1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

digitaal geluid, welke zenders hebben het?

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Titan1980, 19 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb al een tijdje deze decoder en ben er erg blij mee, ik heb tot nu toe altijd het geluid via stereo gedaan maar wil nu eens optisch de boel aansluiten. Optische kabel in je 5.1 en in je humax en gaan. Ik stel in het menu in dat ik dus digitaal wil en klaar.

  Maar als ik dan ga zappen en de zenders bij langs ga heb ik geen surround geluid. Film1/HD zou toch echt 5.1/DTS moeten hebben? Net als een dvd die je afspeeld en dan bij de film het mooie surround hebt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2009
 2. DTS kun je wel vergeten
  Discovery HD (altijd),
  NGC HD (soms),
  Eurosport HD (op engelse [=2e] geluidsspoor *)
  Film1 HD (soms)
  hebben dolby digitaal 5.1 geluid.

  * als je in de humax de prioriteit op dolby hebt gezet, dan kiest hij vanzelf het 5.1 geluid bij Eurosport HD.
   
 3. Alle zenders die je met de Humax 5050 kan ontvangen zijn digitaal, dus ook het geluid is digitaal. Om het geluid analoog naar een versterker te sturen moet het eerst worden omgezet, maar op de optische uitgang staat het originele digitale PCM-signaal van de zender of bij enkele zenders een digitaal 5.1 signaal naar keuze.
   
 4. Sinds een paar dagen heb ik een "probleem" met Nederland 3. Als ik van een andere zender naar Nederland 3 schakel, zie ik voor een seconde een zwart beeld met rechtsbovenin het logo "Digital". Daarna verschijnt de zender pas vol in beeld met nog heel even dat "Digital". Het geluid is dan inderdaad digitaal, want dat staat ook op de display. Het geluid van alle andere zenders is bij mij niet digitaal.

  Hebben meer mensen dit verschijnsel op Nederland 3 meegemaakt?
   
 5. Klopt, dit is bij mij ook zo.
   
 6. Achteraf bekeken is het een heel irritant probleem. Vrijwel alle HD TS-bestanden kunnen niet meer normaal worden geconverteerd, want het geluid is in 9 van de 10 keer foetsie na de conversie. Bovendien moet ik alle bestanden, zowel SD als HD, eerst door TS Doctor halen, anders zie ik ineens weer die bekende artifacten. Op de overige zenders heb ik dit probleem niet. Het is echt opgetreden na dat Digital-logo op Ned 3.
   
 7. Al je geluid is digitaal. Haal je niet "gewoon" digitaal (wat de meeste zenders hebben) en Dolby Digital (wat maar een paar hebben) door elkaar?

  Het logo dat je ziet op Ned 3 is het Dolby Digital logo, en niet een logo om aan te geven dat je geluid digitaal is.
   
 8. Dat zou best wel eens kunnen.

  Hoe dan ook, als ik Ned 1, 2 of 3 aanzet en op de afstandsbediening druk op de i-toets, zie ik op de tv: HD 1080i 16:9 Digital. Maar alleen op Ned 3 staat ook op de Humax zelf een D, van Digital. Bij Ned 1 en 2 zie ik dat niet. En alleen Ned 3 geeft sinds kort vaak problemen met conversie en zoals gezegd zie ik artefacten als ik het TS-bestand afspeel op mijn pc.
   
 9. Bij doet het geluid van nederland 3 HD het opeens niet meer.... (ned 1 hd en ned 2 hd doen het prima)

  De humax 5050 opnieuw opstarten heeft er geen effect op gehad?
   
 10. Inderdaad, bij mij ook niet. De digitale uitgang naar mijn surround receiver doet ook niets. Bij de instellingen de audio prioriteit op pcm of surround zetten heeft ook geen effect. Dit geldt voor mijn IHDR5050 en m`n IRHD5000.
  Gelukkig doet nederland 3 op kanaal 73 het wel gewoon.

  Groeten
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina