1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Advies programmaraad Limburg

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Giuseppo, 23 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Conceptadvies programmaraad Limburg

  .....
   
 2. Brava is een HD zender. Dan zou het signaal daarvan dus moeten worden gedownscaled en om moeten worden gezet naar analoog. Kan allemaal, maar wel met als gevolg dat je de prachtige beeldkwaliteit en het 5.1 geluid wel op je buik kunt schrijven. Toont maar weer eens aan dat de programmaraden nog in de vorige eeuw leven.
   
 3. Of juist niet. Ziggo heeft altijd geroepen dat de analoge kanalen ook allemaal digitaal worden doorgegeven. Dit zou een verkapte manier kunnen zijn om wat greep op het digitale pakket te krijgen.
   
 4. Op zich doen ze het wel handig in het advies. Ze hebben beide zenders in het must carry pakket gestopt, in de veronderstelling dat de Nederlandse commerciele zenders toch wel worden doorgegeven.
   
 5. Nee, dat klopt niet. Programmaraden hebben niets te zeggen over de doorgifte van zenders met een must carry status. De TV zenders met een must carry status zijn Nederland 1, 2 en 3, één, Canvas/Ketnet, de publieke regionale zender van de eigen regio/provincie, en de locale zender/kabelkrant.
   
 6. Lijkt mij ook beter dat zowel RTBF1 als Brava enkel digitaal beschikbaar komen. Vooral RTBF1, die zat vroeger wel analoog bij ziggo maar is verdwenen zonder de digitale versie.

  Brava, gewoon belachelijk een HD kanaal downscalen en naar analoog omzetten, bij mijn weten heeft ziggo niet eens downscalers in de ontvangst-stations ! (of deze moeten al ingebouwd zitten in de ontvangers, maar lijkt me sterk, op professioneel gebied gebeurd dit meestal los)
   
 7. Ach, Ziggo kan altijd even bij de NPO langs gaan om te leren hoe je een 1080i signaal omzet naar een lekker wazig 576i plaatje, daar hebben ze in Hilversum experts voor. Vervolgens dit nog even naar analoog composiet omzetten om het door een goedkope PAL modulator te kunnen sturen en voila.
   
 8. Brava vind ik prima alleen digitaal, maar RTBF 1 verdient toch wel een plek in het analoge pakket. In een aantal Zuid-limburgse gemeenten zijn het toch de naaste buren.
   
 9. Ja, daar ben ik het mee eens. RTBF1 (en vroeger ook het tweede Waalse net) heeft in het verleden trouwens wel zo'n beetje in alle gemeenten in het Zuiden van Nederland (Brabant, Limburg) op de kabel gezeten. Het is in de grensgebieden ook nog steeds analoog via de ether te ontvangen, omdat de Walen nog altijd gewoon analoog uitzenden.
   
 10. Enkel in nederlands limburg is RTBF via een antenne te ontvangen (uit mijn hoofd de zender luik). Helaas, in het westen/midden gaat dit bijna niet.

  Daarbij wel een mooie oplossingen voor degene in limburg die deze zenders willen zien, al ben ik het er mee eens dat ziggo deze zender ook door moet geven (digitaal)

  lol :)
  Al krijgen ze het wel heel langzaam voor elkaar, beeld komt steeds dichter bij de kwaliteit uit het verleden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina