1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ubee modem download oranje

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door RealMadMan, 30 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zit met het volgende.
  Als ik mijn Ubee modem aanzet dan is het download lampje enige tijd groen vervolgens wordt deze oranje.
  Ik haal wel gewoon de download snelheden van AIP dus 20 Mbit.
  Iemand een idee waarom het lampje oranje is of hoord dit zo ?
   
 2. De kleur van het download lampje is of oranje of groen. Het Ubee modem kan maximaal 8 kanalen tegelijk 'bundelen'. Indien bundelen actief is wordt het lampje groen, anders oranje.

  Voor AIE Plus is er maar één kanaal nodig, dan blijft het lampje oranje.

  Bij AIE Extra worden 4 of 8 kanalen gebruikt, dan is het lampje groen.

  In jouw situatie is oranje dus de goede kleur. :thumb up:
   
 3. Aah oke dat is mooi :pompom:was even bang dat er wat mis was en ik dus alles overhoop mocht gaan halen vanaf welke snelheid heeft hij meerdere kanalen nodig dan ?
   
 4. Theoretisch kan een kanaal 55Mbit halen. In de praktijk is het handiger om de snelheid over meerdere kanalen te verdelen.

  De kanalen zoals ze nu zijn:
  1 kanaal: AIE plus 20Mbit
  4 kanalen: AIE Extra 50Mbit
  8 kanalen: AIE Extra 120Mbit (nu in 6 steden, kan je terugvinden in het internet forum)

  AIE Plus zal volgend jaar verhoogd worden naar - waarschijnlijk - 30Mbit. Het zou zo maar kunnen zijn dat er dan 2 kanalen gebruikt gaan worden.
   
 5. Hoe zit dat met upload een oranje lampje?
   
 6. Het zelfde. Er zijn 4 upload kanalen. Ook ieder goed voor 55Mbit. De maximale upload voor het hoogste AIE extra abonnement op dit moment is 10Mbit (in die 6 steden). Dit kan makkelijk via 1 kanaal.

  Voor de toekomst is dus een upload van tegen de 200Mbit mogelijk met dit modem.

  Hier een plaatje van de configuratie in het modem (bij mij):
  [​IMG]
   
 7. DAt is interessant om te weten bedankt :thumb up:
   
 8. Gelukkig kom ik er hier achter waarom het download lampje oranje blijft. Bij de helpdesk wisten ze er weinig van behalve dat ze me konden vertellen dat ik geen probleem had want ik had toch internet ?!

  Maar ik heb AIO Extra (50 mbit) en bij mij blijft op mijn hagelnieuwe Ubee modem het downloadlampje oranje branden. Na een reset wordt die wel even groen maar na een paar uur springt het lampje op oranje.

  Gezien bovenstaande tabel zou ik normaal altijd een groen downloadlampje moeten hebben.

  Wat kan ik doen om dit voor elkaar te krijgen? Voorheen Motorola modem zonder enige problemen. Ubee modem heeft plaats van dit modem ingenomen maar verder niets (zoals splitter e.d.) vervangen. Dit was volgens instructies niet nodig als je voorheen al internet+TV+telefonie had van Ziggo.

  Ik ben benieuwd of iemand me kan helpen. Alvast bedankt!
   
 9. Ben je net overgegaan van AIE plus naar AIE extra? Dan zou het kunnen zijn dat je profiel voor AIE extra nog niet actief is en dat je modem op de snelheid van AIE plus draait.

  Als je een snelheidstest doet via http://speedtest.ziggo.nl kan je daar achterkomen. Je download zou zo rond de 47/48Mbit moeten zijn en je upload rond de 4,7Mbit. Als dit lager is (zo rond de 20/3) dan is je Extra abonnement nog niet actief gemaakt.

  Om de status van je modem te kunnen zien zou je de tips kunnen volgen in deze post: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=22262

  Zelf heb ik de helpdesk gebeld om achter het IP nummer startend met een 10 te komen. Het plaatje wat ik hierboven heb geplaatst kan je dan van je eigen modem zien, zie je ook meteen hoeveel kanalen er zijn.

  Ook is er bij het Ubee modem soms een filter nodig, zoek even op forumlid Pierre_1. Bij hem is een filter geplaatst om te zorgen dat er 4 download kanalen zijn i.p.v. 1 kanaal.
   
 10. Als ik het modem reset en dus alles groen heb haal ik de volledige downloadsnelheid wel (48/49 mbit) en is de upload ook goed dus het lijkt erop dat mijn abo wel is omgezet.

  Ik kom overigens van Z3 naar AIO.

  Ik zal nog een keer naar de helpdesk bellen om mijn IP adres te achterhalen en dan even naar de modemstatus kijken.

  Gezien ik de "installatie" (lees modemruil) zelf heb gedaan ben ik benieuwd hoe coulant ze zullen zijn om een filter of monteur langs te sturen mocht er uit de waardes iets blijken wat niet correct is.

  Alvast bedankt!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina