1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wellicht toch overstag bij commerciële HD zenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door wr01, 17 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ik blijf toch maar bij mijn standpunt dat HD in de toekomst de standaard gaat worden, en dat de omroepen middels het vragen van wat extra centjes aan de providers [de doorgevers] hun kosten van de overschakeling van SD naar HD eerst willen terug verdienen.

  de providers zitten met het dilemma om wel of niet door te berekenen naar de klant, waarschijnlijk doen zij dat eerst via de betaalde paketten voor HD.
  toch zal dat wellicht maar voor een bepaalde tijd zijn want uiteindelijk zal het toch de standaard worden.

  mijn cisco die het nu wel aardig doet sinds de nieuwe update [schakelen gaat sneller, menu is sneller en ik heb geen HDMI handshake problemen meer] scaled de SD toch echt goed genoeg op vind ik, de beeldkwaliteit is prima vind ik, tot die tijd wacht ik rustig af wat er met de HD content gaat gebeuren.

  een extra HD zender pakket ga ik er niet voor aanschaffen, ik kijk veel naar Ned 1,2,3 [DWDD,Nova,Netwerk,P&W,docu's VPRO, Draadstaal, Harira] en dat is al in HD.
  als ik een film wil zien in HD haal ik die wel binnen via usenet....

  ik ben best tevreden op dit moment, kan toch ook maar naar 1 ding tegelijk kijken....
   
 2. Het is een tikkeltje offtopic, maar Canal Digitaal biedt tegenwoordig wel degelijk een soort triple-play product aan in samenwerking in samenwerking met internetaanbieder Online.
   
 3. Iedereen moet zelf weten waar ze hun geld aan uitgeven. Ik heb geen dure HD-decoder of zo aangeschaft maar alleen deze zomer m'n beeldbuis vervangen door een LCD. HD vond ik in eerste instantie alleen leuk voor de XBOX360 van m'n zoon en hebben we eigenlijk ook alleen daarvoor aangeschaft, waren we ook alvast voorbereid op de toekomst. Laat er op de nieuwe TV nou een CI+-slot zitten! Toen ik er achter was wat dat inhield ben ik dit forum gaan volgen en zo heb ik onlangs een CI+-CAM aangeschaft en zijn we van analoog dus op digitaal overgestapt. Kost me allemaal de kop niet. Dat ik nu ook zenders in HD kan kijken is mooi meegenomen maar zonder HD had ik 't ook nog jaren volgehouden. Ik ga niet extra betalen alleen maar om dezelfde zender in een nog betere kwaliteit (twee jaar geleden was SD nog 't hoogst haalbare en was iedereen heel tevreden met TV in DVD-kwaliteit) te kunnen zien.
  Maar zoals gezegd dat moet iedereen zelf weten. Als Ziggo ervoor kiest om de meeste HD-zenders in één of meer apparte betaalpakketten te stoppen zal de toekomst uitwijzen hoe polulair dat wordt. Ik heb daar niet zoveel fidusie in maar kan ook niet in de toekomst kijken. Ik zal mij niet abonneren op zo'n pakket, zeker niet zolang de inhoud van zo'n (basis-)zender ook nog SD (of zelfs analoog) beschikbaar is.
   
 4. Dit wist ik dus niet. ;)

  Het nadeel is dan wel dat je weer vast zit aan twee bedrijven.
   
 5. De schotel is in mijn ogen geen concurrent. In verhouding met digitenne en kabel hebben ze maar weinig klanten. Ongeveer evenveel als de adsl (tv) klanten. De meeste schotelbezitters zijn of uit het buitenland afkomstig en willen extra zenders in hun moedertaal ontvangen of mensen die buitenaf wonen en helemaal geen kabelaansluiting kunnen krijgen. Die hebben alleen maar de keus uit adsl,digitenne en schotel.
   
 6. De meeste uitzendingen die je noemt zijn in SD opgenomen en worden bij de publieke omroep al door de upscaler gegooid. Dus als je een goeie upscaler koopt zou je eigenlijk al klaar zijn met SD-kwaliteit.

  Enige uitzendingen die ik tot nu toe werkelijk regelmatig in HD zie zijn tussen kunst en kitsch en het voetbaljournaal.

  In de TV-winkel zei men mij dat de upscaler van de omroep er eentje van rond de €5000,- zou zijn.

  Als je van dichtbij kijkt dan zie je overigens dat er wel e.e.a. aan het geupscalede beeld mankeert, met name bij bewegende monden, tanden en oogleden.

  Maar de EO-uitzending met de treintjes ziet er werkelijk adembenemend uit...

  Eigenlijk alleen bij de bovenleidingen zie je dat het geupscaled is...
   
 7. Dus jij vindt dat al die mensen die vinden dat Rail Away (de EO-uitzending met de treintjes) in HD wordt uitgezonden, dat ze daarmee onzin zitten te vertellen (zoals http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=225269&postcount=43) en (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=221720&postcount=41) ??

  Gert.
   
 8. Blijkbaar heeft één van de getuigen andere bovenleidingen gezien dan ik...

  Met name bij bijna horizontale streepjes in de bovenleiding zie de je hakkel van het SD-beeld. (Of ik moet me wel heel erg vergissen!)

  Maar Pauw en Witteman is geupscaled HD. Ik kijk het iedere avond, en je kunt duidelijk zien dat er in de breedte bijna 3 pixels voor een pixel worden gebruikt bij de schuine streepjes van de overhemden...
   
 9. Rail Away wordt inderdaad in HD uitgezonden. :)
   
 10. Ok, jouw mening dus. Dat mag uiteraard. Wanneer is het bij jou HD dan? Als de bovenleiding 1 pixel is ipv 3?
  Ik heb een dvd-box van Rail Away van een vorig seizoen maar het verschil met nu is best wel behoorlijk.
  Waar je wel in gelijk kunt hebben is dat bij sommige afleveringen een gedeelte van de uitzending wel in (upscaled) SD is, en dat is niet (alleen) het gedeelte waar de bovenleiding in beeld is... :cool:

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina