programma's kan stoppen.
   
 8. Een van de politieke partijen die dit altijd heeft tegengehouden, zit wederom in deze regering. Met een forse minderheid.:cry:
  Het blijkt ook hier, dat een minderheid nog steeds een meerderheid kan blokkeren, dus. Bij de omroep gaat dit al decennialang zo.

  Toen het schip Veronica voor de kust lag, spraken de luistercijfers boekdelen.
  In 1974 werd dat schip het zwijgen opgelegd, en werden we weer allemaal gedwongen lid te worden van "Veronica". En als je lid werd van een bijbehorende programmagids omdat je die graag wilde lezen, was je ook zomaar lid die meetelde voor meer zendtijd! Geen gids, geen leden, geen zendtijd voor een omroep die zich op zee al lang had bewezen!

  Hoe belachelijk was dat in 1974 al!
  En in 2012 nog belachelijker, geen twijfel mogelijk!
  Fossiele opvattingen van bijna een eeuw geleden!:oops:
   
 9. Ik ben het wel met je eens dat we de meeste omroepen kunnen afschaffen. Probleem is dan echter wel, dat er veel opinie programma's zijn die je niet onder één noemer kunt brengen. Veel mensen vinden programma's van de VARA links, veel andere mensen vinden programma's van WNL rechts, en dan heb je nog levensbeschouwelijke programma's en het volksvermaak van de TROS. Hoe kun je dat vanuit één omroep organiseren? En wie bepaalt er of de goed bekeken programma's van bijvoorbeeld de VARA onder die ene neutrale omroep mogen doorgaan of niet? Je kunt onmogelijk van de ene op de andere dag naar een BBC-model als niet iedereen het eens is over wat goede programma's zijn en niet, afhankelijk van politieke voorkeur. Het lijkt me ook onmogelijk om die kleur er van de ene op de andere dag helemaal uit te halen. Terug gaan naar vier omroepen lijkt me dus het maximaal haalbare (links, rechts, levensbeschouwelijk en de nieuwsomroep NOS).
   
 10. Dus wat in grotere landen en in Belgie, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Denenmarken, etc. wel kan, kan in Nederland niet?:roll:

  Dus in Nederland zou alleen pluriforme meningsvorming mogelijk zijn als er zuiltjes bestaan?
  En in de rest van de democratische wereld bestaan allemaal omroepsystemen die evenzeer pluriform zijn zonder die malle zuiltjes aan de voorkant?:roll:

  Dit is onzin. Geen landen zo divers als Belgie of Zwitserland, maar de omroepen werken daar net zo democratisch zonder toch dit soort geldverspilling.
  Een goed redactiestatuut laat iedereen aan het woord.

  Vreemd is dan dat al die zuiltjes allemaal buitenlandse programma's aankopen en daar hun zuiltjesstempel op zetten. Dus zonder die zuiltjes in het buitenland worden die programma's toch gemaakt.

  Wie van de jongere generatie is er nog bewust lid van een omroepvereniging? Bij de EO misschien, maar dan houdt het op.

  We laten ons aanpraten dat we zuilen nodig zijn voor plurifirmiteit, maar geen ander democratisch land ter wereld dat ook maar iets heeft wat op de Nederlandse zuilenomroep lijkt.:cool:

  Geldverspilling aan back office functies, dat is het!
  Nog afgezien van al die logo's links, rechts en beneden op de Nederlandse PO-zenders. Daar krijg je toch plaatsvervangende schaamte van?
  En dat terwijl het vaak gewoon Endemol programma's zijn.:mrgreen:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mrt 2012
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina