1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Uitlezen status Ubee EVM-3200 (zonder WiFi) modem, zo werkt het:

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door CeeS, 14 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hier in Nieuwegein nog steeds in de scan stand.... ondanks dat de tip om een 'fabrieksreset' uit te voeren best werkbaar zal zijn, doe ik het toch maar liever wat veiliger. :oops: (was het niet zo dat bij een te lange resetknop indrukking het modem niet meer online te krijgen is?)

    Tot nu toe is het gebied van 10.128.0.0 tot en met 10.255.255.255 geheel gescand zonder succes. Nu is het gebied van 10.120.0.0 tot en met 10.127.255.255 bezig. Zal je zien dat er hier een heel laag ip reeksnummering uit gaat komen. :schater:

    Edit: ook geen 'hit' in 10.100.0.0 tot en met 10.119.255.255. Morgen maar eens een scan op de eerste 100 loslaten.... gelukkig hoef ik er niet bij te blijven zitten. :mrgreen:
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2009
  2. Wat is het verhaal achter 4 of 8 connections? Iedereen met een Ubee zou toch gewoon 8 connections moeten hebben.. Of mis ik hier iets??

    We moeten overstappen van Arris naar Ubee omdat de Arris maar 4 connection heeft.. en nu zie ik dat sommige met de Ubee ook maar 4 van de 8 open hebben?? Of zie ik iets over het hoofd?

    Correct me if i wrong..:no:
     
  3. De Ubee kan maximaal 8 connecties hebben, maar ook minder. Afhankelijk van je abonnement. Per connectie kun je maximaal zo'n 25Mbit/sec halen.

    Wij hebben hier in oud-multikabel gebied en de niet-nieuwe cmts'sen maar 3 connecties en dat is meer dan genoeg om de 50Mbit te halen die we nu hebben.

    Met 4 connecties haal je dus 100Mbit maximaal en met 8 connecties 200Mbit als de alles open zouden zetten.

    Wat ik zo zie zijn alleen in de gemeentes die zeer binnenkort naar 120Mbit gaan de 8 kanalen al in gebruik. Als je er 4 of 3 in gebruik hebt is dat dus geen bug of zo.
     
  4. Ok duidelijk, mijn dank er voor..:thumb up:
     
  5. Goedemorgen,

    De PC direct aan het modem gehangen en de modem gereset dmv nico's truckje en kan inloggen. Omgeving Zoetermeer zou dan moeten zijn : 10.162.78.x

    Ik heb Alles in 1 van Ziggo.

    offtopic: en ja ook hier valt regelmatig de verbinding er uit (vanacht weer 7x)
     
  6. Volgens mij schakelt het modem automatisch terug in uploadbandbreedte
    naarmate hij meer moeite moet doen om een signaal uit te sturen.
    Zoals je ziet stuurt hij bij mij 46.5 dBmv bij 5620 Ksym/s uit en bij jou 48,9 dBmv bij 2560 ksym/s.
    wat er op neer komt dat hij bij jou, om op dezelfde bandbreedte te komen als bij mij,
    nog meer vermogen moet gaan uitsturen, en uit veiligheidsoverwegingen blijkbaar niet doet.
    Je downloadwaardes zij wel prima (0 dBmv is ideaal), dus het zou dus kunnen zijn dat je retoursignaal iets te veel weerstand krijgt
    en daarom je modem terugschakelt in uploadbandbreedte.
    Het zou dus kunnen betekenen dat je kabelsignaal iets te zwak is.
    (of de retourversterker in de kabelkast te laag staat ingesteld)


    aanvulling:

    Het kan ook zijn dat dit gewoon een vaste instelling is in je modemprofiel,
    en dat kan anders zijn dan bij mij in hhw, en dan kan je er niets aan doen.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2009
  7. bedankt

    bedankt voor de uitleg,
    ik heb mijn instellingen vergeten te wijzigen,
    heb nu alles in 1 extra en toch kom ik niet hoger uit dan 20 mb,dat is toch raar?
    heb een wijziging aangevraagt van ziggo en ga terug naar alles in 1 plus tot alles verholpen is

    maar nogmaals bedankt

    groet:
    peter:pompom::applause:



     
  8. Hier in noordwijk was gisteren mijn modem ip 10.162.180.98.
    Vanmorgen kon ik hem daar niet meer vinden, nu zit hij op 10.184.122.242 :?

    Heeft iemand al ideeën over de telnet login?? admin, password werkt hier niet.
     
  9. Bedankt voor de info! :)
    Ik heb het modem nu rechtstreeks d.m.v de splitter op het AOP aangesloten. zonder een versterker, is het raadzaam een versterker aan te sluiten? Of een filter? :o
     
  10. Rutger,

    Als je radio en tv signaal goed zijn zou ik niet direct een versterker aanraden, je downloadsterkte is immers goed.
    Ziggo biedt ook geen ondersteuning als je modem achter een versterker staat.
    Ik zou eerst eens bij ziggo gaan informeren of het daadwerkelijk
    gewoon een instelling is in je modemprofiel en mocht het dat
    niet zijn dan kan je proberen om ziggo te vragen of ze het signaal
    in de kabelkast kunnen opschroeven.
    Ik zou dan als laatste aan een versterker denken, simpel om niet onnodig
    kosten te maken.
    Een filter is volgens mij niet de oplossing omdat je daarmee het signaal
    over de hele linie toch iets minder maakt waardoor je misschien alsnog een versterker nodig hebt.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina