1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiten externe harde schijf op modem

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door downforce, 14 mei 2010.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb als modem een Scientific Atlanta model EPC2203-NS.

  Als router gebruik ik de Liksys/Cisco WRT54G2 V1.

  Nu wil ik graag een harde schijf direct koppelen aan het modem of de router. Aangezien de router geen usb aansluiting heeft dacht ik de harde schijf aan te sluiten op de usb van het modem. Maar kan dit wel? Ik heb dan een een usb kabeltje van 2x een usb-b nodig, maar ik vraag me af of dit wel gaat werken.

  Mijn vraag is dan ook of dit mogelijk is, en zoniet, wat is dan het beste alternatief om een centrale hd aan te sluiten.
   
 2. Ik ken het modem niet dus kan ik geen zinnig woord erover zeggen (je kunt er natuurlijk altijd een disk aan prikken en kijken wat er gebeurt)

  Wanneer dit niet werkt kun je voor een heel schappelijk bedragje een omvormertje kopen (utp -> usb) via deze shop: http://www.yagoda.nl/ethernet-adapter-10100mbps-p-2432.html

  Succes ermee!
   
 3. Nee, dat zal niet gaan werken.
  Je kunt een NAS (harddisk met netwerkaansluiting) aansluiten op je router.
  Die is dan vanaf je netwerk te benaderen.
   
 4. ik heb ook zo een usb naar nas aansluiting eens geprobeerd.
  Meteen terug gestuurd de snelheid is niet bruikbaar om te streamen.
  Je zou het wel kunnen gebruiken voor foto's e.d.
  Opera/9.80 (S60; SymbOS; Opera Mobi/353; U; nl) Presto/2.4.15 Version/10.00
   
 5. Nee, dit is niet mogelijk met jou modem, dit modem heeft een USB aansluiting om hem ook aan een PC te kunnen koppelen wanneer je niet over een netwerk beschikt. Je kabelmodem kan dus heelmaal niets met een hardeschijf.

  De beste manier om een harddisk beschikbaar te maken is door gebruik te maken van een goede NAS, let wel... geen USB schijf met netwerk aansluiting, maar een NAS met een eigen processor die het appraat aanstuurt. Zoek dan bijvoorbeeld op de volgende merken; Synology, Qnap of D-Link...


  Klopt, een USB schijf met netwerkaansluiting bijvoorbeeld van Lacie, Western Digital, e.d. hebben veelal geen eigen CPU die voor een snelle data overdracht kan zorgen. Om HD, of een FUL blueray ISO te kunnen streamen heb je soms wel tot 35Mb/sec nodig. Waneer je deze snelheden wil halen moet je hele netwerk er op berekend zijn. Een snelle router, juiste kabels en netwerkkaarten enz. enz..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina