1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Verschillende snelheden in huis, vreemd....

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door robie59, 17 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Verschillende snelheden op pc en laptop met dezelfde kabel, behalve in veilige modus

    Hallo,

    Ik haal op mijn bekabelde desktop (Windows7 met ingebouwde Realtek 8139/810x Family Fast Ethernet NIC) met alles-in-een-Extra downloadsnelheden tussen 20 en 25 MB en een gemiddelde upsnelheid van gemiddeld 4,3MB.
    Als ik dezelfde kabel uit de desktop haal en deze in een laptop (Win Vista met Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet adapter) doe, haal ik downsnelheden tussen 40 en 45 MB en upsnelheid van gemiddeld 4,3 MB.

    Heb hierover contact gehad met de SD en werd daar uitvoerig geholpen.
    We hebben verschillende instellingen uitgeprobeerd waaronder de Speed & Duplex waarden. Uiteindelijk op beide adapters op "Auto" gezet.

    Het lag waarschijnlijk aan netwerkkaart van de Desktop. Voor de zekerheid even snel een nieuw netwerkkaartje gekocht en geïnstalleerd en de andere uitgeschakeld, maar zonder resultaat.

    Dit zijn die testresultaten:

    Speedtest.ziggo.nl:
    PC om 14.49 uur down 24.3 en up 4.5, ping 11 ms
    Laptop om 14.50 uur down 43.4 en up 4.4, ping 20 ms

    Speedtest.net, via Eindhoven:
    PC om 14.56 uur down 19.81 en up 4.36, ping 11 ms
    Laptop om 14.57 uur down 35.08 en up 4.36, ping 24 ms

    Heeft iemand enig idee hoe het kan dat ik op de Laptop bijna twee keer zoveel downloadsnelheid haal vergeleken met de Desktop?? (Of eigenlijk; waarom de snelheid op mijn desktop niet 2x sneller is........)

    Graag een advies/hulp

    Greetz
    Robert
    PS zojuist (17.45 uur) een test gedaan in Veilige Modus met Netwerk:
    [​IMG]

    pffff.....
    En speedtest.ziggo:
    Ping 0 ms (!!!!)
    Down 42.9 MB
    Up 4.5 MB

    Zit ergens iets niet goed in mijn PC......
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2009
  2. welke firewall virus scanner gebruik je ?
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
  3. Ik gebruik de Windows Firewall en Avast Home Virus Scanner.
     
  4. zet eens die virus scanner uit en ook echt uit. En kijk dan eens.
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
  5. Avast uit:

    [​IMG]

    Jeetje........ Kan ik Avast of iets anders aanpassen, of moet ik een andere installeren??

    Bedankt zeg!!!
     
  6. Avast Web Shield uitgeschakeld:

    [​IMG]
     
  7. Vreemd eigenlijk, de laptop heeft namelijk ook Avast.......
     
  8. Welke os-en zitten er op de PC c.q. laptop ?
     
  9. PC = Windows7 Ultimate
    Laptop = Vista Home
     
  10. Oeps, sorry had ik kunnen lezen ... :oops: Iris : ik trap er dus ook wel eens in :mrgreen:
    Tja, als die desktop XP had, kon ik me er nog wat van voorstellen. Maar windows 7 heeft een zelf regulerende IP stack, dus dat zou moeten direct al goed moeten werken.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina