1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wellicht toch overstag bij commerciële HD zenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door wr01, 17 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er zit stiekem ook al een boel winst in het feit dat er meer bandbreedte en andere codering wordt gebruikt om het signaal af te leveren. 50% meer bandbreedte en mpeg4 codering versus mpeg2 levert in de orde van 3 maal zoveel beeldinformatie. Daarvan blijft, ondanks eerder genoemde effecten altijd nog een heleboel van over.
   
 2. extra betaalkanalen

  Zenders die hun verdienste uit reclame halen zouden in naam van hun adverteerders blij moeten zijn met toegang tot de kabel, niet andersom. Maar wil men voor HD extra geld heffen, dan moet meteen die reclame er maar af, anders zullen velen onder ons niet geïnteresseerd zijn. RTL en SBS6 waren en zijn al in het analoge tijdperk de meest door iritante reclames verziekte zenders. Ik heb wat afgespoeld met de videorecorders om ze kwijt te raken! Inmiddels verschijnen er dwars door de filmbeelden allerlei banners en andere domme uitingen in beeld, die ook door spoelen niet weg te krijgen te zijn. Kennissen van mij klagen daar ook over.

  Inmiddels heb ik dankzij het bijna reclamevrije SD/HD Film1 pakket van Ziggo geen enkele behoefte meer aan films via die zenders uit de RTL/SBS stal :applause:. Voor het ontwijken van reclame wil ik ook best wat betalen. Door het steeds meer verspreiden van digitale TV met keuzemogelijkheid voor reclameloze uitzending zal dat denk ik steeds populairder worden. In de USA waar reclames nog veel vaker optreden dan hier, heeft dat de Filmkanalen daar al jaren geleden vleugels gegeven. "For trash you do NOT pay, for value you do" zullen ze daar wel zeggen. RTL en SBS beseffen dat nog niet.

  Een acceptabel alternatief vormen ook de Belgische omroepen: zenden zij films uit, dan komt de grote reclame voor en na de film, NIET ertussendoor.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 nov 2009
 3. Was waarschijnlijk een placebo uitzending om te testen of iemand het opviel. ;)
   
 4. Ik lees net in een ander draadje dat CAIWAY alle RTL-zenders en de beide Belgische publieke zenders in het basispakket in HD gaat doorgegeven. Het kan dus blijkbaar wel. Nu moet ook Ziggo de poot stijf houden lijkt mij.
   
 5. Het komt goed. Ik heb er alle vertrouwen in.

  Nu nog duimen dat het ooit nog goed komt voor de UPC abonnees en dat deze HD zenders ook gewoon voor hen in het basispakket komen.
  Want 13 euro per maand per toestel extra betalen voor de Nederlandse HD zenders, want bij UPC op dit moment moet, vind ik echt je klanten bestelen.
   
 6. Wat maak je je toch druk over UPC, Gouda is toch Rekam/Caiway gebied?
   

 7. Ja en Nee, als ik me niet vergis kost het HD pakket bij CAIWAY +/- 9.95... Bij Ziggo kost het HD pakket, 3.95... mag Ziggo de kosten hiervan dan ook evenredig omhoog gooien?
   
 8. Ik maak me er druk om omdat UPC een grote kabelaar is, waar veel mensen niet omheen kunnen. Door gebrek aan concurrentie kunnen ze niet naar een andere kabelaar. UPC is wel de enige aanbieder die HDTV duur maakt voor zijn abonnees en daardoor voor vele gezinnen onbereikbaar.

  En ja, dat vind ik zorgelijk. Ook al heb ik zelf geen UPC. Jij of ik hadden ook UPC kunnen hebben.
   
 9. Lijkt het je dan niet handiger om deze zorgelijke toestand aan te kaarten op het Chelloo forum (www.chelloo.com) aangezien de kans zeer klein is dat het UPC management dit Ziggo forum volgt?

  Hoe zit het eigenlijk bij Rekam op de kabel met het nieuwe HD aanbod van Caiway? Is dat ook al bij Rekam te ontvangen of moet dat nog komen?
   
 10. Ja, maar wat is duur? wat voor jou duur is kan een ander een redelijke prijs vinden.

  Met andere worden, het verschil duur kan hem al in 1 euro verschil zitten.
  Zonder te willen dat deze discussie een richting op gaat zoals we dat bij de 1.55 prijsverhoging op alles in 1 hebben gezien is het onmogelijk om ongefundeerd iets duur of goedkoop te vinden (los van je eigen perceptie)

  het kan namelijk zomaar zijn dat UPC en ZIGGO, of ZIGGO en CAIWAY verschillende kosten hebben om hun netwerken in de lucht te houden.
  Daarbij kan het zelfs zo zijn dan de zenders verschillende tarieven vragen aan de kabelmaatschapijen.... bedoel zenders zijn ook ondernemingen, en waarom zou je aan een partij als Ziggo en UPC niet meer of minder contributie vragen omdat ze een groter markt aandeel hebben. Let wel, dit is speculatie, het zou dus ook anders om kunnen zijn....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina