1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aanpassing binnenhuisbekabeling nodig?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door NICK_, 17 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Ziggo-gebruikers,

  Ik had een vraag over mijn binnenhuisbekabeling. Want met de verdere snelheidsverhogingen van ziggo weet ik niet of er nieuwe bekabeling moet komen, of dat deze het nog red. (inc router)

  Huidige situatie; Moden -> Router -> Twee met draad verboden PC's en een aantal draadloze laptops

  Als ik nu in de huidige situatie de snelheid ga testen op bijvoorbeeld speedtest.net kom ik uit op, http://www.speedtest.net/result/625534100.png. Terwijl als ik vanuit de modem gelijk de UTP Cat5E kabel in de PC doe, wel uitkom op ongeveer 48-50 Mbit/s.

  Vragen;
  - Nu lijkt het me dat me router niet snel genoeg is, voor dit internet abbonoment en de aankomende snelheidsverhoging. Voor welk router type moet ik nu kijken? Aanraders?
  - In de snelheidshandleiding van ziggo staat dat bij snelheden van boven de 50Mbit/s Cat6 kabels worden aangeraden. Hoelang zou ik het nog met de Cat5E kabels redden (met de verhogingen van de snelheden in het achterhoofd)?

  TFR,
   
 2. Je Cat5E kabels zijn geen probleem, mits ze gegoten stekkers hebben of wanneer je ze zelf geknepen hebt dat alle draadjes aangesloten zijn en zorgvuldig aangesloten (geen onnodige twists er uit). 5E ondersteund tot 1Gbps, dus daar kun je nog lang mee vooruit.

  Je router is een ander verhaal. Er staan verschillende routers beschreven hier op het forum. Zoek even naar d-link, linksys en netgear en je komt voldoende topics tegen. Hier staat een dlink-855 die alles op zijn slofjes doet. Wil je het maximum eruit halen, kies dan in ieder geval voor een model met gigabit poorten en uiteraard n-standaard draadloos.

  Je PC's dienen uiteraard ook van gigabit nic's voorzien te zijn. Voor het draadloze gebeuren n-adapters, waarbij je moet beseffen dat de kans dat je draadloos straks de 120mbit effectief haalt redelijk marginaal is. Toch moet met een goede verbinding en een goede n-standaard adapter 70-100 effectieve snelheid goed haalbaar zijn.
   
 3. sinds 27-10 ben ik aan het testen met 3 payservers tw NewsXs, Eweka en EasyUsenet met alles in 1 extra. Situatie> modem Arris> 1mtr cat5e> Sitecom router DC-202> 2 x 15 mtr. cat5e naar 2 pc. Werkt probleem loos. Maximaal te behalen snelheid 5.5 MB/s. Zonder router max. 5.70 MB/s. Het vervangen van de cat5e voor cat6 geeft geen verschil.
  Genoemde snelheden zijn niet altijd te behalen en uiteraard afhankelijk van de drukte.
   
 4. Okee dat verklaart al een hoop,
  Ik hoef dus alleen een Gigabit router aan te schaffen, zodat ik de maximale snelheden haal? (met uitzonderingen van de laptops, omdat daar de snelheid niet optimaal hoeft te zijn)

  Moet de LAN-netwerkkaart in de PC's ook nog vervangen worden? (10/100 Mbit/s) Voor elk type dan?

  Nick,

  Edit: Deze router zou aan de eisen voldoen?
  https://www.sluitallesaan.nl/shop/prod/1045277
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2009
 5. Als je een router koopt met ingebouwde GBit switch dan idd alleen een nieuwe router, als je een losse switch gebruikt moet deze ook GBit aankunnen. Verder moeten de PC's ook GBit kaarten hebben als je boven de 100Mbit wilt. Ik heb zelf goede ervaringen met kaarten uit de Intel PRO/1000 serie, kost je ong. 25,- per kaart. Doe jezelf een plezier en koop geen Realtek of dat soort meuk.
   
 6. Waar dient een GBit switch voor, en wat is het precies?

  (Klein vraagje; Waarom heb je eigenlijk een kaart die over de 100Mbit/s aankan, als je een abonnement van 50Mbit/s hebt?)

  Nick,
   
 7. Een gigabit switch is een switch die 1000Mbit/s aan kan. Een switch is een kastje waarop alle netwerk kabels bij elkaar komen. In sommige routers zit zoiets al ingebouwd, er zitten dan meerdere poorten op waarop je PC's kan aansluiten.
  Omdat de snelheid naar boven de 100Mbit gaat in de nabije toekomst en omdat je intern in je netwerk ook meer dan 100Mbit wilt, b.v. naar je fileserver.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina