1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wellicht toch overstag bij commerciële HD zenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door wr01, 17 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Of het moet al zo gebeuren net zoals met de andere Hd zenders (National Geo/ Discovery en History HD), die hebben een andere programmering dan de 'reguliere' zenders...(SD)..
   
 2. En daar heb je dus je favorietenlijst voor. Je zet natuurlijk alleen kanalen in je lijst die in je pakket zitten, en je kan ze op je eigen volgorde zetten. Ben je GTST-überfan? Zet je RTL4 op nummer en RTL Lounge op 2. Wat jij wil. Ben je sportfanaat? Zet je Eredivisie Live op 1.

  En omdat je dus alleen zenders kiest die in pakketten zit die in je abonnement zitten, krijg je dus geen E-19 meldingen.

  Wat mij betreft: mensen die graag HD-kwaliteit willen hebben zijn best bereid hier iets extra's voor te betalen. Dus gooi gewoon elke HD-zender die je maar kan krijgen in het HD-pakket à € 3,95. En zorg dat je met de zenders afspreekt dat je alleen extra betaald voor de abonnees die ook dit HD-pakket hebben. Dan hebben mensen echt zelf een keuze.
   
 3. Allemaal leuk en aardig, maar ik heb bijvoorbeeld een ontvanger die de nummering van Ziggo aanhoudt ongeacht de positie van het kanaal in de favorietenlijst en zo zijn er meerdere van dergelijke ontvangers. Je kan dan nog steeds niet met 4 naar de SD uitvoering van RTL-4 i.p.v. de HD uitvoering. Wederom een punt waarom we van die verplichte nummering van Ziggo afmoeten.
   
 4. Het is denk ik een illusie om te geloven dat dat ooit gebeurt(zolang als de kabelaars niet verplicht worden om standaard DVB-C apparatuur te ondersteunen en niet alleen "gecertificeerde" ofwel gecastreerde apparaten): een EPG slot met bijbehorend nummer is alleen maar geld waard als de klant er niet voor kan beslissen de zender op een andere plek te plaatsen...
   
 5. En dan ook graag een pakket voor zenders die in alleen in breedbeeld uitzenden, één voor zenders met stereo geluid en één voor zenders met alleen zwart-wit. :wink:
   
 6. De penetratie van mensen met een breedbeeld TV was al heel lang heel groot. Maar de meeste programma's waren nog gewoon in 4"3 en bijna iedereen liet dat oprekken tot 16:9 en dat personen dan wat dikker werden en ballen niet meer rond waren viel na een tijdje niet meer op. Dat we tegenwoordig meestal "echt" breedbeeld hebben is bij veel kijkers nog niet opgevallen. Met 't verschil tussen SD en HD zal 't net zo gaan.
  En BlueRay een doorslaand succes? Ik ken in mijn familie/kennissenkring geen mensen met BlueRay. Uiteindelijk zal 't met BlueRay net zo gaan als met DVD. Toen ik in 1998 m'n eerste privé-computer aanschafte zat daar een DVD-speler in. In de videotheek bij ons om de hoek hadden ze toen nog nooit van DVD gehoord. Dat duurde nog een paar jaar. Over een jaar of 10 heeft iedereen BlueRay, maar dan is er vast al weer wat beters op de markt. Zo houden de leveranciers ons aan 't lijntje en wij makke schapen volgen gedwee.
   
 7. Denk dat dan toch echt aan jouw kennissenkring/familie licht.

  De laatste tijd wel eens de videoafdeling van een Free Record Shop of Mediamarkt gezien? De BluRay bakken worden dagelijks groter. En echt niet omdat ze niet verkopen.
  Penetratie van BluRay gaat 5 keer zo snel als DVD destijds.
  En nee, het zal echt nog geen meerderheid zijn die BluRay heeft. Maar de early adopter fase is BluRay allang voorbij.

  Let wel: om HD kanalen rendabel te maken heb je echt geen 50% van de kijkers nodig. Met zeg 10% kom je al een heel eind.
   
 8. Ik vindt de blu-ray schijfjes nog veel te duur.
   
 9. Als Ziggo een andere nummering zou aanhouden zijn er ongetwijfeld weer andere mensen die er van af willen, dus dat maakt niet zo veel uit.
  Probleem is jouw ontvanger die de volgorde niet kan wijzigen. Toen jaren geleden de Mr. Zap box werd vervangen bood Ziggo "gratis" deze ontvangers ter vervanging aan, maar deze hadden dus lang niet de mogelijkheden van de Mr. Zap box. Het enige voordeel was namelijk dat deze boxen Irdeto2 ondersteunden en de Sagem boxen (Mr. Zap) niet. Ik heb destijds dus meteen aan de telefoon gehangen voor onder andere het probleem met de verplichte kanaal volgorde bij deze boxen. Uiteindelijk mocht ik hem omruilen voor de Samsung ontvanger die ik nu heb. Feit is dus wel dat de mensen die deze moeite niet hebben genomen dus nu met een ontvanger zitten met zeer beperkte mogelijkheden.
   
 10. Heit feit dat dat de meeste mensen nieuwe apparatuur moeten aanschaffen moet geen belemmering zijn om vernieuwingen door te voeren. Anders zaten we nu nog steeds met zwart-wit tv...

  :wink:

  Ben
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina