1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ci+ module storing ???

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bartkanters, 13 sep 2010.

Niet open voor verdere reacties.
 1. k heb sindskort een Ci+ module voor mijn Samsung 40C6000 LED tv gekocht om de digitale en HD zenders van Ziggo te kunnen ontvangen.
  Nu zit ik met het probleem dat ik telkens wanneer ik de tv aandoe dat ik de Ci+ module er uit en opnieuw er in moet steken om de smartcard uit te kunnen lezen.
  Het lijkt mij niet meer dan logisch dat dit eigenlijk niet zou hoeven en dat wanneer ik de tv aanzet gelijk deze zenders tot mijn beschikking zou moeten hebben.
  De Tv heeft de laatste software update al gehad maar dit heeft geen effect tot het goed functioneren van de Ci+ module.
  De Module is gecertificeerd voor Ziggo. (Merk: Neotion)
  Het gebeurd wanneer ik de tv na 5 minuten uitzet en daarna gelijk weer aan maar ook wanneer deze de hele nacht uitgeweest is.
  Al wacht ik 10 seconden of een kwartier de melding van controleer Smartcard en of Module komt pas wanneer ik deze opnieuw in de tv steek.
  Als ik de tv aanzet zonder dat ik aan de module zit zal ik moeten wachten tot ik een ons weeg om de digitale zenders te kunnen ontvangen.


  Weet iemand waar dit aan zou kunnen liggen ?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 sep 2010
 2. Je kan de chip op de kaart reinigen met een dood ordinair gummetje,meestal is dit voldoende.
   
 3. Ook al is de smartcard nieuw ?
   
 4. Kick :arrow:
   
 5. Het maakt het iets minder waarschijnlijk ja, maar probeer eens aan de achterkant,waar de chip niet zit,een papiertje mee te schuiven als je de kaart insert in de module, wel zo dat je het er weer uit kan halen,het lijkt er een beetje op dat de pennetjes in de module geen goed kontakt maken met de chip op de kaart.
  Dat zou kunnen verklaren dat ie het in een decoder wel doet.
  Ik had het zelfde met de simkaart in mijn telefoon,daar kon ik gelukkig de pennetjes iets van oplichten.
  Het idee is dat je de kaart iets dikker maakt zodat de chip echt goed tegen de pennetjes wordt gedrukt,plakband of andere rommel laat vaak los door de warmte maar aangedrukt met een papiertje helpt vaak.
  Duw wel de module er goed in,ik had in mijn samsung ook dat de module er goed in leek te zitten maar toen ik wat door duwde voelde je dat ie nog een stukje verder kon.

  De melding controleer smartcard en of module is een rare melding,er wordt eigenlijk gezegd dat de smartcard en module worden gecontroleerd,niet dat JIJ dat moet doen,maar zo lijkt het wel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 sep 2010
 6. Ik zal het vanavond eens proberen eens kijken of het effect heeft
   
 7. Wij hebben van CAIW ook vernomen, dat zij enkele vergelijke problemen hebben geconstateerd. Het probleem is voorgelegd aan Neotion en sinds deze week in onderzoek.
   
 8. Hallo Ziggo,

  Als het probleem is wat veroorzaakt wordt door de fabrikant van de modules kan ik deze dan tzt omruilen voor een goed functionerende versie ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina