Harddisk Cisco 8485 zojuist vervangen met succes

Vandaag mijn vader geholpen met zijn Cisco PVR8485 DVB HD-recorder. Deze kreeg sinds gisteren de gewraakte 'Er is een probleem met de harde schijf. Zet uw ontvanger uit en opnieuw aan' foutmelding. Uiteraard helpt het uit/aanzetten en formatteren van de HDD niet.

Deze melding heb ik ook wel eens gehad (weliswaar met een Cisco 8455).
Ik heb nog steeds dezelfde harde schijf en alles functioneert weer prima tot nu toe.

Ik heb de coaxkabel achter uit de Cisco gehaald, de smartcard er uit gehaald en de Cisco via het menu teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Na het opvolgen van alle instructies (geduld hebben) de smartcard er weer in en de coaxkabel weer aangesloten. Probeer het eens, bij mij werkte het.
 
CISCO PVR 8485 Compatilbiteitslijst

Allereerst:
Goed nieuws: De Cisco PVR 8485 is succesvol gerepareerd.
Na flink wat experimenteren met diverse schijven bleek in mijn geval alleen een vervangende HDD van hetzelfde merk/type (WD3200AAJS) tot 100% succes te leiden, zie onderstaand.

Verder grijp ik even de aanleiding aan voor een extra update op dit topic, welke feitelijk deels een verzameling van wat anderen al getest of ondervonden hebben, en deels wat ik zelf heb geleerd c.q. vastgesteld.

Introductie

De Cisco PVR 8485 moet welhaast het meest kieskeurige apparaat zijn qua compatibele harde schijven dat ik persoonlijk ken.
(N.B. Andere apparaten zoals de wat kostbaardere Humax-apparaten zijn – behalve beter, sneller en stabieler – ook veel minder selectief als het op het gebruik van een vervangende HDD aankomt. )
Cisco heeft met dit apparaat echt op zijn zachtst gezegd een matige prestatie geleverd, nog eens verergerd door de Ziggo-specifieke toegevoegde ‘features’ zoals het nodeloos softwarematig onklaar maken van zowel de USB- en ethernet (2 stuks !) poorten en de 2e tuner in het apparaat, al gebied de eerlijkheid om te zeggen dat de tweede tuner mogelijk specifiek dient voor pauzeren van live-TV, terwijl op de 1e tuner parallel een programma kan worden opgenomen, wat mijns inziens slechts kan als er 2 tuners aanwezig zijn én werken.)
Slechts een zeer beperkt aantal typen vervangende harddisks funktioneren met het apparaat. Het lijkt eerder geluk dan wijsheid om een goede te selecteren.
Ik zal echter proberen onderstaand zoveel mogelijk informatie te verzamelen, opdat anderen er hopelijk profijt van kunnen hebben.
Als iemand aanvullingen heeft, zal ik de lijst bijwerken en zo de kennis delen.

LIJST MET VOLLEDIG COMPATIBELE (GROEN) EN NIET-COMPATIBELE (ROOD) VERVANGENDE HDD’S VOOR CISCO PVR 8485 (BLAUW = Wisselende resultaten en ervaringen)

WD3200AAJS
320 Gb / 3,5” / SATA-300 / SATA2 / 7200 RPM
Origineel geplaatste HDD, deze werken in principe altijd als vervangende HDD !
(N.B. Ik heb nog enkele van exact dit merk/type als reserve ingeslagen; in principe voor eigen gebruik en/of voor familieleden, maar mail me even via een prive-bericht als je er eentje mocht nodig hebben, dan kijk ik wat ik kan betekenen.)

WD5000AAKX
500 Gb / 3,5” / SATA-600 / SATA3 / 7200 RPM
Werkt met zeer wisselend succes:
Werkt bij sommigen (Zie reactie SSB - 26/11/2013) prima, maar helaas niet bij iedereen (Zie o.a. reactie JP HELLEMONS - 08/01/2015) !!

Samsung HM500JI
500 Gb / 2,5” / SATA-300 / SATA2 / 5400 RPM
Werkt (Zie reactie RADINHO8 - 13/1/2015)

Samsung HD103SI
1TB / 3,5” / SATA-300 / SATA2 / 5400 RPM
Werkt maar is zeer onstabiel; spontane herstarts + onvolledige opnames afgebroken met melding ‘Opname onvolledig wegens stroomuitval’) (getest door Maarten)

WD6400BPVT
640 Gb / 2,5” / SATA-300 / SATA2 / 5400 RPM
Werkt in het geheel NIET (getest door Maarten), blijft eeuwig hangen op ‘Wacht op / bezig met initialiseren’ in het recorder-menu.

Mogelijke (nog nieuw verkrijgbare) alternatieven:

WD5000AVCS
500 GB / 3,5” /SATA-300 / SATA2 / 7200 RPM
<nog niet getest>
Zie https://tweakers.net/pricewatch/300016/wd-wd5000avcs-500gb/specificaties/

Hitachi Deskstar 7K1000.C
500 GB / 3,5” / SATA-300 / SATA2 / 7200 RPM
<nog niet getest>
Zie https://tweakers.net/pricewatch/263259/hitachi-deskstar-7k1000c-sata-3gb-s-500gb/specificaties/

WD10EZEX
1 TB / 3,5” / SATA-600 / SATA3 / 7200 RPM
<Nog niet getest>
Vermoedelijk niet geschikt vanwege SATA3 !

WD3200BPVT
320 GB / 2,5” / SATA-300 / SATA2 / 5400 RPM
<Nog niet getest>

Mogelijke (slechts nog tweedehands verkrijgbare) alternatieven:

WD3200KS
320 Gb / 3,5” / SATA-300 / SATA2 / 7200 RPM
<Nog niet getest>



OPMERKINGEN:

-De wat oudere (BJ 2010-2011) schijven met SATA2/SATA-300 bieden een betere kans op succes dan nieuwere/grotere.

- Meer dan 320 Gb HDD-capaciteit levert altijd slechts voor maximaal 320 Gb opname-ruimte (plusminus 55 uur HD-materiaal) op (Bij plaatsing van bijvoorbeeld een 500 Mb of 1Tb schijf zal dus altijd slechts 320 Gb effectief gebruikt worden door de Cisco c.q. beschikbaar gesteld zijn voor opnames !)

- Formattering vooraf vanaf een PC of laptop lijkt geen enkel positief (maar ook geen negatief) effect te hebben. De Cisco gebruikt een propietary formattering (JFS = Journal File System) dat vooralsnog door geen enkele Windows- / Linux-applicatie kan worden uitgelezen (zoals wél mogelijk is bij de Humax apparaten die EXT3 formattering gebruiken uit de Lunux wereld, en die met Paragon ExtFS uitstekend kan worden uitgelezen, en waar de video-bestanden mee gekopieerd/geextraheerd kunnen worden)

- Ook sommige 2,5” schijven blijken te werken. Deze kunnen prima met een kleine bracket geplaatst worden in de recorder, en zijn veelal stiller en produceren minder warmte. Wel zijn ze kostbaarder in aanschaf dan de 3.5” varianten.

- De schroeven om de bovenkap te verwijderen zijn een aangepaste vorm van de bekende TORX schroeven (N.B. in mijn geval kon ik de schroeven prima met een ‘gewone’ TORX-schroevendraaier verwijderen, en bleek het aanschaffen van een speciale RESI-TORX schroevendraaier dus overbodig.)

DO’S:

- 320 Gb of eventueel 500 Gb versies (ruimte boven 320 Gb blijft ALTIJD ongebruikt !)
- SATA-300 / SATA2
- Bij voorkeur exact hetzelfde merk/type als origineel (WD3200AAJS / 320 Gb / SATA2 / 7200 RPM ), deze blijkt zo goed als altijd te werken, mits uiteraard de HDD in goede conditie en zonder problemen is qua schijven en elektronica).

DONT’S:
- SATA-600 / SATA3
- Kleiner dan 320 Gb
- 640 Gb of groter

(B)LIJKT NIET BELANGRIJK VOOR WERKING:
- Cache geheugen (8/16/32 Mb)
- Aantal RPM (5400/7200 RPM)

INSTALLATIE-PROCEDURE
(Dank aan SSB, dit lijkt de enig juiste methode):
1. Cisco 8485 starten en via het instellingen menu het apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen (LET OP: Alle eventuele aanwezige opnamen op een aanwezige HDD blijven hierbij behouden heb ik proefondervindelijk vastgesteld. Pas indien voor ‘Schijf wissen’ wordt gekozen in het Instellingen menu worden eventueel aanwezige opnamen verwijderd)
2. Na vele meldingen op het display en branden/flikkeren van de LED’s op de voorzijde, is na enkele minuten het systeem gereed voor gebruik. Het pauzeren of opnemen van programma’s moet vrijwel direct na initialisatie mogelijk zijn.

TEST-PROCEDURE:
1. Kies uit de EPG (Electronic Program Guide) een HD-zender naar keuze (NPO1/2/3 HD of Discovery/NGC HD) en neem vanaf het huidige tijdstip tot 1-2 dagen vooruit ALLE opeenvolgende programma’s op.
2. Controleer periodiek (iedere paar uur / s’morgens) of de opnames gelukt zijn. Stel zeker dat er geen foutmelding ‘Opname onvolledig wegens stroomuitval’ optreedt. Dit signaleert namelijk alsnog een ongeschikte HDD , daar waar deze in eerste instantie wél geschikt leek na initialisatie (diverse mensen hebben deze laatste ervaring).
3. Gebruik de Cisco pas weer als stap 2 probleemloos doorgelopen heeft, anders is het een kwestie van wachten op nieuwe teleurstellingen (niet opgenomen of onvolledige programma’s / niet meer gepauzeerde live-TV enz.) !

Als iemand op- of aanmerkingen heeft opdat we de info verder kunnen verbeteren of het lijstje kunnen verrijken voor ieders voordeel en gemak, dan verneem ik deze graag. Graag hierbij merk + type vermelden en je bevindingen en testresultaten (zie testprocedure bovenstaand).
Met name indien individuele mensen succes hebben gehad met andere dan de genoemde (geteste) merken/typen, lijkt me dit relevant.
Ik zal proberen de informatie centraal bij te (blijven) werken als ik voldoende tijd kan vrijmaken, en het aantal reacties niet te overweldigend is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Deze melding heb ik ook wel eens gehad (weliswaar met een Cisco 8455).
Ik heb nog steeds dezelfde harde schijf en alles functioneert weer prima tot nu toe.

Ik heb de coaxkabel achter uit de Cisco gehaald, de smartcard er uit gehaald en de Cisco via het menu teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Na het opvolgen van alle instructies (geduld hebben) de smartcard er weer in en de coaxkabel weer aangesloten. Probeer het eens, bij mij werkte het.

Hoi Poupou,

Dank voor je reactie.
In mijn geval bleek de HDD echt defect/gecrashed, blijkens tikkende geluiden en niet leesbaar zijn van de HDD in externe behuizing aangesloten op PC.
Vervanging bleek de enige optie, maar nu draait de CIsco weer als een zonnetje na 1,5 dag testen.

Mvg,

Maarten
 
Ik heb ook afgelopen week de harddisk vervangen. Heb meerdere harddisks geprobeerd van +/- 320 GB waarvan er geen werkte. Hierna een 500GB schijf geplaatst welke in een keer herkend werd.

Het gaat om een 2.5 inch schijf. Bewust voor gekozen omdat deze minder warmte produceert als een grote 3.5 inch en de warmte sneller weg kan. De 2.5 inch schijf in een losse bracket gebouwd welke op eBay rond de 3,50 euro heeft gekost. Verder op de chips koelpasta gedaan en losse koelblokjes opgeplakt om oververhitting tegen te gaan. Blij met het resultaat, lekker stil.. en het zal ongetwijfeld de levensduur ten goede komen:)

Pics:
<Zie eerdere post>

Hoi Radinho8,

Kun je bevestigen dat ook de duurtest succesvol was met deze 2,5" HDD ?
Zie mijn laatste post inzake de gevolgde testprocedure om zeker te stellen dat alles niet alleen geinitialiseerd wordt, maar ook blijft werken (velen rapporteren problemen met opnemen / afgebroken opnames met alternatieve schijven.

Mvg,

Maarten
 
Hoi Radinho8,

Kun je bevestigen dat ook de duurtest succesvol was met deze 2,5" HDD ?
Zie mijn laatste post inzake de gevolgde testprocedure om zeker te stellen dat alles niet alleen geinitialiseerd wordt, maar ook blijft werken (velen rapporteren problemen met opnemen / afgebroken opnames met alternatieve schijven.

Mvg,

Maarten

Ik heb al verschillende voetbalwedstrijden en samenvattingen, series etc opgenomen. Is allemaal goed gegaan, hardeschijf zit er nu drie weken in. Lijkt allemaal prima dus!!
 
Ik heb ook afgelopen week de harddisk vervangen. Heb meerdere harddisks geprobeerd van +/- 320 GB waarvan er geen werkte. Hierna een 500GB schijf geplaatst welke in een keer herkend werd.

Het gaat om een 2.5 inch schijf. Bewust voor gekozen omdat deze minder warmte produceert als een grote 3.5 inch en de warmte sneller weg kan. De 2.5 inch schijf in een losse bracket gebouwd welke op eBay rond de 3,50 euro heeft gekost. Verder op de chips koelpasta gedaan en losse koelblokjes opgeplakt om oververhitting tegen te gaan. Blij met het resultaat, lekker stil.. en het zal ongetwijfeld de levensduur ten goede komen

Waarom heb jij een netwerkkabel in je cisco zitten?
 
Ja geen idee eigenlijk, had nog een kabel over vanuit de router.
Hoop dat de poort ooit nog geactiveerd wordt, waar ik niet van uit ga overigens :wink:


Geen last met dhcp conflicten?
Het laatste bekende was namelijk dat de cisco's (de 8455 en de 8485) een actieve dhcp server in zich hebben en over de netwerkpoort dus ipadressen proberen uit te delen.

Verder kun je idd niets met die poort, dus ik zou de kabel er uit halen.
 
3TB schijf

Na het lezen en het stuk gaan van onze HDD ook van alles aan het proberen geweest. Na een toch vlotte wissel van de 320GB naar een 3TB schijf starte de cisco vier keer zelf op. Hierna werkte de nieuwe schijf gelijk. Zonder te formateren of iets dergelijks. Gewoon nieuw uit de winkel zo erin. Ik hoefde ook niet te initialiseren.
Decoder uit
open maken
schijf wisselen
decoder aan
eff wachten

beeld en gelijk klaar.

Heb een wd 3TB sata 64mb cache caviar green schijf geplaatste.

:applause:
 
Terug
Bovenaan