1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

WRT120N blijft pakketjes versturen?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door teerex, 24 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  Misschien dat iemand weet of dit normaal is: Ik heb een Linksys WRT120N aangesloten en alles werkt prima lijkt het. Alleen staat ie hier naast mn pc en wordt ik knettergek dat de LAN lampjes van alle aangesloten pc's alsmaar blijven knipperen. Het lijkt wel een stand-alone disco! Ook als er geen gebruikt gemaakt wordt van internet doet hij dat. Ik kwam er dus dan ook achter dat er voortdurend pakketjes data heen en weer gaan naar alle pc's (als ik kijk bij netwerkverbindingen/eigenschappen). En dus ook als de betreffende pc geen gebruikt maakt van internet. Is dit een normale eigenschap van Linksys routers?
   
 2. Dat is normaal bij elke router, het komt door de computers. Voor Windows-filesharing is er regelmatig wat dataverkeer; tevens probeert Windows de ip-lease te vernieuwen. Ook daardoor is er dataverkeer.
  Alleen als de computers uitstaan zullen de lampjes niks doen. Als je niet gek wil worden van die "stand-alone disco" kan je het beste de router ergens (half) uit zicht zetten ;)
   
 3. LEDjes afdekken, probleem opgelost :cool:

  Als je precies wilt weten wat je computer allemaal uitvreet kun je een programma als wireshark installeren en daarmee het netwerkverkeer een tijdje in de smiezen houden.
   
 4. Ok bedankt voor de info:)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina