1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Advies programmaraad Limburg

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Giuseppo, 23 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Meer greep erop krijgen niet, hooguit greep op een ander pakket. De programma raden hebben inspraak in een deel van het analoge aanbod, dit naast het "must-carry" pakket wat door de Mediawet word bepaald, en het pakket wat Ziggo zelf mag bepalen. Het aantal zenders waar de programmaraad inspraak op heeft blijft echter gelijk, dus wat dat aangaat schieten ze er weinig mee op. Ze zullen nl stuivertje moeten wisselen met een andere zender. Kijk naar het advies in Twente, ook daar word Brava geadviseerd, maar verdwijnt Eurosport uit het advies, en verliezen daarmee hun inspraak op de doorgifte van Eurosport.

  Persoonlijk vind ik het jammer dat het voorstel van Minister Plassterk er (nog) niet door is, is nl een heel goed voorstel om de programmaraden af te schaffen.
   
 2. In Roosendaal kun je RTBF 1 en 2 ontvangen op resp. kanaal 8 en kanaal 28 via de zender in Waver. Heb daar heel vroeger wel eens antenne's geïnstalleerd. Dan had je ook meteen BRT 1 en BRT 2 op resp. kanaal 10 en 25 maar de Vlaamse TV zendt inmiddels niet meer analoog uit. En ontvangst van RTBF2 was lastig vanwege Lopik Nederland 2 op kanaal 27, maar van die laatste heb je nu ook geen last meer.
   
 3. De kanalen zijn hier in Maastricht ook te ontvangen via DVB-T. Trouwens genoeg gratis aanbod wat dat betreft hier, Vlaams, Waals en Duits. En als de veiling van kanalen voor digitalen doorgaat in Vlaanderen wordt dat wel heel erg aantrekkelijk.
   
 4. Uiteraard is de RTBF in het uiterste zuiden van het land via de ether ook nog te ontvangen. Analoog gaat er denk ik toch vervroegd uit. Zou eerst tot 2012 maar nu tot ergens volgend jaar. De RTBF moet bezuinigen en zal dus eerder analoog afschakelen.

  Brava NL is een heel andere programmering en signaalbron dan Brava HD! Uiteraard, met Brava (HD) lukt het ze niet om digitaal op de kabel te komen, en dan zijn programmaraden handig voor toegang tot de kabel verkrijgen lijkt me?

  RTBF La Une zat vroeger analoog op veel kabelnetten in het Z. van het land maar het is de afgelopen jaren langzaam verdwenen in o.a. Zeeland(al meldt Kabelraden.nl dat het er daar nog is, maar dat is beslist niet zo, Delta geeft wel digitaal RTBF Sat door), Limburg, op het laatst Maastricht . In West-Brabant (Roosendaal e.o) ook verdwenen bij de analoge inkrimping van het pakket.

  RTBF La Une is geadviseerd door Pr. Raad Limburg op verzoek van belanghebbende instanties. Bovendien was na het digitaliseren van TV5, de programmaraad van mening toch een alternatief Franstalig programma te adviseren. De vraag is hoelang de programmaraad nog bestaat. Op termijn (eigenlijk nu al) is het verstandiger gewoon digitaal RTBF La Une digitaal door te geven.

  Ziggo geeft digitaal wel RTBF Sat door, maar die verdwijnt ook al vanwege bezuinigingen door de RTBF. Ik weet niet of Ziggo die door RTBF La Une gaat vervangen maar dat zou logisch zijn?

  Maar ach, hier in UPC gebied bij mijzelf heb je digitaal helemaal geen RTBF, laat staan France 2 of TV5 :frons:
   
 5. Met een forse buitenantennes antennes (apart voor vhf en uhf) zul je deze zenders redelijk kunnen bekijken, mits omstandigheden goed zijn. Al lijkt me dit niet echt voor de handliggend. In z-limburg kan het al met een binnenantenne wat stuk aantrekkelijker is.

  Totzover ik weet zend de RTBF tot eind 2011 uit analoog. Ziggo kan dit dus nog gewoon ontvangen en digitaliseren(zoals vroeger met de VRT) mocht dvb-t niet mogen vanwege rechten, of desnoods voorlopig analoog doorgeven.

  Wij habben/hebben met ziggo zowizo geluk gehad dat ze hun ontvangststation in maastricht hebben. Daardoor was het als enige kabelaanbieder mogelijk om RTBF door te sturen en was de VRT altijd in perfecte beeldkwaliteit (in analoge termen dan). Tegenwoordig zijn deze beperkingen verleden tijd. Kijk maarn naar caiway die beide RTBF's digitaal doorgeeft, en de VRT via een glasvezelverbinding! en ook nog eens in HD.

  Bij UPC was het niet eens mogelijk om RTBF door te sturen en de VRT was altijd erg beroerd met hun ontvangstation in helmond wat officieel niet meer binnen bereik lag van de VRT zender genk.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2009
 6. RTBF gaat wellicht dus al veel sneller analoog uit de lucht vanwege bezuinigingen.

  UPC heeft trouwens bepaald geen interesse zelf om de RTBF of welk ander franstalige station dan ook zomaar even door te geven.
   
 7. UPC is enkel geintresseerd in zakken vullen, met hun belachelijke wijze van
  digitale tv wat 4 euro p/m kost en nog een decoder moet huren ipv. kopen ook nog. Maar dat terzijde.
   
 8. De programmaraden zijn een stelletje bejaarden die zich vervelen,hup het bejaardentehuis erin ermee en de deur voor altijd op slot.
   
 9. Alhoewel je grotendeels gelijk hebt Boeskool vraag ik me wel af wat er zonder systeem van consumenteninvloed (dat mag ook wat anders zijn dan een programmaraad) over zou blijven op de kabel van buitenlandse publieke en kleinere zenders als RTBF1, TV5, Brava, BBC Radio 3, Studio Brussel enz. enz. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat die toch op een of andere manier bescherming nodig hebben!
   
 10. Precies,ik denk dat de programmaraden moeten worden afgeschaft en daarvoor in de plaats de consument vragen om advies welke zenders zij het liefst willen zien,en dan naar aanleiding van dat onderzoek een basis analoge zenderpakket samenstellen,de vrijgekomen bandruimte kan dan worden gebruikt voor bijvoorbelld meer HD-zenders.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina