1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips TV heeft geen tv gids waardoor openen onmogelijk is?!

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Mike18, 20 jul 2011.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Philips TV heeft geen tv gids waardoor opnemen onmogelijk is?!

  Op onze fonkelnieuwe Philips 32PFL9606H/12 televisie krijgen we via de optie programma gids "van het netwerk" geen tv gids in beeld. De functie start wel, maar toont gewoon geen gids. Via opties kun je de pagina opnieuw laden, zoomen, en meer, maar het enige wat getoond wordt is de zender zelf en niets anders. Is bij meerdere tv types van Philips gemeld op dit forum.
  Bij informatie krijg ik te zien dat er een verbinding is gemaakt met https://epg.corio.com/otr.aspx waar de gids vandaan komt blijkbaar. Met mijn browser is die url echter niet te benaderen, maar dat kan net zo goed met de browser identificatie (user agent) of iets anders te maken hebben

  Wel kunnen we kiezen voor de optie programmagids "van de zender" en dan hebben we wel een werkende gids. Echter, als we die optie nemen kunnen we niet via een aangesloten usb harddisk opnames plannen. De hele opneem functie is niet beschikbaar in die gids. De help functie van de tv meldt dat voor opnemen de optie "van het netwerk" noodzakelijk is.

  Van de helpdesk van Philips heb ik te horen gekregen dat deze functie door Ziggo geblokkeerd wordt. Leuk, maar onze Samsung tv heeft meerdere opties voor programmagidsen en alles werkt, inclusief opnames op hdd plannen.
  Ziggo meldt dat zij niets blokkeren. Hooguit kan het retoursignaal geblokkeert worden door slechte bekabeling, splittingen en dergelijke. En dat kan, de bekabeling is verre van certificeringswaardig, zeg maar.

  Wie weet hier meer over? Enige wat ik tot nu toe weet is dat er nooit meer een Philips tv in huis komt

  Ter info:
  TV kijken gebeurt via Smit cam module (meerdere smartcards geprobeerd)
  internet aansluiting gaat via adsl
   
 2. Beide EPG (broadcast / netwerk) moeten normaal gebruikt kunnen worden.
  Door de (naar onze mening ongewenste) afhankelijkheid tussen de network EPG en de mogelijkheid voor opnemen, zal een opmerking hierover op de portal worden geplaatst.
   
 3. Dank je wel. Van Ziggo uit zijn er dus inderdaad geen beperkingen. De bekabeling als oorzaak betwijfel ik, al is die niet optimaal, maar de Samsung TV heeft geen enkel probleem over diezelfde bekabeling. Blijft Philips over...

  Vreselijk naïeve vraag: welke portal? Ben benieuwd naar die opmerking die geplaatst wordt. Kan dat wellicht meenemen in de communicatie naar Philips.
   

 4. Hier moet ik op inspringen. Op het Philips forum en via de helpdesk van Philips is mij meerdere malen te kennen gegeven dat de IP-EPG optie van Philips op mijn 37PFL8605/H12 televisie niet gaat werken LET OP: OMDAT IK EEN CI+MODULE HEB EN ZIGGO. Ik kan op dat moment alleen beschikken over de STANDAARD EPG van Ziggo ook al kies ik de NETWERK-EPG van Philips. De netwerk EPG van Philips (van TVTV geeft naast de nodige info ook foto's e.d.). Deze optie is dus geblokkeerd op mijn tv.

  Wat gaat Ziggo hier aan doen?????? Dit moet hersteld worden. Philips geetft de schuld keer op keer aan Ziggo en UPC (het ligt aan de certificering). Dit is echte bullshit, op de 2011-versies van Philips werkt het alllemaal wel, Philips verdomt het om de oudere versies aan te passen omdat volgens hen dat niet mag van Ziggo/UPC.

  Graag actie hierin!
   
 5. ... en als je tegen de TV zegt dat je in een ander land woont tijdens de installatie? Werkt het dan mogelijk wel? (bijv. Duitsland kiezen)
   
 6. Nee, want sofware in combinatie met de certificering en de CI+module blokt simpelweg de IP-EPG. Daarnaast heb je niets aan een duitstalige EPG. Bovendien moet ik als consument niet allerlei truken hoeven uitvoeren om te krijgen wat mijn tv gewoon moeten kunnen (lees waar ik voor betaald heb).

  Anoniem: hoe zit dat???
   
 7. De ziggo portal (website) met een overzicht van gecertificeerde modellen
   
 8. Nogmaals er zijn geen beperkingen opgelegd. Ziggo heeft alleen gevraagd de broadcast EPG als default in te stellen. De gebruiker heeft nog steeds de mogelijkheid de netwerk / IP EPG te kiezen. .
   

 9. Deze keuze ligt bij Philips niet bij Ziggo. Ziggo nooit geen beperkingen gesteld aan de IP-EPG
   
 10. Die keuzemogelijkheid hebben we dus niet. Philips heeft de IP EPG voor de 2010-modellen uitgeschakeld. Uit hun forum blijkt dat men meent dat Ziggo dit aan hun zo oplegt. Het is dus geen default in de software maar een verplichting. IP-EPG is wel selecteerbaar maar werkt niet: de tv blijft de EPG van Ziggo tonen. Kortom IP-EPG is compleet geblokt.

  Philips heeft het dus verkeerd begrepen en daar zijn we nu de dupe van. Zouden jullie er voor willen zorgen dat dit recht wordt gezet in samenwerking met Philips???? Als consument liggen we weer aardig in een spagaat aangezien beide partijen kennelijk naar elkaar toe niet willen ondernemen om dit op te lossen.

  Hier de links naar de fora waaruit blijkt dat Philips het verkeerd heeft begrepen (en ik heb dit ook al aan Philips via hun digitale helpdesk gevraagd, met hetzelfde antwoord dat men het niet wijzigt om reden van de certificatie!!):
  http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?1509-Program-Guide-accessibility-overview (zie post 11 van Philips!!!!!!!!!!!!!)

  http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?1137-9705-EPG-user-interface/page2

  http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?905-IP-EPG-doesn-t-work-anymore-%28after-working-more-than-one-year%29

  http://www.supportforum.philips.com/showthread.php?186-Did-you-install-the-Electronic-Program-Guide-%28EPG%29&p=332&viewfull=1#post332
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 jul 2011
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina