1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips 32PFL9604H met CI+ en DVD Recorder

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JaiJai, 15 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb met succes de TV voorzien van Ziggo HDTV (ondanks dat het nog niet officieel 'Ziggo goedgekeurd' is).
  Uiteraard wil ik de extra zenders die Ziggo aanbiedt ook op mijn DVD recorder (Philips DVDR 520H) kunnen opnemen, maar alleen de analoge zenders worden weergegeven.

  Ik heb de coax vanuit de centrale doos naar de DVDR en van daar naar de TV. Vervolgens loopt een SCART kabel terug van de TV naar de DVDR.

  Wie kan mij helpen? Is er ergens een handleiding beschikbaar? (Die voor CI+ op http://www.4shared.com/get/14014017...sionid=D3C813033EDD72D909767C80C168DCEB.dc156 was erg goed, tx)

  JJ
   
 2. Met CI+ is het niet mogelijk om het digitale signaal uit te sturen naar een dvd recorder, je kan enkel analoge zenders opnemen.. of je moet een aparte decoder aanschaffen en die koppelen aan je dvd recorder
   
 3. Via de Scart kun je nooit digitale signalen naar een HD of DVD opname apparaat sturen.
  Dat staat los van CI+.

  Groet,
  JW
   

 4. Zoals naar voren komt in deze tekst is CI+ uitgevonden om kopieerbeveiliging tegen te gaan, dat betekent dus sowieso dat er geen digitaal signaal uitgestuurd kan worden! En of dat via scart, hdmi, s-video of wat voor kabel dan ook gebeurd heeft er niets mee te maken! Overigens zijn er televisies die wel een scart in/-uitgang hebben!
   
 5. Maar ook daarbij praat je dan over analoge signalen. Toch?

  Mijn reaktie was overigens een aanvulling, en bedoeld naar JaiJai die het had over Scart.
  Míj is zolangzamerhand wel duidelijk wat de echte bedoeling is van CI+: het onmogelijk maken van digitale kopiën. Niet om een kopieerbeveiliging tegen te gaan, integendeel :wink:

  Groet,
  JW
   
 6. En de aanvullende kanalen dan?

  Dank voor de reakties, maar hoe zit het dan met de extra kanalen?
  Ik bedoel het volgende: in de "standaard kabel" zitten slechts zeg 30 kanalen, maar nu heb ik er wel 3 keer zoveel op de TV. Waarom ziet de DVD recorder die extra kanalen dan niet? Onder die extra zitten toch ook analoge kanalen. niet alles is digitaal, toch?...
   
 7. De (meeste) zenders uit 't basispakket worden analoog doorgegeven. Als je digitaal kijkt zitten die op kanaal 2001 en hoger. Alle andere kanalen zijn digitaal, dwz. naast de digitale versies van de analoge kanalen uit het basispakket (soms zelfs in HD) heb je in het basispakket een aantal extra zenders (waaronder alle regionale zenders en niet alleen die van je eigen regio) en die zijn alleen digitaal. Als je DVD recorder een analoge recorder is (net al die van mij) dan zijn dus alleen de ca. 30 analoge zenders beschikbaar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina