1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Grijze strepen

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door vbec, 16 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,
  Ik ben sinds maart in het bezit van een Humax 5050c. Sinds aanschaf een echt perfect apparaat en af en toe wel eens een bug, zoals ook op dit forum wel vaker beschreven.
  Echter sinds vanavond heb ik iets compleet nieuws ervaren wat ik ook op het forum nog niet terug heb kunnen vinden. Tijdens een uitzending op de NL zenders (1+2+3) krijg ik af en toe grijze knipperende balken (lijkt wel interlaced) in het scherm. Het lijkt op een korte storing en gaat ook vanzelf weer weg. Het uitzetten (helemaal uit) en opnieuw opstarten resulteert ook in het opstartscherm weer in het humaxlogo (blauwe scherm) met de grijze knipperende strepen. Er is sinds maart niets in de configuratie en kabels veranderd. En zoals gezegd is het de eerste keer dat ik het mee maak. Iemand een suggestie wat dit kan zijn en hebben er meer last van (gehad)? De HDD is overigens 70% vol.
  Bedankt voor jullie reactie.

  EDIT: Het is op alle kanalen na een tijdje van verschillende duur. Wanneer ik analoog kijk zie ik het niet. De signaalsterke is overigens 31%, dit is niet anders dan sinds de aanschaf.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 nov 2009
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Lijkt wel of er invloeden van buitenaf die storingen veroorzaken. Of het defect zit in de Humax.
  Misschien even een paar opties die je kunt testen.
  Heb je je coax-installatie geaard? Zie o.a. dit topic:
  Tip! Voorkomen ontvangst problemen (ned 1,2 &3 HD)

  Gebruik je metalen stekkers en goede afgeschermde kabel (b.v. coax 12, Hirschmann Koka799)?
  Sluit je humax eens direct aan op het AOP (abonnee overname punt) met een goede (zo kort mogelijke) afgeschermde kabel en metalen stekkers. Direct erop zonder splitter(s) (ook die van Ziggo evt) en/of versterker ertussen.
  Bekijk dan of deze storing zich nog steeds voor doet.
   
 3. Lijkt me echt een defect in de Humax zelf omdat je het ook in het opstartscherm hebt en omdat je sinds de aanschaf niets aan je bekabeling hebt gewijzigd. Meteen reclameren dus, je hebt nog garantie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina