1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen digitale kanalen via frequenties Ziggo (Samsung UE46B 7090)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door mejute10, 18 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze Samsung led heeft CI+.
  het lukt me niet om de digitale kanalen te vinden via de door ziggo opgegeven frequentie en netwerknummer, hij vindt wel een aantal (ca 100) kanalen via volledig zoeken. Overigens komt er dan geen NED 1 hd in beeld. Ik heb de kabels getest (gewoon analoog zoeken) en het beeld is verder prima (natuurlijk niet HD wat ik uiteraard wel wil) de kabels zijn dus goed.

  Ik heb een Samsung ue46B7020 besteld en staat ook op de bon, echter het blijkt een Samsung ue46b7090 (duits model?) te zijn. De leverancier doet het vrij makkelijk af door telkens te verwijzen naar de handleiding van ziggo maar ik blijf de melding "your host is not CI+ compliant" krijgen. Via de specs (modelnummer) op de duitse Samsung site heb ik gezien dat het wel een CI+ geschikt toestel is. Ik heb inmiddels wel de laatste Firmware geinstalleerd. Iemand suggesties?
   
 2. De meeste Samsung TV daarvan kun je achterhalen of het om een CI of CI+ slot gaat door naar het modelnummer te kijken. Het modelnummer op de doos is langer en bevat als het goed is dit nummer: UE46B7020WPXXN.

  Belangrijk is dan dat hier een P staat vermeld dat is een CI+ slot. Staat er een W dat betreft het een CI slot en dan werkt de module niet met de TV.

  Let op dat je eerst de installatie van digitale TV uitvoert zonder de CI+ module in de TV. Bij mijn LCD LE32B650 heet dat de stap Plug en Play.

  Als dat klaar is TV uitzetten en alleen de module in de TV steken zonder smartcard en tv aanzetten. Nu zou de authenticatie gestart moeten worden.

  Pas als dat gelukt is steek je de smartcard in de module en zou je alle zenders moeten zien.

  In verschillende handleidingen van Ziggo is het plaatje hoe je de smartcard in de module steekt verkeerd. Probeer als het niet lukt ook eens om de smartcard om te draaien.

  Het beste kun je deze stappen proberen door eerst de tv weer even te resetten naar de fabrieksinstellingen en dan het eens op deze mannier te doen als je dat niet zo hebt gedaan.

  Let ook op dat je niet zomaar steeds firmware gaat updaten aangezien het best mogelijk kan zijn dat een update nog niet door Ziggo getest is en dus je CI+ dan even niet meer werkt. Check altijd eerst even dit forum of er iets over bekend is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2009
 3. Heb zelf ook een duits model LED, UE40B8090XP, en deze werkt prima met CI+ ondanks dat deze niet door Ziggo gecertificeerd is. Zorg echter eerst dat je NED1 HD aan de praat krijgt zonder CAM/smartcard. Volgende stap is dan de CI+ module mits je toestel dat ondersteunt. Zie ook de topics onder CI+ en Samsung.

  Ik zie dat je de andere topics ook al gevonden hebt. Stel voor de discussie daar voort te zetten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2009
 4. Ue40b8090xp

  Dag,
  ik ben helemaal nieuw in HD / Full HD wereld...ik heb een UE40B8090XP gekocht en heb op dit moment thuis gewoon analog signal. Ik weet niet of mijn TV ziggo gecertificeerd is, de site is niet up to date en hoe kan ik Full HD ontvangen? moet ik CI+ of toch een HD ontvanger kopen..
  please HELP
  alvast bedankt
  Oran
   
 5. Hi Oran,

  Ook het duitse model werkt bij Ziggo, al zullen ze deze waarschijnlijk nooit officieel certificeren. Als je nu analoge TV hebt zult je in ieder geval digitale TV bij Ziggo moeten afnemen. De TV beschikt al over een DVB-C ontvanger dus je hoeft in principe geen extra Set Top Box te installeren. Wel zul je een CI+ CAM en een Ziggo smartcard moeten aanschaffen om van HD te kunnen genieten. Beide zitten in het Ziggo CI+ pakket. Als je additionele zenders wilt zoals Discovery HD moet je een extra abonnement nemen. Ned 1,2, en 3 en Eurosport HD zijn met het standaard digitale TV abonnement beschikbaar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina