1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eerste ervaringen met 32pfl8404

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door jwijnands, 18 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gisteren bij de mediamarkt een 32pfl8404 aangeschaft met een Ci+ module.

  Eerst de firmware geupdate, (Versie: 000.026.058.005), hiervoor is een usb verlengkabeltje helaas wel noodzakelijk want de usb ingang zit niet heel handig. Vervolgens module geinstalleerd volgens de uitgeprinte handleiding die ik bij aanschaf kreeg.

  Kaart activeren was even lastig, de website van ziggo is bepaald niet gebruiksvriendelijk, maar telefonisch lukte het prima.

  Boel werkt allemaal goed, installatie was makkelijker dan ik gedacht had op basis van alle berichten hier. Enige wat ik nog niet aan de praat heb is enige vorm van ondertiteling bij de BBC.

  Nu nog uitzoeken hoe ik op een makkelijke manier soepel lopende DLNA streaming krijg. :wink:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2009
 2. DLNA streaming en Mediasoftware op PC's

  Elders, op de kieskeurigsite heb ik daar al het een en ander over vermeld. Kort samengevat het volgende:
  0) IP adres op de router laten krijgen, dan wel vast toewijzen uit een range en in alle firewalls van beoogde ServerPC's openzetten. Bij mij ging met DHCP/automatische toewijzing het IP adres "aan de wandel" naar steeds hogere adresnummers, dus maar in de TV vastgezet en dat werkt prima zo. (In de router vastzetten kan bij bepaalde types apparatuur ook)
  1) de gratis Windows Media Player als serversoftware is niet zo handig: je mediabibliotheek moet eerst met all het af te spelen materiaal gevuld zijn en volgens mij heb je playlistst nodig om een aantal VOB's (van DVD's !) te kunnen afspelen IK heb het geprobeerd, maar handig is anders. Er zijn ook klachten elders over de "delen" functie en het al of niet gebruik van bepaalde poorten.

  2) TVersity is een verkapte Philipsaanbeveling en óók gratis. De laatste beta versie doet het bij mij prima. Alle instellingen ken ik echter niet; dat oefenen kost tijd. Toch draaide hij meteen.... Wat ook héél makkelijk gaat is het aanwijzen van folders waarin via het netwerk af te spelen media zitten. Bibliotheken en playlists zijn NIET nodig. Bij DVD-RIPs'pakt hij zelf via de VTS files de film op, zodat het stuk voor stuk afspelen van de VOB's automatisch verloopt. En Tversity controleert zelf ook de Firewall.
  NB TVersity is een mediaspeler die ook in realtime formaten in elkaar "transcodeert". Hoe hoger de output resolutie, des te zwaarder de PC belasting. Ik heb hier de maximumresolutie begrensd op 720p (1280x720), maar krijg de indruk dat transcodering standaard afstaat. Als ik volgend jaar naar een snellere PC overstap zie ik wel weer. Wordt vervolgd...

  3) Twee zaken om rekening mee te houden: de mappen op de server PC's moeten natuurlijk eerst wel op delen binnen een thuisnetwerk zijn gezet. Verder heb ik de ondertiteling nog niet aan de praat gekregen, noch in WMP, noch in TVersity of afspelen vanuit een USB HDD. In het laatste geval crasht de TV zelfs op sommige "onleesbare" DVD filetypes. De netwerkfunctie is door die PC ertussenin gewoon krachtiger en flexibeler.

  Een alternatief voor Tversity is Twonky media, maar die is wel betaald en doet geen realtime transcoding. Geen ervaring mee overigens.

  Veel succes, Don :grin:

  Eigen TV is 37PFL9604
  (wireless is hierop mogelijk, maar welbewust bekabeld aangesloten)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2009
 3. Philips media manager is ook een eenvoudige media streaming software voor de PC. Deze is erg duidelijk, maar wel in het engels. Dmv van Google eenvoudig vinden en gratis te downloaden (freeware).
  Ondertiteling van films middels srt files is niet mogelijk. Wellicht in de toekomst bij een sofware wijziging van de TV. Er zijn conversie programma's waarmee je divx movies van ondertitel kunt voorzien. AVS is er daar één van.
   
 4. Heb ps3 server geprobeert, werkt redelijk maar niet heel betrouwbaar. Media player doet 't, na wat geprutst met services, op zich goed. Gebruiksgemak is prima, constante stream niet echt nog maar dat kan aan de brakke harddisk in deze laptop liggen.

  Morgen of overmorgen krijg ik een nieuwe harddisk, dan ga ik verder proberen.
   
 5. Raar verhaal. DLNA moet voor de streaming zorgen, daar heeft Windows' filesharing niets mee te maken. Of bedoel je het anders?
   
 6. Het is ook een raar verhaal en ik ben er nog niet helemaal uit maar deze TV kan, qua dingen van 't netwerk halen een hele hoop. Als ik 't door heb zal ik wat documenteren.
   
 7. Laten we hier geen lang verhaal over maken. Zo staat het tenminste geadviseerd: mappen moeten gedeeld kunnen worden anders krijg je er geen toegang toe, firewalls moeten communicatie tussen servers en clients mogelijk maken (soms schijnt dat tot op poortniveau door te werken) en mediaservers zorgen voor het streamen van de content vanaf die mappen. In concreto het openstellen op UPnP methode en op medianiveau je houden aan DNLA-standaarden. Dat alles was tot voor kort erg fabrikantafhankelijk, het plakkertje UPnP/DNLA zegde nog niet zoveel over de goede werking. Langzaam wordt dat beter. Pinnacle showcenter week fors af van Apple bv

  WMP11 kiest een andere weg, die moet zelf alle media die voor streaming in aanmerking komt al kennen en is daarna diegene die punt-punt dat realiseert. Tversity en andere alternatieven doe dat ook, waarbij dat openstellen van firewalls door een extra functie van deze software plaatsvindt.

  Vandaag las ik even kort dat WMP12 onder Windows 7 een veel vollediger serverondersteuning op UPnP biedt, maar weliswaar enkele codeerproblemen oplost, maar sommige er weer bijbrengt (soort Microsoft gedrag dat alles wil oplossen, maar dan wel op de MS-methode)

  Ik verwijs hier naar kieskeurig discussies over mediaplayers en de diverse fora, dit onderwerp had ik beter uit de CI_+ weg kunnen laten.. :?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina