1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

42PFL7403D/10.... What to do?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Klinge Wiel, 24 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij de aankoop ga je akkoord met die verkoopvoorwaarden van de leverancier mbt CD/DVD's en Software, zoals ook spellen.

  En dus wens ik je sterkte bij het proberen je geld terug te krijgen als je de verpakking verbroken hebt. Probeer het maar, en vecht het zonodig voor de rechter uit.
  Ik denk dat de rechter zal zeggen: "u bent toch akkoord gegaan met de voorwaarden, en die waren redelijk voor zulke produkten. Als u het niet eens bent met die voorwaarden had u dat aan de leverancier moeten vertellen, vóórdat u het produkt kocht."
  Maar tsja, dan had die leverancier dat uiteraard niet geleverd.

  Hetzelfde geldt overigens voor SW die je via internet koopt en die je ná betaling kunt downloaden. Die kun je echt niet meer terugsturen.....

  Groet,
  JW
   
 2. Als je de software koopt bij een nederlandse leverancier dan kan je je beroepen op het consumentenrecht. De voorwaarden van de niet-nedrlandse leverancier kunnen het putje in, die gelden niet in Nederland.

  Nee, dat is niet hetzelfde. Kopen via internet ben je, volgens mij, gebonden aan de rechtspraak van het land van herkomst/download. Daar kunnen beperkende voorwaarden aan zitten, niet als je dezelfde software koopt bij een nederlandse firma.

  Gert.
   
 3. Ik ben benieuwd waar in het "consumenten recht" geschreven staat dat zo'n verkoop voorwaarde, waarin geschreven is dat een CD/DVD/Spel niet geopend mag worden (waardoor je 'm immers op je computer kunt zetten) van rechtswege nietig is.

  Hetzelfde geldt voor Software die je na betaling downloadt, die aankoop kun je niet ongedaan maken. Of heb jij een artikel in de wet gevonden die daar anders mee omgaat?

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina