1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 3 HD verdwenen uit zenderlijst

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door F.1, 24 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Geef even een linkje waar een Ziggo official beweert dat die frequentie van 834 MHz 'moeilijk' is. Dat wil ik zelf wel eens zien.

  Het is volkomen vanzelfsprekend wat ik beweer. De UHF band liep (hier in Nederland) officieel t/m kanaal 69 (854-862 MHz). De kabelnetwerken zoals die heden ten dage in gebruik zijn, zijn aangelegd in een periode waarin er alleen nog analoge televisie was. De bekabeling voldoet aan de destijds geldende specificaties en is daarmee zonder meer geschikt om signalen met hoge frequenties tot ca. 860 MHz storingsvrij te transporteren naar eindgebruikers.

  Als er dus bij bepaalde eindgebruikers geen storingsvrije ontvangst van dergelijke frequenties mogelijk is, dan is er dus óf met de bekabeling bij de abonnee thuis, of met de bekabeling van de kabelaar tot en met het AOP iets niet in orde.

  Ergo, als je zeker meent te weten dat je eigen bekabeling in orde is en toch nog steeds geen goede ontvangst hebt, dan moet je bij Ziggo aan de bel trekken. Uiteraard mag je als betalende abonnee verwachten dat de geleverde signaalkwaliteit aan de specificaties voldoet. Ik heb ook nooit iets anders beweerd.

  Wat ik wél heb gezegd is dat ik vreesde dat Ziggo klachten van slechte of marginale ontvangst die zijn toe te schrijven aan tekortkomingen in de eigen bekabeling van abonnees als voorwendsel gaat gebruiken om delen van het ter beschikking staande frequentiespectrum dan maar niet meer te gebruiken om zo het aantal klachten te reduceren en dan vervolgens doodleuk te beweren dat de kabel 'vol' zit terwijl daar de facto geen sprake van is. Op die manier worden dan ook abonnees die hun zaakjes wél op orde hebben uiteindelijk de dupe van abonnees die het voor wat betreft de eigen bekabeling niet zo nauw nemen. Dát is waar ik mij tegen verzet.

  Inmiddels heb ik echter begrepen dat het door de verplaatsing van o.a. Nederland 3 HD vrijgekomen deel van frequentiespectrum zal gaan worden gebruikt voor internet. Dat is in ieder geval in zoverre goed nieuws dat het vrijgekomen deel van het frequentiespectrum in ieder geval niet onbenut blijft.
   
 2. gezet.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 nov 2009
 3. Ziggo/Casema is erg van de soort bij soort en die 834 MHz zit een behoorlijk stuk verwijderd van het deel van frequentie band (190 MHz - 254 MHz) dat in Ziggo/Casema gebied voor Kabel Internet gebruikt wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina