1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

hoe lang nog analoog?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door jwijnands, 30 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Jawel, daar heb je natuurlijk gelijk in maar persoonlijk vind ik 10 muziekzenders en nog eens zoveel sportkanalen (wilde gok) niet nodig. Maar uiteraard maakt het de keuze wel gemakkelijker. Ik heb zelf liever wat minder en dan in HD maar zal een RTL of SBS echt niet missen al kijk ik er soms wel naar.
   
 2. Waarop baseer je deze uitspraak?
   
 3. Ik heb geen woordvoerder nodig. Prima dat jij dat wil, maar ga niet namens anderen spreken.
   
 4. @Archie: roflol, natuurlijk spreek ik niet namens anderen het is gewoon een zegswijze.

  Op het netwerk is maar ruimte voor een x aantal zenders zonder elkaar te storen en daar heeft men rekening mee te houden.
  Zou men het aantal analoge zenders terugbrengen dan komen er weer frequenties vrij voor digitale zenders.
  Dit baseer ik verder gewoon op logisch nadenken. ;)
   
 5. Uit eigen observatie blijkt dat er op dit moment nog tussen de 25 à 30% van bandbreedte op de kabel onbenut is. Daarnaast is er nog de nodige ruimte in de huidige Transport Streams voor extra kanalen.

  Uiteraard komt er meer ruimte beschikbaar als men analoge TV kanalen uitzet, maar dat wil niet zeggen dat er nu al geen ruimte zou zijn.

  In de tijd dat er nog geen sprake was van samenvoeging van de drie kabelbedrijven tot Ziggo beweerde Casema ook altijd bij hoog en laag dat de kabel al vol zat zodat er geen uitbreiding meer mogelijk was van de digitale kanalen. Casema had altijd het minste aantal frequenties voor diensten in gebruik van de drie kabelbedrijven. Direct na de samenvoeging was er opeens zomaar ruimte om het aantal digitale RTV multiplexers behoorlijk uit te breiden om zo Casema een vergelijkbaar aanbod te kunnen geven als bij de andere twee kabelbedrijven.

  Het valt volgens mij dus wel mee met dat ruimte gebrek, en sowieso kan Ziggo natuurlijk eerst beginnen met het benutten van de vrije ruimte in de huidige RTV Transport Streams. Op dit moment staat bijvoorbeeld Transport Stream 28 helemaal leeg wat zonde is van die 38 Mbps.
   
 6. Dat is inderdaad wel zonde. :(
  Tijd voor meer HD zenders dus. ;)
   
 7. vrije bandbreedte

  Waar baseer je deze uitspraak op??
   
 8. Kabel frequentie plan opstellen aan de hand van de beschikbare frequentie informatie en meten wat er van de digitale RTV Transport Streams daadwerkelijk nog aan vrije ruimte voor handen is. Door het up-to-date houden van die kabel frequentie plannen wordt aan de hand van de verschuivingen in het gebruik van frequenties en het toegpaste 8 MHz raster duidelijk welke frequenties allemaal bruikbaar zijn en wat daarvan nog steeds bruikbaar is. Ook wordt aan de hand van die frequentie verschuivingen in die plannen duidelijk wat de trend is met de frequentie indelingen van Ziggo. Die informatie combineer ik dan weer met uitspraken van woordvoerders gedaan in het verleden en de praktijk van tegenwoordig. En dan ontstaat het beeld dat ik heb van de vrije ruimte op de kabel. Ik roep dus niet zomaar wat, maar daar gaat onderzoek aan vooraf.
   
 9. kabelfrequentie raster

  OK, geef dan eens aan waar volgens jou nog ruimte in het raster zit.
  Ik zie na jaren onderzoek vrijwel geen vrije ruimte meer
   
 10. ZO! Ga daar maar eens tegen in.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina