1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opta heeft tarieven voor gebruik kabel Ziggo vastgesteld.

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door G.bruiker, 26 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. gaat niet gebeuren, die 8.46 is ex btw ex de kosten die betaald moeten worden aan/voor de doorgifte van de diverse zenders,(volgens ziggo was dat 1.29 ) dan zit je al op 11.60, komen de kosten voor de andere aanbieder nog bovenop.
   
 2. Er kunnen natuurlijk ook geconcurreerd worden op andere vlakken als alleen op de prijs. Stel dat een aanbieder op het UPC netwerk digitale TV wil aanbieden waarbij de gebruiker zijn eigen hardware mag kiezen en dus niet gedwongen is de Mediabox van UPC te gebruiken(en huren...). Dit zou een boel klanten bij UPC doen weglopen, als men bijvoorbeeld met een normale CI (zónder +!) en een normale TV met ingebouwde DVB-C tuner gewoon TV zou kunnen kijken.

  Overigens zou de OPTA ook de must-carry regels op digitale TV van toepassing moeten laten zijn, de must-carry kanalen zouden op elk kabelnet gewoon in ongecodeerd DVB-C beschikbaar moeten zijn.
   
 3. Dat zal helaas niet meer mogelijk zijn als je meer providers toelaat op de kabel. Anders zou immers iedereen ZONDER abonnement alle "must-carry" zenders gratis kunnen bekijken.
   
 4. @Jalu: Nogmaals, vooralsnog betreft het alleen analoge pakketten.
   
 5. Ik zie nog wel een paar beren op de weg.

  beer 1
  Op prijs concurreren met Digitenne is wel mogelijk. Digitenne wordt snel duurder, heeft een kastje nodig en een elektra-aansluiting. Al die kosten mag je bij elkaar optellen. Een goede anologe aansluiting is kwalitatief beter, kun je onbeperkt splitten (evt versterken) en kost geen elektra. Veel mensen willen helemaal geen digitaal met al zijn extra kastjes en afstandbedieningen.

  beer 2
  Ik zie een concurrent als tele 2 wel succesvol in die markt stappen. Ze kunnen zo een alles in 1 pakket samenstellen van analoge kabel en adsl internet en bellen. Dit zou wel eens een prijskraker kunnen worden voor mensen die niet heel hoge eisen stellen. En dat zijn eigenlijk het gros van de mensen in Nederland.

  beer 3
  Als de klanten alleen administratief klant van een concurrent van Ziggo zijn hoe wil Ziggo dan voorkomen dat die klanten een digitale decoder kopen met smartcard van Ziggo en daar ook gratis mee kijken. Een card op iemand anders naam is vaak wel te regelen. Samen met een adsl abotje en je zit gebeiteld. Voor een duppie op.........
   
 6. Zie jij daar een probleem in? Ik niet. De lijst met must-carry kanalen bestaat uit zenders waar iedereen toegang toe zou moeten hebben. Nederland 1, 2 en 3 zijn ook gratis via de schotel en Digitenne te ontvangen. Via de schotel kun je ook nog de publieke Duitse en Britse zenders gratis ontvangen.

  De kabelaars(en andere aanbieders) zouden moeten concurreren op alles behalve de must-carry kanalen.
   
 7. Als de must-carry kanalen al gratis te ontvangen zijn via andere wegen, wat heeft het dan nog voor zin voor de kabelaars om ze ook vrij toegankelijk te maken? Het brengt ze geen extra klanten, dus genereert geen geld, en beschikbaar is het al dus wat dat aangaat bestaat er ook geen noodzaak toe.

  En als je gelijkheid wilt tussen de verschillende media, dan moet je ook de andere tv aanbieders (DVB-S, DVB-T en IPTV) een must-carry pakket + aanvullend pakket opleggen net als voor de kabel van kracht is. Ziggo dient het must-carry pakket door te geven + het advies van de programmaraad.

  Programmaraad voor digitenne..? niet aanwezig. Must-carry pakket voor digitenne.... niet aanwezig.

  Overigens hebben we het in eerste instantie over analoog, en het gehele analoge pakket is onversleuteld te ontvangen op elke tv met een kabeltuner.
   
 8. Klopt helemaal. Ooit zo ingevoerd vanwege de overheersende marktpositie van de kabel. Waar nog nauwelijks iets aan is veranderd. Een dominante marktpositie brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee. Let wel: we hebben het hier over de fysieke infrastructuur 'kabel', niet over de aanbieders die over die kabel hun diensten aanbieden, zoals UPC en Ziggo. Ideale situatie is wat mij betreft nog steeds dat infrastructuur en aanbieder van elkaar worden gescheiden, waarbij de beheerder van de fysieke infrastructuur verantwoordelijk wordt voor het door de programmaraden vastgestelde must-carry pakket, wat zo breed mogelijk beschikbaar moet zijn(dus vooralsnog analoog én digitaal). Dan hoeven Ziggo en UPC zich als aanbieder vervolgens niks meer aan te trekken van die programmaraden zoals ze zo graag willen, die verantwoordelijkheid zou niet meer bij de aanbieders moeten liggen.

  Precies, en dus zie ik geen enkel probleem om voor het digitale basispakket opeens encryptie te moeten gebruiken.

  Dat DVB-T in Nederland wel bijna volledig is weggegeven aan een commerciële aanbieder is trouwens ook schandalig, men had een voorbeeld moeten nemen aan Groot-Britannië, waar DVB-T grotendeels is gereserveerd voor FTA uitzendingen. Er zijn mogelijkheden genoeg om betaaltv aan te bieden(kabel, satelliet, IPTV), de kostbare ether-ruimte had daarvoor niet beschikbaar gesteld mogen worden.
   
 9. Ben ik met me eens.
  In Frankrijk zijn met DVB-T zelfs heel veel HD kanalen ongecodeerd te ontvangen van alle grote omroepen.
   
 10. Hier ben ik het niet mee eens, je hebt een contract met je leverancier en die heeft het maar op te lossen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina