1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sitecom WL-341

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Rickiejjjj, 21 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, aangezien onze oude router het heeft begeven hebben wij vandaag bij Mediamarkt een nieuwe router gekocht, de WL-341. Volgens de verkoper de beste keuze bij een Ziggo verbinding.

  Wij hebben weinig verstand van aansluitingen, maar we hebben de router in verbinding gekregen met de laptops in ons huis. Maar helaas werkt het internet niet en geeft het icoontje aan dat er alleen lokaal beschikbaarheid is.

  Bij onze vorige router waren er ook veel problemen met instellen, aangezien wij nog een @home account hebben, met een computernaam (cc ....-B), welke we daar moesten invoeren.

  De tips op dit forum over het uit en inschakelen van verschillende dingen (router/modem/laptop) hebben niet geholpen helaas.

  Heeft er iemand nog meer ideeen om de router aan de praat te krijgen?
  Moeten wij soms in het router menu zelf dingen gaan instellen?

  Bedankt!
   
 2. Gemakshalve ga ik er vanuit dat de router al is aangesloten op het modem en de computer (in ieder geval tijdelijk) via een kabel is verbonden met de router.
  Schakel de router en de computer in en schakel het modem uit...Na een paar tellen kun je het modem weer inschakelen zodat deze bij zijn herstart de router kan herkennen.
  Start nu internet explorer en tik in de adresbalk: 192.168.0.1 hetgeen het adres is om de router te kunnen benaderen.
  Er wordt nu gevraagd om een wachtwoord+gebruikersnaam en bij mijn weten is dat standaard admin/admin (staat meen ik ook onder op de router) Eenmaal beland in de interface van de router, kun je diverse instellingen maken m.b.t. de veiligheid (wachtwoorden e.d) en wijze van verbinding (draadloos/bekabeld)...
  Op die manier zou het moeten kunnen lukken...
  Succes!

  Wat de instellingen voor Ziggo zelf betreft: (zoals vroeger de gebruikersnaam en wachtwoord) daarvoor hoef je in de router niets in te voeren...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina