1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Programmaraad Groningen/Drenthe schrapt BBC Worldservice

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Wesmsn, 24 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tekst verwijdert

  In verband met Copyright is het niet toegestaan om volledige artikelen van andere websites over te nemen en hier te publiceren.
  Alleen citaten of een samenvatting in je eigen woorden mag, maar altijd met bronvermelding en een link naar het originele artikel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 nov 2009
 2. Wat staat er nu boven dit topic in de Mededelingen sectie?

   

 3. Owh sorry,,:oops:

  Wist ik niet,
   
 4. Tja, dat staat er inderdaad boven, maar dat is in deze tijd van internet met zijn hyperlinks natuurlijk een volkomen achterhaald concept. Als één muisklik voldoende is om de integrale tekst op het scherm te toveren en de toegang tot deze tekst publiekelijk is (dus niet beschermd met een wachtwoord o.i.d.) dan is er de facto geen enkele goede grond meer om moeilijk te doen over het integraal overnemen van teksten, mits met bronvermelding. Overigens zou je net zo goed kunnen betogen dat het gebruik van hyperlinks citeren van uitgebreidere passsages (voor zover deze niet worden gebruikt als onderdeel van een eigen argumentatie) eigenlijk ook al overbodig heeft gemaakt.
   
 5. Dat is een discussie die je niet met mij maar met de content eigenaar moet voeren. Er zijn meer forums die problemen hebben het volledig overnemen van teksten door forumleden zonder toestemming van de schrijvers en het lijkt mij daarom niet nodig om hier op dit forum de confrontatie expliciet op te gaan zoeken als er door de forumbeheerders verzocht wordt om dit niet te doen.

  In plaats van het volledige artikel over te nemen had de TS ook alleen de kop kunnen plaatsen met een link naar het bron artikel. Dan is er niets aan de hand.
   
 6. Ik ben het helemaal met je eens. Echter de wettelijke regels zijn nog steeds officieel anders. Daarbij komt dat wij als forumbeheerders recent een aantal keren aangesproken zijn door eigenaren van bepaalde websites met het verzoek om artikelen te verwijderen. Eén daarvan begon direct al met dreigementen via/met advocaten en het sturen van rekeningen. Helaas zijn sommige schrijvers van blogs nogal gebrand dat mensen alleen op hun website de info lezen ....

  De forumbezoekers blijven altijd zelf verantwoordelijk voor hun posts, maar forumbeheerders moeten wettelijk gezien wel aan zo'n verzoek tot verwijdering voldoen. Om in elk geval nogmaals hierop te wijzen hebben we deze mededeling toegevoegd zodat forumbezoekers het hebben kunnen zien, en wij niet aangesproken kunnen worden dat we hier niets tegen doen. Wij zitten niet te wachten op alle poespas die wij moeten uithalen om van die claims af te komen. We kunnen onze tijd wel beter gebruiken.

  Het quoten van een artikel mag altijd, maar dus niet letterlijk het hele artikel via copy/paste overnemen. Een aantal quotes met daarbij een weergave in je eigen woorden van de rest lijkt wel toegestaan als we de uitspraken van de laatste tijd hierover die we hebben kunnen googelen bekijken.

  Maar nogmaals: het is de verantwoording van de forumbezoeker die dit post, wij gaan niet actief alle posts continue uitpluizen of er niet iets instaat wat letterlijk overgenomen is. Er wordt gewoon teveel gepost om alles direct te kunnen lezen en weg te modereren. Als we klachten krijgen van de rechthebbenden zullen we dit uiteraard doen.
   
 7. o.a. Sat4all is juridisch benaderd door totaaltv dat het niet toegestaan is om hele artikelen over te nemen.
  Logisch want totaaltv verdient aan de advertenties rondom de geschreven stukken.
  Of het nu een kwestie van muisklikken is of niet,ook op internet geschreven artikelen staat copyright.
   
 8. Ik ben al tevreden met een korte omschrijving en een link naar het artikel, dan zijn beide partijen tevreden, en er is dan sprake van gratis reclame voor hun site. :roll:
   
 9. -Slotje-
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina