1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo voert QAM256 in

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 17 feb 2012.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Denk dat die "thuis"-freq wel op qam64 zal blijven. Het gaat immers maar om 1 freq per gebied, niet echt een reden om die naar qam256 om te zetten.
   
 2. Ik weet niet of het iemand het al opgevallen is maar ik vind het beeld minder van kwaliteit geworden via RGB en HDMI sinds QAM256 ingevoerd is. Het beeld is te 'gekleurd' en teveel rood erin. Ik kreeg een mail van Ziggo dat er in onze wijk van de week werkzaamheden zijn geweest in de nacht van maandag op dinsdag. Sindsdien merk ik die overdreven kleuren. Het is te hopen dat die bandbreedte besparende QAM256 modulatie geen beeldkwaliteit besparende maatregel is geworden:giveup:
   
 3. Verdiep je in de techniek en je zal merken dat het 0 met elkaar te maken heeft.

  Heeft je vrouw niet gewoon aan de knopjes gezeten?
   
 4. Via RGB scart is de beeld altijd minder.

  Via HDMI moet hij helemaal niet op RGB staan.

  Haal de scart eruit, die krijgt meestal voorrang op de tv en dan is het beeld veel minder.

  Verder pas ik mij aan aan de vorige spreker.

  Met QAM256 kan je meer op dezelfde bandbreedte uitzenden.
  De kwaliteit van de zenders blijft 100% gelijk.
   
 5. Je hoeft mij echt niet te vertellen wat het verschil is hoor en wat voorang heeft bij switchen, voor die Ziggo update maandag was alles gewoon goed. :roll: @Doe EensGek je adviseerde mij de techniek eens door te nemen, laat jij mij dan eens weten waarom dit 0 met elkaar te maken zou hebben :rolleyes:
   
 6. ...net alsof Ziggo geen controle heeft over het bitrate knopje.
   
 7. Hier, op dit forum, gelezen van Anoniem dat SD wel te controleren is qua bitrate, oftewel de bitrate wat kunnen verlagen indien nodig (lees: als er teveel zenders op 1 freq worden gepropt), maar dat ze over de bitrate van de HD-zenders niets kunnen qua bitrate. Blijkbaar vereist dit extra apparatuur die ze dus dan niet hebben.

   
 8. Reken maar uit hoeveel extra SD MPEG2 zenders je op QAM256 kwijt kunt. Dat is een optimalisatie wedstrijd. Die kleur problemen en 'zweem' is typisch zo'n encoding artifact.

  Anoniem is dus ook ongeloofwaardig :) Bitrate van Nederland van Boven was absoluut niet gelijk op Ziggo als uit Technicolor pijp kwam. Dat was zo duidelijk te zien.
   
 9. Voordat ik een boze PM van Anoniem krijg zou het ook maar zo zijn dat TV-digitaal dit gezegd heeft. In ieder geval 1 v/d 2. En er is meer dan 1 post hier terug te vinden waarbij dat verklaard wordt door 1 van die 2.
   
 10. Ga er vanuit dat iemand hier van statmuxing heeft gehoord.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Statistical_time_division_multiplexing
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina