1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

release notes Cisco_8455_171109

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Infje, 18 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij deze een samenvatting van de opgeloste issues en wijzigingen in de komende software updates voor interactieve decoders.
  De nieuwe update is vanaf donderdag 19-11-2009* beschikbaar voor Ziggo klanten.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------
  Decoder: Cisco 8455DVB
  SmartGuide : 1.12.1.277
  Firmware: 1.2.0.2

  Opgeloste issues:
  - Indien opname afloopt terwijl systeem in standby, wordt soms onterecht icoon getoond voor gefaalde opname.

  Overige wijzigingen:
  - Ondersteuning om versleutelde VOD items te kunnen ontsleutelen.
  - Toewijzing van RAM geheugen voor gebruik van smartguide verbetert. Heeft positieve effect op de performance van de user interface en de stabiliteit van het systeem.
  - Betere ondersteuning voor DVI apparaten (Indien HDCP compliant).
  - Betere HDMI handshake afhandeling

  *onder voorbehoud

  ** release bericht**
  Medio december is een update gepland met o.a.:
  Aanpassing HDMI algortime voor verdere handshake verbetering en het voorkomen van het terug vallen naar een lagere resolutie.
  Extra performance verbetering van de user interface
   
 2. Dank voor de info. Ben erg benieuwd of het in de praktijk nog iets uitmaakt.

  (had van het weekend bijna weer de Cisco het raam uitgegooid, alleen maar een zwart beeld na in de Guide er weer eens uitgegooid te zijn en stekker eruit wilde ik niet vanwege lopende opname. Dus maar weer eens analoog gekeken)
   
 3. Wat ik hier uit op maak is dat nog niet alle problemen waar we al maanden mee kampen opgelost worden. ik ga eerst morgen de update afwachten maar vrees dat (zoals omschreven staat) het verspringen van de resolutie, het wegvallen van het geluid van DolbyD naar standaard en het teletekstprobleem (w.o. ondertiteling) niet aangepakt is en dat zijn enorm grote problemen die dus nog steeds een enorme bron ven ergernis veroorzaken en het apparaat min of meer onbruikbaar maken.

  Ik dacht dat het een grote update zou worden...maar nogmaals ik wacht het morgen even af en zal zeker niet de laatste zijn die het dan (mits van toepassing) herroept.
   
 4. Ben heel erg benieuwd naar deze firmware update.
  Verder is mijn Cisco all een stuk stabieler geworden, ik hoop dat het met deze update nog beter word (Het kan altijd beter natuurlijk)


   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2009
 5. De nieuwe software is geïnstalleerd en ik ben behoorlijk teleurgesteld. De problemen die er waren zijn er nog steeds, met dien verstande dat de interface wel sneller is geworden, maar daar houdt het dan ook mee op.
  HDMI-handshake problemen zijn er nog steeds, teletekst is nog steeds niet aangepast (ondertiteling), het geluid valt nog steeds weg wanneer ik van een DolbyD kanaal naar een SD-audio kanaal overschakel. Bij het aanzetten (na de update) was het eerste wat ik zag "groen/paars" beeld, dus ik ben nog net zo ver als eerst. Ook het laatst gekozen radiostation wordt niet onthouden wanneer de ontvanger stand-by heeft gestaan.
   
 6. Tja. Conform mijn verwachting dus helaas.

  Dus maar weer wachten op de volgende FW update die nu ECHT de HDMI handshake issues gaat oplossen (sure....)

  Het is dat de Cisco net niet slecht genoeg werkt om er thuis weer 300 euro voor een Humax door te krijgen. Maar anders.....
   
 7. Tja, ik heb geen keus. Telkens 'hommeles' thuis als dat ding weer eens de fout in gaat, ik vind het ook een hoop geld hoor, weer € 300,= neertellen maar wat moet ik anders? Ik draai al 2 1/2 maand met de Humax 5000c (omdat de Cisco al die tijd al niet te gebruiken is) maar dit type heeft geen HDD, dus valt er niks niks op te nemen. Ik vind het alleen jammer dat het allemaal zo lang moet duren, maar weer tot medio december wachten zie ik na al die tijd niet meer zitten. Het kost handen vol met geld op deze manier.
   
 8. Hier normaal gesproken weinig problemen met de cisco [2e - 1e was modem defect]. Deze update heeft het menu supersnel gemaakt [bij mij] en het opvragen van een aflevering teletubbies uit ooit gemist draait zo, terwijl ik mij hier nog tot aan voor de update aan ergerde.
   
 9. Maar dat ergeren had natuurlijk met die Teletubbies te maken :oyeah:.
  Inderdaad, de interface is wel sneller geworden...nu de rest nog en als dat allemaal nog zo lang gaat duren is er geen lol meer aan.
  Ik neem ook aan dat jouw ontvanger rechtstreeks op de TV aangesloten staat?
   
 10. Klopt. Kan het ook anders dan?
  Ik hou nog wel de witte flitsen bij bv enkele videoclips in de zwarte balk bovenin de clip.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina