1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wellicht toch overstag bij commerciële HD zenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door wr01, 17 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In het breedbeeldtijdperk heb ik hier ook al iets over geroepen. Destijds kon ziggo toch ook niet opeens meer gaan vragen omdat omroepen in breedbeeld uit gingen zenden. Ik zie het ook zo met HD. Waarom moet ik daar extra voor betalen? De content blijft hetzelfde, alleen nog ietsje scherper. Ik moet ook al een HD-TV aanschaffen en betaal dacht ik voldoende aan Ziggo om te kunnen verlangen dat HD-content, zeker als het een kopie is van een zender, gewoon gratis is.
   
 2. Je weet weinig van de kosten,uiteraard maakt Ziggo winst maar het is niet Ziggo die hier geld extra voor vraagt maar de commerciele zenders.
  Niemand verplicht je om een HD TV aan te schaffen,met wat zoeken vind je ook gewone tv's hoor en het is niet Ziggo die je dwingt om die HD TV aan te schaffen.
  Je kan best verlangen dat een HD kopie van een zender gratis is,alleen moet je dan bij de commerciele omroepen zijn,die proberen hun teruglopende inkomsten en de steeds meer vragende "sterren" en ingekochte programma's nu op de consument te verhalen.
   
 3. Je geeft in je antwoord al aan dat het dus onzinnig is dat we meer moeten betalen voor HD-content, aangezien deze vergoeding niet in relatie staat tot wat men levert. Ik ben in ieder geval niet van plan om voor dezelfde content een apart abo aan te schaffen. De aanschaf van een nieuwe tv is al duur genoeg!
   
 4. Nee, dat maak jij er van,ik vind het onzinnig om meer te betalen voor HD content van een commerciele zender die hetzelfde levert in SD kwaliteit,waarbij de zender dus zijn inkomsten haalt uit de commercials die men vertoont.
  Gaat die zender een andere programmering voeren op het HD kanaal dan is dat wat anders.
  Ik zeg nergens dat het onzinnig is om meer te betalen voor ALLE content.
  Ik heb het HD pakket al meer dan een jaar omdat ik bv de programmering van Discovery HD en Natgeo HD meer dan de moeite waard vind om daar extra voor te betalen.
   
 5. ik maak mij er niet zo druk om, SD geupscaled naar HD ziet er prima uit, veel decoders doen dat al,en ik denk dat in de toekomst HD de standaard gaat worden, tot die tijd zullen er omroepen zijn die middels betaalde HD content de kosten van de overschakeling van SD naar HD willen terug verdienen.

  als er te weinig animo is voor betaalde HD content, zullen die omroepen zich vast wel achter de oren gaan krabben.

  ZIGGO zit hier op dit moment met de dilemma's denk ik.
  maar uiteindelijk zal HD toch wel de standaard worden.

  de klant maakt immers uit of men er voor wil betalen ja of nee....
   
 6. Zie hier. Alleen kun je niet meer stemmen...
  Net iets meer dan de helft lijkt er geen cent voor te hebben, wat RTL en SBS betreft tenminste.
   
 7. Die discussie heb ik afgelopen zomer dus jammer genoeg gemist. ;)
   
 8. En dat deel mensen zal waarschijnlijk omwege van de content het het wel kunnen zien van deze zenders (SD of HD) zonder meer te betalen overstappen naar de concurrent, en dat kan Ziggo weer niet gebruiken. en uiteindelijk zullen RTL/SBS dit niet voelen, simpelweg omdat er via andere wegen alsnog naar hun uitzendingen word gekeken. Ziggo daarentegen zal het wel gaan voelen wegens klanten die overstappen naar de concurrent.
   
 9. Er is géén serieuze concurrent die RTL en SBS op dit moment in SD én HD aanbiedt, dus dat probleem bestaat vooralsnog niet. En zullen er echt zoveel klanten overstappen alleen voor SBS en RTL?
   
 10. Of het nou in SD of HD is, er kijken VEEL mensen naar de content van SBS en RTL.

  Dat beantwoord direct de vraag of er zoveel mensen zouden overstappen. Als men om SBS/RTL dwars te zitten vanuit Ziggo de SD varianten van die zenders gezamelijk met de HD varianten in een betaald pakket zet, zullen er mensen gaan afhaken. Die mensen hebben altijd SBS/RTL in het basis pakket gehad (analoog/SD), en willen dat blijven kijken zonder er extra voor te betalen. Als dat via Ziggo niet meer kan omdat zowel de SD als de HD varianten in een betaald pakket zitten zullen die mensen gaan overstappen op een provider waar die zenders nog wel in het basis pakket zitten. En gezien het grote aantal kijkers naar de content van SBS/RTL is de kans ook erg groot dat er veel mensen gaan overstappen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina