1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

TV overschakelen naar HDMI na starten Humax

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door ftd, 15 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Humax 5050 en een Philips 7403 TV.
  IK heb de Humax via een HDMI-kabel aangesloten op de TV.
  Wanneer ik de Humax inschakel dan schakelt de TV niet automatisch naar de HDMI-ingang. Wanneer ik mijn satelietontvanger of dvd-spelen (beide gekoppeld via scart) inschakel dan krijg ik wel automatisch de goede ingang op de TV.
  Wie weet of dit kan en hoe dit dan moet?
   
 2. Bij scart loopt over contact 8 'n schakelimpuls.
  Bij HDMI is dit niet het geval, kan alleen handmatig omgeschakeld worden.
   
 3. Met HDMI kan het ook hoor. Alleen moet je apparaat én TV dan wel HDMI-CEC ondersteunen (Anynet+ bijvoorbeeld bij Samsungs TV's). Mijn Son BluRay heeft ook CEC ondersteuning en schakelt bij aanzetten automatisch de TV naar de bijbehorende HDMI poort. Dit is dus niet de afstandsbediening die dit doet, maar CEC. Je ziet dit ook in beeld staan dan dat een apparaat is gevonden wat dit ondersteund.

  Wat betreft de humax, ondersteund deze (voor zover ik weet) geen CEC. Mijn oudere HDMI DVD speler heeft het ook niet. Je zal dus voor deze apparaten zelf moeten schakelen naar de juiste HDMI poort.
   
 4. Is een oplossing om dan een hdmi en een scart kabel samen te gebruiken?
  Of heeft dit weer andere gevolgen/nadelen?
   
 5. Beide hebben niet zoveel zin, want als de scart automatich naar het scart kanaal zou schakelen waar de 5050 op zit, zit je naar een lager kwaliteits signaal te kijken. Voor de Humax zit er gewoon niets anders op dan gewoon via HDMI aan te sluiten en zelf te schakelen naar het HDMI kanaal.

  Wat wel een optie is, is zo'n alles in 1 afstandbediening te namen, zoals een Logitech Harmony. Deze kan automatisch bij het inschakelen van je humax via de afstandsbediening ook schakelen naar het bijbehorende HDMI kanaal. Zo heb ik dat ook ingesteld voor al m'n apparaten die geen HDMI-CEC hebben en/of via scart geen signaal sturen dat er geschakeld moet worden naar een bepaald input signaal.
   
 6. scartkabel digitaal signaal er uit, hdmi kabel aansluiten humax schakelt automatisch tussen sd of hd signaal .
   
 7. Klopt, maar het ging de topic starter erom of de TV naar het juiste input signaal van de TV gaat. Dus bij het aanzetten van de Humax dat de TV dan vanzelf naar HDMI Input X schakelt bijvoorbeeld.. niet over het schakelen tussen SD en HD, want dat gebeurd in de Humax zelf.
   
 8. Ik ontdekte toevallig dat als ik de tv aanzet door op de 0 te drukken van de afstandsbediening deze dan wel gelijk op het juiste hdmi kanaal staat.

  Misschien werkt dit bij anderen ook.
   
 9. Heeft de Philips geen Hotelmodus à la de Panasonic's?

  Bij een Panasonic kun je namelijk in het servicemenu instellen dat de televisie bij het aanzetten op HDMI 1 enz. staat.
  Misschien dat Philips ook zo'n optie heeft?
   
 10. Dat heb ik ook gedaan, maar ik moest toch steeds schakelen naar HDMI1 voor de Humax. Wat bleek, er moest wat meer tijd tussen het aanzetten (via harmony) van de TV en de Humax gezet worden via de software van de Harmony.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina