1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Problemen met kabel Internet frequenties in Oosthuizen?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door ArChie, 18 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vorige week en gisteren heeft Ziggo in Oosthuizen onderhoud uitgevoerd. Altijd weer spannend aangezien ervaringen uit het verleden helaas leren dat er juist na onderhoud nog wel eens signaal problemen willen ontstaan. Deze keer heeft het onderhoud geen nadelig effect gehad op de signaal kwaliteit van de kabel frequenties die voor digitale TV gebruikt worden. Ook is de signaal kwaliteit van de frequenties die voor Video On Demand (VOD) gebruikt worden helaas niet verbeterd. Ik had eigenlijk gehoopt dat het onderhoud nodig was om het signaal van de VOD frequenties te verbeteren.

  Gisterenavond en vanavond heb ik ook nog even gekeken naar de signaal kwaliteit van de frequenties die voor kabel Internet gebruikt worden en daar zie ik toch wel wat verslechtering. Aangezien ik zelf geen kabel Internet van Ziggo heb controleer ik die frequenties niet regelmatig. Zo was mij ontgaan dat ondertussen ook de 362 MHz frequentie in gebruik is genomen voor kabel Internet en dat kennelijk de 330 MHz en 338 MHz buiten gebruik zijn gesteld. Geen van de overige frequenties die voor kabel Internet gebruikt worden haalt een constante kwaliteit van 100% en vooral de 306 MHz heeft een sterk flucturerende signaal kwaliteit waarbij die kwaliteit af en toe onder de 40% terecht komt of het zelfs niet meer mogelijk is om met de tuner een lock op die frequentie te krijgen. Zie onderstaand overzicht voor alle frequenties die voor kabel Internet gebruikt worden/werden in Ziggo/Multikabel gebied waar Oosthuizen toebehoord:

  306 MHz -> Sterk flucturerende signaal kwaliteit. Af en toe onder de 40%.
  314 MHz -> Gemiddeld een 5% lagere signaal kwaliteit.
  322 MHz -> Gemiddeld een 3% lagere signaal kwaliteit.
  330 MHz -> Geen signaal meer. Niet langer in gebruik voor kabel Internet?
  338 MHz -> Geen signaal meer. Niet langer in gebruik voor kabel Internet?
  346 MHz -> Gemiddeld een 2% lagere signaal kwaliteit.
  354 MHz -> Gemiddeld een 5% lagere signaal kwaliteit.
  362 MHz -> Gemiddeld een 5% lagere signaal kwaliteit.

  Zijn er Ziggo klanten in Oosthuizen zijn die problemen ervaren met het kabel Internet of schakelen de nieuwe DOCSIS 3 modems tegenwoordig automatisch over naar de frequenties met de beste signaal kwaliteit?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina