1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke coax kabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rlodewijks, 16 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Binnenkort krijg ik het installatie pakket van Ziggo alles in 1.
  Vanaf mijn meterkast loopt er een coaxkabel naar de woonkamer (+/-12 meter), hier komt de digitale ontvanger op.
  Hiernaast wil ik een kabeldoortrekken naar de slaapkamer (heb nu digitenne), hier wordt gewoon annaloog gekeken op een LCD TV.
  Welke kabel kan ik het beste gebruiken satellite coax kabel rg6 (heb ik nog in huis) of Hirschmann koka 799? Ook hier gaat het om een meter of 12.
  Graag jullie advies.
   
 2. Het belangrijkste is de afscherming. En dat de kern niet te dun is. Dus pel een stukje van die kabel af, zou ik zeggen.
  Coax 12 of Koka kabels zijn erg goed.
   
 3. De kern is 1 mm dik
   
 4. RG6 is prima. Eventueel ga je een versterker nodig hebben door de 2 splitters die er extra bijkomen.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 5. wel de versterker in het begin plaatsen en niet halverwege.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 6. Nee, alles komt in de meterkast. Dus ik hoef hem niet te wisselen voor de Coax 12 of de KOKA799?
   
 7. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Ik zou het eerst testen met die RG6 kabel die je hebt. Test hem dus voordat je de hem bv helemaal achter plintjes legt of door pijpjes trekt.
  Wil je zeker van je zaak zijn ga dan voor de coax 12 of Hirschmann Koka799. Over de afschermingskwaliteit van deze kabel is al eens wat gezegd dat hij niet zo heel goed is. Echter volgens de specificaties zou deze kabel wel goed moeten zijn qua afscherming.
   
 8. Klopt, RG6(/U) is een algemenere kabelspecificatie en de ene rg6 is de andere niet. Er is bijvoorbeeld ook een quad-shielded variant van (vaak aangeduid als rg6/UQ).

  In het algemeen voor een installatie zoals beschreven zou de rg6 voldoende moeten zijn, maar zoals Golftouch terecht opmerkt, test het even voordat je eea definitief aangesloten hebt. Gebruik ook goed aansluitmateriaal en waar mogelijk f-connectoren aangezien deze minder demping geven dan "de gewone connectoren".
   
 9. Let er dan wel op dat de versterker retour geschikt is. Als je tenminste wil internetten of van de Cisco ontvanger gebruik gaat maken.
   
 10. Ja maar als ik een versterker neem, dan lijkt het mij dat hij gewoon wordt aangesloten op de coax achter de signaalverdeler. Niet tussen de signaalverdeler en de modem.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina