1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

(Offtopic Philips CI+)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Henk2304, 19 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nou begrijp ik je niet. Als ze geen CI+ hebben kijken ze digitaal via een settopbox of zo toch? Dan heb je toch überhaubt geen last van dit soort problemen? En analoog heb je ook geen problemen met de meeste zenders want dan is het hele basispakket ongecodeerd. Toch ...
   
 2. Ik kan dat ook niet volgen.
  Mensen willen HD gaan kijken, en dan geen STB hebben met twee afstandsbedieningen.
  Het enige alternatief is dan CI+, dat doe je met één afstandsbediening.

  Groet,
  JW
   
 3. Zolang als dat duurt....
  DVB-C HD zal op een of andere manier versleuteld moeten worden, anders kunnen de kabelaars straks geen mooie films en dergelijke meer laten zien.
  En dus zal de wereld er aan moeten geloven, zoals nu in NL met Ziggo en CaiWay, en bij onze Oosterburen loopt dit ook al.

  Groet,
  JW
   
 4. Waarom? Omdat de contentaanbieders dat willen afdwingen? Denken die contentaanbieders er wel aan dat wij, de consument, uiteindelijk de klant zijn? En dus ook 'nee' kunnen zeggen tegen dit soort praktijken?

  Los daarvan geloof ik nog niet zo in dit soort excuses van de kabelmaatschappijen, zeker niet gezien zenders als BBC en ITV gewoon mooie HD films en series FTA over West-Europa kunnen uitzenden.

  CI+ Is vooral bedoeld om de kabelaars macht te geven over de klant; de eisen van de contentaanbieders zijn een mooi excuus, maar als de tv-aanbieders (kabel, satelliet) gewoon een blok zouden vormen tegen die contentaanbieders zou CI+ volstrekt niet nodig zijn. Want dan verkopen ze hun content niet meer.

  Dat er dús zo verschrikkelijk veel problemen zijn met CI+ modules en televisies(lees dit forum maar, dat zegt genoeg) is in mijn ogen een zegen; hoe sneller het product CI+ de naam krijgt een slecht werkend product is (én dat is het ook nog eens, de beveiliging is gewoon veel te rigide en paranoide naar de klant en daarom werkt het slecht...) hoe beter. Want dit soort producten zouden massaal door de klant geboycot moeten worden.
   
 5. Ik weet niet op grond waarvan je meent te moeten concluderen dat er verschrikkelijk veel problemen zijn met CI+. Er zijn met de introductie van een nieuwe technologie altijd opstart problemen, maar het is zeker niet zo dat er structurele problemen zijn. De problemen in combinatie met Philips hebben een andere oorzaak. Het is erg makkelijk om als buitenstaander een oordeel te vellen op basis van postings, want dat hoeft helemaal niet respresentatief te zijn voor de doorsnee ervaring van gebruikers.
   
 6. Mee eens. Op dit forum kom je vooral mensen tegen die belangstelling hebben voor nieuwe technieken en/of problemen ondervinden met het gebruik van de Ziggo-kabel. Mensen die geen problemen hebben zie je hier niet. Ik zou ook niet weten waarom CI+ op alleen een TV geboycot zou moeten worden. Ik ken nog geen CI+TV's met een hardisk voor bv.het opnemen van programma's of voor timeshift. Ook opnameapparatuur (DVD/BlueRay) op basis van CI+ ken ik nog niet. Als dat er ooit komt én we ondervinden veel hinder bij het opnemen en terugkijken van programma's agv. de kopieerbeveiliging van CI+ pas dan hebben we weer reden tot klagen lijkt mij. Voor het alleen maar direct kijken van TV-programma's is CI+ in principe een zegen, want het lijkt er dan eindelijk op dat we onze TV's weer kunnen gebruiken zoals vroeger dwz. zonder settopbox en niet alleen als monitor maar juist als een echte ontvanger met maar één afstandsbediening. Dat stadium heeft Alphacrypt althans officieel nooit bereikt. Bovendien wat let je om een Ziggo gecertificeerde PVR zonder CI+ aan te schaffen? We leven in een vrij land. Je hóeft geen CI+ als je dat niet wilt. Maar ik ben tevreden dat mijn TV het wel heeft en vooralsnog (op een paar kleine issues na) het goed doet.
   
 7. Het is een feit dat bijna alle problemen waarover je hier op het forum kunt lezen met CI+ deze worden veroorzaakt doordat de beveiliging té rigide is, té paranoïde naar de klant die gewoon graag zijn TV met ingebouwde DVB-C ontvanger met een Ziggo abonnement wil kunnen gebruiken. Had Ziggo gewoon voor een CI module gekozen (bewezen technologie, al lang de kinderschoenen ontgroeid en prima werkend) dan had iedereen hier op het forum Ziggo geprezen voor zijn klantvriendelijke houding. Maar Ziggo wil gewoon té graag invloed uitoefenen op de apparatuur die de klant gebruikt en heeft daarom voor een technologie gekozen die nog in de kinderschoenen staat en daarnaast per definitie uiterst klantonvriendelijk is.

  En de active-topics lijst op dit forum bevatten ieder moment van de dag wel berichten over problemen met CI+ televisies en modules sinds de introductie van CI+.
   
 8. En toch werkt een Alphacrypt technisch gezien probleemlozer dan een CI+. Totdat Ziggo anders wil, en dát is mijn belangrijkste punt. Waarom kiezen voor een nieuwe, zeer restrictieve techniek als er een prima, bewezen technologie bestaat? Dat kan alleen maar zijn omdat je in de toekomst van die restrictieve mogelijkheden van die nieuwe technologie gebruik wilt gaan maken.

  Snap je het niet? Die kómt er ook niet. Alles aan CI+ is er op gericht om het opnemen van content zo oninteressant en lastig mogelijk te maken, een DVB-C PVR met CI+ druist in tegen de beginselen van CI+.

  Het feit dat Ziggo zonder vooraankondiging en zonder mijn toestemming wijzigingen kan aanbrengen in de functionaliteit van zo'n gecertificeerde PVR is een heel belangrijk beletsel. En zeg niet dat dat niet gebeurt, want het ís al voorgekomen.

  Certificering is ALTIJD een synoniem voor beperking. Ziggo is daar geen uitzondering op.
   
 9. Het zou me niet verbazen. Sowiso was het hele settopbox gedoe voor mij reden om met een boog om digitale TV heen te lopen. Als m'n trouwe beeldbuis niet de geest had gegeven was ik niet in dit forum te vinden geweest.

  Sowiso snap ik totaal niet hoe men denkt met steeds meer restrictieve technologie een aantrekkelijk produkt in de markt te zetten.
   
 10. Was het maar waar!
  Dat is dus zeker niet waar.
  Daarbij komt nog eens bij dat er een verschil is tussen een kabel maatschappij en een omroep. BBC en ITV zijn omroepen en hebben een andere regelgeving. Zij kunnen op basis van inkopen min of meer bepalen hoe zij het uitzenden maar ook in Engeland zit alles achter de decoder je moet dan ook BBC zien als de publieke omroep hier in Nederland.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina