1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waarom lees ik nergens wat over de Ziggo storing van afgelopen maandagavond?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Esy ®, 26 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Half West-Friesland zat van 18.15 uur tot ca. 22.30 zonder telefoon, tv, radio en internet.

  Eigenlijk ben ik best wel nieuwsgierig wat er gaande was.
  Lees ik er nu overheen?
  Ik voorspel een geboortegolf komend jaar augustus. :oyeah:
   
 2. Wat dacht je van blikseminslag op een aantal kritieke lokaties? Het schijnt daar maandag nogal gespookt te hebben...
   
 3. Dan was het dus dermate klein dat er dan niet nog veel hier een melding hebben/hadden gemaakt.
   
 4. Als het inderdaad een storing is geweest van die omvang dan blijft het erg rustig hier op het forum omtrend die storing. Je bent de eerste hier die er een topic over opent, dus wellicht dat het toch meegevallen is met de omvang.
   
 5. Mwa, we hebben wel een paar onweersbuien gehad ja. :)

  Maar puur uit technische interesse, wat kan er nu zo kwetsbaar zijn in zo'n netwerk dat alles eruit ploft.
  Echt een inslag in een antennemast, schotels, of bijv. aardlekschakelaars van CMTS-en (als die er al in zitten) die uit slaan..?

  Eigenlijk bevreemde het mij dat ik er nergens wat over las. Niet op de Ziggo website, geen forumleden die zich afvroegen wat er aan de hand was.
  Alleen het Journaal 24 maakte onderin de 'ticker' melding dat alles weer opgelost was mbt de Ziggo storing.

  Kreeg haast het gevoel dat er een club hackers de infrastructuur van de diverse providers aan het uittesten waren. Eerst Vodafone, paar dagen later het netwerk van KPN en even later Ziggo. :wink:

  In ieder geval bedankt voor je antwoord!
   
 6. Dat bevreemdde mij idd ook.
  Als ik het goed begrijp lag de hele hoek tussen Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen? ruim 4 uur plat.
   
 7. Op zich kan een blikseminslag aardig wat schade doen. Inslag in een EV veroorzaakt alleen dat een straat (of een deel ervan) plat ligt, een inslag in een groepsversterker of wijkcentrum (of hoger) laat gelijk een groot gebied uitvallen.

  En als op een dergelijk niveau om een of andere reden de spanning wegvalt door een inslag op het electra netwerk dan houd het ook al gauw op.
   
 8. Dat laatste kan ook een oorzaak zijn. Als een gebied met zo'n 150.000 inwoners plat gaat is het hoogstwaarschijnlijk niet zo'n metalen kast welke in de wijk staan.
  Overigens heb ik in de regio nooit grotere dingen van Ziggo gezien dan die metalen kasten van 2x2x0,5 meter. Ergens zullen ze wel gebouwen hebben met grotere installaties maar het lijkt mij dat die in stevige gebouwen staan zoals de KPN centrales en niet meteen kwetsbaar voor een onweersklapje.
   
 9. Deze gebouwen zijn er volgens mij ook wel, maar een groot gebouw is net zo kwetsbaar cq kwetsbaarder voor inslag dan een kleine kast ergens in de wijk.
  Juist de reden dat alle grote/hoge gebouwen voorzien zijn bliksemafleiders.

  En het hoeft niet altijd in het gebouw in te slaan. Als het ergens op een hoogspanningskabel en/of trafo huis inslaat is gewoon een groot gebied tijdelijk spanningsloos. En als daar een grote node van Ziggo in staat zit een nog veel groter gebied zonder radio/tv/internet/telefonie.

  En ik heb in het verleden tijdens mijn opleiding foto's gezien van de KPN telefooncentrale in Heerenveen die was getroffen door een zware en directe blikseminslag. Gebouw was voorzien van bliksemafleiding, maar een dergelijke klap ook daarmee niet goed afgeleid worden. Hele centrale in puin, alle apparatuur gefrituurd, en de grote bossen (tientallen tot honderden aderparen) kabel waren samengesmolten tot een grote koperleiding met wat restjes gesmolten kunstof...
   
 10. Dat moet een imposant gezicht geweest zijn.

  Nouja, wat hier het probleem was zullen we wel nooit achter komen maar ik vind het netjes dat Ziggo de boel weer betrekkelijk gauw aan de praat had.
  Je knijpt hem toch altijd een beetje. "Zullen ze er morgen wel eens een monteur op af sturen en kan ik wel werken morgenochtend?"
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina