1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CPU 100% en meer problemen

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door derpeck, 22 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb werkelijk geen idee, sorry. Heb 'm zelf sinds kort ook draaien en het draait prima. Geen last van cpu-overload oid.
  Het kan inderdaad zijn dat er nog een restje Norton is blijven staan. Wat misschien kan werken is dit:
  * Norton eraf halen met de removal tool
  * F-Secure verwijderen met een andere removal tool
  * F-Secure opnieuw downloaden
  * F-Secure opnieuw installeren
   
 2. Misschien om dat ze een R&D afdeling hebben (kunnen betalen) van het geld dat ze verdienen met hun producten?

  Maar gratis is ook goed hoor tot op zekere hoogte. Het is maar wat je wilt.
   
 3. Onder water wordt door FS gewoon de uninstall uitgevoerd die door Norton is geïnstalleerd. Deze laat idd nogal eens de nodige residuen achter. Vandaar ook dat Norton nog een removal tool heeft uitgebracht. Dat deze niet standaard is geïntegreerd in de uninstall is mij een raadsel. De kans dat de uninstall niet volledig lukt is in praktijk vrij aanzienlijk.
   
 4. Ok, nu vind je me vast blond, maar wat is R&D?
  Tuurlijk is support en regelmatige updates fijn, maar die gratis varianten bieden dat ook. Er zullen best betaalde pakketten zijn die beter zijn dan AVG, maar mijn punt was meer dat een betaalde anti-virus niet per definitie beter is dan een gratis variant omdat het betaald is. Er zijn ook open-source pakketten (zoals ClamAV) die gratis zijn, goede support bieden en regelmatige updates en hun werk goed doen.

  Maar goed, dit is nogal off-topic.
   
 5. R&D = Research & Development

  Ik ben normaliter ook voor Opensource e.d. maar wat veiligheid betreft is het tricky. Daar wil ik absoluut geen ellende mee.
  Ik heb dan ook gekozen voor ESET/NOD32. Gebruik dat al jaren en heb er zeer goede ervaringen mee. Voor die paar tientjes (3 licenties voor 45,-) ga ik niet moeilijk doen.

  P.S. Ik vind je onderschrift/signature wel leuk :wink:
  R&D&GOOGLE
   
 6. Hm ja, ik had best even kunnen googelen. Open source is niet per se slecht, ben er zelf erg voor. Draai helaas min of meer noodgedwongen nog Windhoos, maar wel zoveel mogelijk open source software verder. Ik hou niet van licenties :p En open source heeft als groot voordeel dat er veel mensen aan kunnen werken :D
  Overigens heeft AVG een betaalde variant, dus ga er vanuit dat ze daarvan (mede) hun R&D financieren.
   
 7. Nou, ik ga net mij mijn eigen laptop naast de computer zitten om aan de hand van jullie reacties eens te kijken naar het probleem, doet de PC ineens alsof er niets meer aan de hand is. Ik zal nog wel even die Norton Removal Tool er overheen draaien voor de zekerheid. Het probleem lijkt zichzelf opgelost te hebben:roll:
   
 8. Ik heb het zelfde probleem gehad, in de map program files bleek nog een oude versie van Multikabel internet beveiliging te staan, toen deze was verwijderd gaat alles weer super snel.
   
 9. cpu op 100%

  moet je eens folding @home draaien

  2 cores op 100% en kan nog alles doen

  misschien pc beetje oud

  hier core2 dual 3 gig

  4 gig ram

  en fire wall ook aan op windows7

  groetjes

  pletter
   
 10. Die vergelijking is niet helemaal eerlijk, want Folding stopt met werken als je iets anders wilt doen, die pas zijn gedrag aan. Dus kun je de pc vrijwel normaal gebruiken en alleen als er ruimte is vult hij dat op tot 100%.

  Ik heb ook af en toe wel eens een programma wat 'op hol' slaat en 100% gaat verbruiken, maar dan kom je er echt bijna niet meer tussen tot je het programma wat dit veroorzaakt de nek om kunt draaien. Ook een moderne/snelle computer :wink: heeft dat dus.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina